• Autor
    Odp.
  • Choko_Jazz
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Taaak, zapewne wiele przed nami … przed Toba pewnie tez 8)
    Moniska pewnie czeka z niecierpliwoscia na spotkanie! ❗

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

wszystko ok dopoki dzieci beda plci meskiej.

a co jesli zdarzy wam sie miec corke?
    zgodzicie sie ubrac jej szmate na glowe i pozbawic kobiecosci?

nie wierze w boga. zadnego.
    zarowno islam jak i katolicyzm sa dla mnie religiami, ktore nie szanuja kobiet.

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Powinnas sie wstydzic za ta wypowiedz!
    Poprzednio pisalas ze ktos napisal rasistowski post. Teraz sama to robisz.
    Zenada
    Co Ty wogole wiesz o islamie i jego zasadach? Nic, kompletnie nic.
    Wiec nie obrazaj innych bo nie temu sluzy to forum.
    Jesli nie wierzysz w Boga to nie znaczy ze masz prawo wypowiadac sie w taki wlasnie sposob. 😯

Nie wiem kto Ci powiedzial ze hijab („szmata na glowie” jak to nazwalas) pozbawia kobiecosci…Gorszej bzdury nie moglas wymyslic.

Ty pewnie wolisz aby Twoja corka smigala w miniowkach i z biustem na wierzchu, tak? 100% kobiecosci i szacunku do samej siebie

Powodzenia

parvati
    Member
    • Guru

coz…moim zdaniem KAZDA religia jest szkodliwa.

wole, zeby moja corka SAMA decydowala o tym w co wierzy. oraz SAMA decydowala o tym, jak wyglada.

dlatego tez nie mam zamiaru niczego jej narzucac, a tym bardziej pozwalac na to, zeby ktos to robil.

moim zdaniem owszem, szmata na glowie kobiecosci pozbawia. nie pozwala sie cieszyc nia w pelni. nigdy nie zrobilabym tego mojemu dziecku.

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Jak uwazasz, WOLNA EUROPA!
    Tak jak napisalas, kazdy z nas ma prawo wyboru. Ja wybralam to co moim zdaniem jest sluszne i do niczego nikogo nie zmuszam. Kiedys myslalam tak jak Ty, ale to bylo dawno temu, gdy moj mozg byl ogranoczony przez kraj w ktorym liczy sie POLSKA DLA POLAKOW, $$$ i wszechogarniajaca wolnosc. Zero zasad.

Ja w zyciu nie pozwole zeby moja corka robila to na co ma ochote,poniewaz musi wiedziec co jest zle a co dobre, musi zrozumiec na co narazona jest kazda kobieta.NIGDY nie zrobilabym jej takiej krzywdy.
    Za to moge jej zapewnic to ze bedzie szanowana i bezpieczna. To ze w jej zyciu beda zasady, nie znaczy ze bedzie nieszczesliwa. Ale ktos taki jak Ty nie potrafi tego zrozumiec, poniewaz nie zna tych zasad i nie wie jakie sa ich korzenie.

Zatem…Parvati, rob co uwazasz i wychowuj swoje dziecko jak Ci sie podoba, to wylacznie Twoja sprawa, jak myslisz i w co wierzysz badz nie wierzysz.
    Ale daj sobie spokoj z obrazaniem czyichs zasad, ok?
    Mnie nie interesuje czy jestes blachara czy szara myszka, tak czy inaczej nie obrazilabym wyznawanych przez Ciebie zasad.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

a co ty Choco wiesz o zasach islamu? bo tak wytykasz innym a sama chyba niewiele wiesz 😀
    przeciez to jest religia nienawisci i dyskryminacji
    wystarczy poczytac koran
    oczywiscie muzulmanie beda sie wypierdac ale taka prawda
    w islamie chodzi jedynie o to zeby szerzyc islam na swiecie i to niekoniecznie pokojowo 😀
    a dyskryminacja kobiet w tej religii to juz w ogole oddzielna sprawa

i jakos nie widze „rasizmu” w takich wypowiedziach
    sam bym rasistow napierdzielal kijem po lbach ;p

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Nic nie wytykam Miszczu.
    Akurat tak sie sklada ze jestem muzulmanka. Z twojego postu natomiast wynika ze jestes geniuszem, woooow!
    „przeciez to jest religia nienawisci i dyskryminacji ” – ludzie, ludzie …. klapki na oczach, i zacofanie, nic wiecej.
    wystarczy poczytac Koran, tak? No to jazda, poczytaj i napisz mi raz jeszcze to zla religia i kobiety nie maja praw …
    Eeh, 😕
    Szkoda slow koledzy i kolezanki.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

nie no spoko
    wierz sobie w co chcesz
    fakty sa niezaprzeczalne

chrzescijanie tak samo malo wiedza o zasadach chrzescijanstwa jak muzulmanie o islamie, to sa wlasnie klapki na oczach 🙂

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Tak, zgadzam sie.
    Nigdy nie powiedzialam ze muzulamnie sa dobrzy a chcrzescijanie zli.

Chodzi mi tylko o to zeby nie obrazac sie nawzajem, o nic wiecej.

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

A pozatym topic to JESTEM Z ARABEM… 8)
    Nie islam..

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Jak uwazasz, WOLNA EUROPA!
    Tak jak napisalas, kazdy z nas ma prawo wyboru. Ja wybralam to co moim zdaniem jest sluszne i do niczego nikogo nie zmuszam. Kiedys myslalam tak jak Ty, ale to bylo dawno temu, gdy moj mozg byl ogranoczony przez kraj w ktorym liczy sie POLSKA DLA POLAKOW, $$$ i wszechogarniajaca wolnosc. Zero zasad.

Ja w zyciu nie pozwole zeby moja corka robila to na co ma ochote,poniewaz musi wiedziec co jest zle a co dobre, musi zrozumiec na co narazona jest kazda kobieta.NIGDY nie zrobilabym jej takiej krzywdy.
    Za to moge jej zapewnic to ze bedzie szanowana i bezpieczna. To ze w jej zyciu beda zasady, nie znaczy ze bedzie nieszczesliwa. Ale ktos taki jak Ty nie potrafi tego zrozumiec, poniewaz nie zna tych zasad i nie wie jakie sa ich korzenie.

Zatem…Parvati, rob co uwazasz i wychowuj swoje dziecko jak Ci sie podoba, to wylacznie Twoja sprawa, jak myslisz i w co wierzysz badz nie wierzysz.
    Ale daj sobie spokoj z obrazaniem czyichs zasad, ok?
    Mnie nie interesuje czy jestes blachara czy szara myszka, tak czy inaczej nie obrazilabym wyznawanych przez Ciebie zasad.

zasady zyciowe i moralne nie musza wynikac z religii.
    religia nie zapewnia tez bezpieczenstwa ani szacunku.

nie jestem ani szara myszka ani blachara. jestem natomiast wolna, niezalezna kobieta, ktorej nikt nie kaze nosic szmaty na glowie.

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Nic nie wytykam Miszczu.
    Akurat tak sie sklada ze jestem muzulmanka. Z twojego postu natomiast wynika ze jestes geniuszem, woooow!
    „przeciez to jest religia nienawisci i dyskryminacji ” – ludzie, ludzie …. klapki na oczach, i zacofanie, nic wiecej.
    wystarczy poczytac Koran, tak? No to jazda, poczytaj i napisz mi raz jeszcze to zla religia i kobiety nie maja praw …
    Eeh, 😕

a zostalabys muzulmanka, gdyby nie to, ze zwiazalas sie z arabem?

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

Masz tupet, to fakt.
    Ale jak dla mnie, jestes bezczelna i niekulturalna dziewucha, tyle mam do powiedzenia, jednoczesnie zakanczajac konwersacje z Toba, parvati.

Nie znasz, nie lubisz, nie akceptujesz = N I E O B R A Z A J

Choko_Jazz
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Nic nie wytykam Miszczu.
    Eeh, 😕

a zostalabys muzulmanka, gdyby nie to, ze zwiazalas sie z arabem?

Pisalam wczesniej ze interesowalam sie islamem zanim wyjechalam z kraju. To ze go poznalam pozwolilo mi blizej poznac ta religie i zdecydowac. Sama dokonalam wyboru, dla SIEBIE nie dla niego

parvati
    Member
    • Guru

to wszystko wyjasnia…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jestem z Arabem…"

Przewiń na górę