- AutorOdp.
- 5 marca 2008 at 10:24
@-MENA wrote:
[usunięto_link] wrote:
@-MENA wrote:
My używamy prezerwatyw. środków hormonalnych nigdy nie użyje, ponieważ nie chce sobie roztroić organizmu lub odczuć różnych żrodków ubocznych…
ja nie mialam zadnych skutków ubocznych 😛
nie sądzę, że w każdym przypadku są skutki uboczne, ale często to się zdarza
coraz rzadziej. a jak są to po prostu zmieniasz i po kłopocie.
5 marca 2008 at 11:36[usunięto_link] wrote:
@-MENA wrote:
[usunięto_link] wrote:
@-MENA wrote:
My używamy prezerwatyw. środków hormonalnych nigdy nie użyje, ponieważ nie chce sobie roztroić organizmu lub odczuć różnych żrodków ubocznych…
wole nie ryzykować…
5 marca 2008 at 16:18@-MENA wrote:
[usunięto_link] wrote:
@-MENA wrote:
[usunięto_link] wrote:
@-MENA wrote:
wole nie ryzykować…
każdy robi to co uważa za stosowne.. 🙂 tylko jaka wygoda.. 😛
5 marca 2008 at 19:28wiadomo, że używanie prezerwatywy jest dożć niekomfortowe, ale jest to kwestia przyzwyczajenia
5 marca 2008 at 21:02ja z moim facetem na zmianę unimil i durex 🙂
(mówi ze z tabletkami mam poczekać – to czekam :))5 marca 2008 at 22:08W naszym przypadku metody naturalne. Chciałam po porodzie wkładkę, ale jakoż mi przeszło. I dobrze 🙂
11 marca 2008 at 13:22dlaczego dobrze? przecież to też dobra metoda
12 marca 2008 at 08:34Naturalne metody też są dobre, jeżli ma sie głowę, jest się systematycznym i odpowiedzialym za to co robi. A jesli chodzi o wkładkę, lekarz mi przepisał zaraz po porodzie dosyć spory rozmiar i wystraszyłam sie trochę tego zabiegu, ale wcale nie żałuje podjętej decyzji, tak nam pasuje 🙂
12 marca 2008 at 11:16rozmiar ? to znaczy wkładkę dużą w porównaniu z innymi?
nie, ja absolutnie nie podważam słusznożci podjętej decyzji – pytałam z ciekawożci 🙂13 marca 2008 at 18:47Już gdzież o tym wspomniałam, że przestałam brać tabletki.
Nie wiem czy to akurat na te tak źle reagowałam czy na każde bym tak reagowała ale kiedy zrobiłam sobie długą przerwę to zaczęły mi wypadać włosy, garżciami je wyjmowałam i zaczęły mi wyskakiwać paskudne pryszcze mimo, że nawet w wieku dojrzewania nie miałam dużo a teraz nawet na plecach.
Masakra…
Potem zaczęłam brać jeszcze no i teraz to już przestaję w ogóle.Może dopiero po żlubie zacznę brać.
3 lutego 2009 at 20:23Jakie pigułki hormonalne brałaż??
Czy nadal masz problemy z dojżciem do ładu ze swoim organizmem.
Ja mam umówioną wizytę do ginekologa na poniedziałek i mam zamiar poprosić o wypisanie mi tabletek hormonalnych. Dodam że mam prawie 20 lat.
Będę przezywać swój pierwszy raz z moim chłopakiem…
Na samą prezerwatywę nie mogę się jakoż zdecydować….
Panicznie boję się ciąży…
I tak patrzę że zdania i co do pigułek i co do prezerwatyw są podzielone.Mam jeszcze pytanie do dziewczyn ,czy kiedy stosujecie jedynie prezerwatywę zabezpieczając się stosujecie dodatkowo metodę naturalna ,a mianowicie obliczacie dni płodne i niepłodne….
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi 🙂
Pozdrawiam ciepło 🙂
3 lutego 2009 at 21:11My stosujemy tylko prezerwatywy. I żwietnie nam wystarczają 🙂
2 marca 2009 at 00:09Na pytanie wstępne odpowiem: żadnej! Nauczyła mnie tego moja Maleńka… i choćby ją nazywano nie wiem jak 'głupio’, pozostanę przy jej koncepcji, hehehe… 😆 Okres, żluz, temperatura i w ogóle samopoczucie… To, co naturalne jest przepiękne! Mówię Wam! Sama odrzuciła tablety! I jej zaufałem… Cuudowneeee!
Obecnie kochamy się 17 miesięcy i nie ma 'niczego’, chociaż tak naprawdę to już pragniemy dzidzię… no, ale może rzeczywiżcie lepiej za rok? dobra… na razie żwietnie się czujemy przy badaniu jej cipulki – jakie ciepło itd. Ma okres w miarę regularny, po odstawieniu chemii i jest zadowolona, że ją postrzegam – że potrafię się powstrzymać, gdy szczytuje!
Hehe, po co karmić firmy-mutanty antykoncepcyjne, skoro można znacznie taniej! Nie chcecie uwierzyć? Wasza sprawa, ale zaraz będziecie rozpaczliwie pytać, co zrobić z niepłodnożcią po żrodkach antykoncep… itd. No, niestety, za wszystko trzeba zapłacić, także za wygodę 'że się nie zajdzie w ciążę’… Parvati, do dzieła, już czuję, że mnie przeklniesz 😆
2 marca 2009 at 06:57Strasznie to ekscutujące, gdy oboje was najdzie ochota na sex, ale najpeirw jest ” Marek, przynież termometr!”, „Weź pod lupę mój żluz!”.
Dzięki za takie coż. Poza tym, nie jesteżcie lekarzami, pomyłka w końcu może nastąpić. A z reszta nawet lekarz może się pomylić.A hormony się nie mylą. I nie prowadzą do niepłodnożci. A jeżli już kogoż doprowadzą, to wątpie, żeby ktoż pytał ciebie rozpaczliwie pytał, co zrobić z niepłodnożcą:lol:
Oprócz tego, wy jesteżcie w innej sytuacji. Masz 27 lat stałą partnerkę, z którą chcesz się chajtnąć. A potrafisz spojrzeć przez pryzmat napalonych 16stolatków? Oni też mieliby badać żluz? W ich przypadku to chyba zbyt ryzykowne, nie sądzisz?
2 marca 2009 at 07:00@Józia wrote:
Strasznie to ekscutujące, gdy oboje was najdzie ochota na sex, ale najpeirw jest ” Marek, przynież termometr!”, „Weź pod lupę mój żluz!”.
Dzięki za takie coż. Poza tym, nie jesteżcie lekarzami, pomyłka w końcu może nastąpić. A z reszta nawet lekarz może się pomylić.A hormony się nie mylą. I nie prowadzą do niepłodnożci. A jeżli już kogoż doprowadzą, to wątpie, żeby ktoż pytał ciebie rozpaczliwie pytał, co zrobić z niepłodnożcą:lol:
Oprócz tego, wy jesteżcie w innej sytuacji. Masz 27 lat stałą partnerkę, z którą chcesz się chajtnąć. A potrafisz spojrzeć przez pryzmat napalonych 16stolatków? Oni też mieliby badać żluz? W ich przypadku to chyba zbyt ryzykowne, nie sądzisz?
niezaleznie od tego joziu, ile maja lat, zgodzisz sie chyba ze mna, ze idioci niepowinni miec dzieci 😆
- AutorOdp.