• Autor
    Odp.
  • Choko_Jazz
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Marhaba 8) 8) 8)

Widze ze wszystko sie uklada. Ja rowniez poznalam tesciow przez net, i rowniez zalala mnie lawina przeroznych i czasem krepujacych (dla mnie, nie dla nich 🙂 ) pytan, wiec wcale mnie nie zdziwila Twoja odpowiedz,. Zauwaz ze oni Cie na wszystko przygotowywuja, zeby pozniej nie bylo ze nie wiedzialas, ze nikt Ci nie powiedzial itp Wiec sama widzisz, wszystko zalezy czy jestes na to gotowa. Pamietaj, nie spiesz sie z decyzja, moze teraz wszystko wydaje Ci sie rozowe, postaraj sie jak najwiecej dowiedziec o Kuwejcie, o zwyczajach tam panujacych.

Co do wizy, to mieszkancy Kuwejtu dostaja je bez problemu, wiec chyba tym nie musisz sie martwic 💡

Pozdrawiam wszystkich serdecznie 😛

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Wracajac do Aljke-wyjelas mi to z ust 🙂 Tylko chcialabym cos dodac, jesli pozwolicie…
    Napisalas MUSISZ. Nie ma zadnego przymusu, w zadnym wypadku. Sek w tym, ze to nie mus, tylko wlasna decyzja, pogodzenie sie z tym, zaakceptowanie, a nie „musisz zapomniec”.

Tak jak pisalam wszesniej, nikt Cie nie moze zmusic. Ja dla meza zrezygnowalam z imprez, kolegow i wielu innych rzeczy. Nie dlatego ze mi kazal, dlatego ze znalazlam w zyciu cel, i rzeczy wazniejsze, ktore maja dla mnie naprawde duze znaczenie. Do szczescia nie potrzebuje lampki wina czy disco. Nawet beda w domu i nie majac pradu na caly dzien moge sie bawic i byc szczesliwa jak nigdy.Uwierzcie mi ze nie ma chwili abym czula sie przy nim znudzona.

Moj maz kupil mi nawet kota, bo wie jak kocham te zwierzeta. A na poczatku naszej znajomosci mowil zapomnij o kocie.
    Dzieci? Nie ma problemu, imiona arabskie sa piekne, to ze dziecko jest automatycznie muzulmanem nie znaczy ze nie moze znac jezyka polskiego.

Pamietajcie ze wszystko zalezy od was samych, od Ciebie i Twojego meza. Wiem ze zaraz na mnie naskoczycie, ze Arabi sa tacy i tacy, i ze kobieta nie ma nic do gadania. BZDURA TOTALNA!

Prawdziwi muzulmanie to nie psychopaci i fanatycy. Koran dal kobiecie mnostwo praw.Dlatego Moniska duzo pracy przed Toba jesli zdecydujesz sie na zwiazek z Ahmedem.

Alkje
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

Alkje, widzę żeż szczężliwa po brzegiii 😉
    jednak wiesz, tym Arabom bym tak do końca nie ufał – jednak drażnij jego męskie samo-zadowolenie! Myżlę, że to jest spore wyzwanie – być jego jedyną kobietą, co!? Jesteż? Chwała Bogu w Trójcy Jedynemu, a może Allahowi? Magocznemu? 😆 Hej, trzymaj sięęę 😛

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Alkje, widzę żeż szczężliwa po brzegiii 😉
    jednak wiesz, tym Arabom bym tak do końca nie ufał – jednak drażnij jego męskie samo-zadowolenie! Myżlę, że to jest spore wyzwanie – być jego jedyną kobietą, co!? Jesteż? Chwała Bogu w Trójcy Jedynemu, a może Allahowi? Magocznemu? 😆 Hej, trzymaj sięęę 😛

„tym arabom”?

a moze jeszcze „tym murzynom”? a „tym chinczykom” tez?

obrzydliwie rasistowski post.
    az mi sie zrobilo niedobrze przy sniadaniu.

co za roznica, komu chwala…wszystko to taka sama bzdura.

moniska0106
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

szczerze mowiac dziewczyny…dla mnie nie ma tu nic do rzeczy, czy facet jest muzulmaninem, zydem czy katolikiem.
    sama nie wierze w boga, wiec kwestie religijne powiedzmy w tej chwili odstawiam na bok.

ale: nigdy w zyciu nie pozwolilabym sobie na tego typu ograniczenia. NIGDY!!!

poza tym…ciekawe, ze to zwykle kobieta przyjmuje religie muzulmanska…nigdy odwrotnie.

Alkje
    Member
    • Bywalec

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Problem polega na tym, ze wiekszosc kobiet wiazaych sie z Arabami orzechodzi na Islam dla MEZA, nie dla siebie!
    Wiec sie nie dziwicie ze tyle negatywnych komentarzy 😐

To chyba najwieksza glupota jaka mozna zrobic, zmienic religie dla kogos. Nigdy!
    Tak jak pisalam wczesniej, ja dokonalam tej zmiany dla siebie, nie dla meza. Islamem interesowalam sie juz wczesniej, zanim wyjechalam do Grecji i zanim poznalam mojego meza. Choc nie ukrywam ze to wlasnie on zblizyl mnie do tej decyzji. Kocha mnie ponad wszystko i chce zebym byla szczesliwa. Kiedys powiedzial – Nie chce zebys zmieniala religie dla mnie. Prosze nie rob tego.

Wiec dziewczyny, jesli nie mozna nikog oceniac wedlug kilku zlych historii.

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Alkje:

Mam do Ciebie pytanie. Jaka jest Twoja opinia na temat islamu?
    Zapomnij na chwile o tym ze to by zlamalo serce Twojej mamie (jak pisalas), zapomnij ze facet jest muzulmaniem …
    Jestem ciekawa jaka jest Twoja opinia, jak wyglada Islam Twoimi oczami.

Jak chcesz wychowywac swoje dzieci w przyszlosci ktore z wiadomych przyczyn beda muzulmanami, jaki sposb dowiedza sie o swojej religi itp itd?
    Jakie jest zdanie Twojego meza na ten temat?

Wybacz ze tyle pytam, ale ciekawosc mnie zzera 8)

Alkje
    Member
    • Bywalec

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Hej

dzieki za odpowiedz 8)
    teraz lepiej Cie rozumiem. Warto wymieniac sie doswiadczeniem.

a tak na marginesie, moj maz zaczal mnie uczyc alfabetu arabskiego i liter 😀 niezly ubaw mamy, czuje sie jak male dziecko ktore uczy sie pisac 🙂

Ciesze sie ze moge sie tu z wami dzielic na forum nawet tak drobnymi i malo waznymi informacjami
    8) nie utrzymuje tu z bytnio kontaktow z polakami, wiec z niecierpliwoscia zagladam na heels.pl 😛 😛 😛

Zapomnialam zapytac Alkje, w jakim jezyku rozmawiasz z mezem? (jesli odp na to pytanie jest w tym poscie, wybacz-musialam niedoczytac)

Alkje
    Member
    • Bywalec

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

My jeszcze nie posiadamy dzieci. Narazie nie mamy do tego warunkow, pozatym w Grecji nie chcemy zostac wiec na ta chwile mamy duzo na glowie.
    Dzieci oczywiscie kochamy i chce miec 8)
    My rowniez rozmawiamy po angielsku, choc jakis czas temu zaczelam sie uczyc arabskiego wiec w sumie jest to 90% ang i 10% arabski
    😆
    Nasze dzieci beda oczywiscie znaly oba jezyki, tzn arabski i polski.
    Co do polakow w Grecji-nie ma ich az tak wiele. Niestety wiekosc z nich to tzw margines, jest oczywiscie wiele porzadnych ludzi, tak jak i wszedzie. Grecja jest niestety barbarzynskim krajem, zatem przyciaga w wiekszosci takich wlasnie ludzi … co ja robie tu w takim razie? – pewnie sie zastanawiasz..przyjechalam do chlopaka, (w sumie byla to wymowka zeby sie wyniesc z domu rodinnego), z ktorym po 3 latach sie rozstalam.
    Ale tak sie musialo stac, bo inaczej nie poznalabym mojego meza, i …
    Dluga historia 😛

Alkje
    Member
    • Bywalec

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jestem z Arabem…"

Przewiń na górę