- AutorOdp.
- 19 marca 2008 at 12:01
Hmmm, nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale malżenstwa monogamiczne zdarzaja sie bardzo, bardzo rzadko. Owszem, sa mozliwe, ale to nie jest jednozanczne z tym, ze Arabowie z tego korzystaja. Nalezy tez odroznic Arabie Saudyjska od Libanu. Kazdy kraj jest inny.
Z tego, co wiem, to 90% polskich mezatek dzieli meza z innymi kobietami, wiec moze powinnysmy opluwac polskich mezczyzn.
Znam kobiety, ktore cierpialy z powodu zwiazku z Arabem, ale znam dziewczyny, ktorym dali oni najwieksze szczescie i sa traktowane jak krolowe.
Moja kolezanka zyje z Libanczykiem w prawdziwych lukusach w Belgii, non stop podrozuja do egzotycznych krajow, a teraz jej Arab pomaga rozkrecic jej wlasny biznes.
Poligamia to argument ludzi, ktorzy nie maja pojecia o tym, co sie dzieje w tej chwili w krajach arabskich.
Sa to sporadyczne przypadki – regula jest, ze Arabowie wiaza sie na cale zycie z jedna kobieta.
Takie sa fakty.19 marca 2008 at 15:11…
29 marca 2008 at 05:50…
29 marca 2008 at 11:42[usunięto_link] wrote:
Nie moge odczytac prywatnej wiadomosci 🙁 Jest zablokowana, dlaczego 🙁
Na stronie głównej – u góry, jest komunikat, który Ci to wyjażni.
30 marca 2008 at 10:27ja bym tego nie wytrzymała ale z drugie strony, to nie dziwie mu się że nie chce stracić mieszkania i że jest wdzięczny tej kobiecie. skoro go kochasz i mu ufasz to poczekaj. gdy wróci do kraju to zapewne razem siądziecie i rozwiążecie ten problem tak, żeby ta kobieta nie stała Wam na drodze. z tego co mówisz, wnioskuję że On Cię bardzo kocha i też jest mu źle przez tą sytuację. a co do tego że jest Arabem to co to za problem???? dla mnie żaden. w końcu teraz czasy się zmieniły i nie jest powiedziane że każdy Arab musi mieć kilka żon. głowa do góry 🙂 powodzenia 🙂
30 marca 2008 at 10:42Nie wiem, jak Twoj facet stosuje sie do zasad spisanych w Koranie, ale jest tam wzmianka, ze nie moze zotawic swojej bylej kobiety bez opieki, tj. musi jej zapewnic mieszkanie itd., ale musisz sama sobie poczytac. Z drugiej strony tam jest wiele innych, dziwnych zapisow ;), do ktorych w dzisiejszych czasach nikt sie nie stosuje :).
11 kwietnia 2008 at 12:29…
24 listopada 2008 at 17:42…
25 listopada 2008 at 20:20Zdumiewajace jak wiele z nas wie tak naprawde jacy sa arabowie. Te osoby ktore sie wypowiadaly negatywnie pewnie znaja osobiscie co najmniej polowe populacji muzulmanow.
😀
Ja mieszkam w Holandii. Od czasu do czasu zdarzy sie zarcik o Polakach. Najczesciej slysze, ze Polacy to zlodzieje. Zdaje sobie sprawe z tego, ze ludzie mowiac to najczesciej zartowali ale jednak troche to boli. Pytam wtedy spokojnie ilu Polakow ta przezabawna osoba zna. „Tylko Ciebie”-odpowiada. Hmmmm chyba nie swiadczy to o mnie dobrze. Ale nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek cokolwiek ukradla.Mysle, ze autorka mogla pominac fakt ze jej facet jest arabem i wtedy moglibysmy wszyscy jej obiektywnie doradzic w sprawie mieszkania z byla….
W kazdym razie, ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo 😀
Gratulacje!11 stycznia 2009 at 23:30Chyba powinnaż z nim poważnie porozmawiać….
16 lutego 2009 at 18:33…
16 lutego 2009 at 19:02[usunięto_link] wrote:
Czesc dziewczyny,
chcialam sie podzielic jeszcze jedna szczesliwa wiadomoscia. Jestem w ciazy i strasznie sie ciesze z tego powodu!! 🙂 A moj maz ….. badrdzo o mnie dba i tez ogromnie sie cieszy. Wszystko uklada sie poprosyu super!!!! 🙂
Pozdrowionka dla wszystkich xxxWybacz, ale jako facet sie tu wmieszam… Najpierw – gratulacje z powodu ciąży :ok: super-git, bo chyba tego Araba kochasz, tak myżlę?…
Wiesz, ale ta egzotyka mnie przyciągnęła – jak Wam się układa w tak niespotykanym związku? Szanuje Cię i w ogóle traktuje Cię, jak kobietę, znaczy tak po europejsku, czy musisz spełniać jakież islamskie wymagania? Wybacz, ale skoro o tym piszesz czuję się ożmielony 😉
Dobrej przyszłożci w polsko-arabskiej rodzinieee 😀
16 lutego 2009 at 19:14Też gratuluję dzidziusia 😛
3 marca 2009 at 00:56…
3 marca 2009 at 18:01Może generalizuje, ale o Arabach słyszałam same złe rzeczy.
Przeczytaj raz jeszcze co sama napisałas, a może zrozumiesz, jaka to chora sytuacja.
W bajkach wszystko jest możliwe, ale sory – ty jesteż kobietą zachodu,a on – kimż z zupełnie innej kultury. Rób jak chcesz, ale porozumienia nie widzę. - AutorOdp.