• Autor
    Odp.
  • Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Kocham luksusowe samochody, nie boję się ich, nie potrafię raczej nic naprawić. Z resztą jeżdżę prawie 1,5 roku i nigdy żadnej usterki nie miałam.

Nie zaliczam się więc do żadnej z tych grup. Może trochę pomiędzy 1, a 2.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Heh,raczej jestem typem nr 2 🙂
    Jeżdżę,nic nikomu nie robię,a samochodu naprawić nie umiem.Jeżli coż by sie popsuło-dzwoniłabym po wsparcie 😉 ale ponieważ nie mam jeszcze swojego auta,tylko wożę się autem taty wiem,że nic się nie popsuje,bo tata dba o swój samochód 🙂

Torque
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 45
    • Bywalec

Witam.
    Dołączając się do głosu Anonimki. Z moich obserwacji wynika, ze kluczowym predykatem różnicującym kierowców jest odpowiedz na pytanie: Czy jechać szybciej?
    Mężczyźni chóralnie odpowiedzą „Dlaczego nie!!!!” Niezależnie czy potrafią, czy nie, chcą jeździć szybciej.
    Kobiety typu 2 i 3 zazwyczaj odpowiadają „Po co???”
    Stąd biorą się te opowieżci o „babach za kierownicą” Poza pojedynczymi przypadkami roztrzepania i bezmyżlnożci (zresztą to nie związane z płcią), kobiety gremialnie nie widza powodu do wrzucenia w mieżcie piątki. W tym czasie już kilku facetów wisi jej na zderzaku, tylko czekając okazji do wyprzedzenia.

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

ja boje sie jezdzic autem,bo odrazu usypiam:)ale kiedys bede musiala zrobic prawko bo bedzie mi potrzene:0

paulinnna
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

ja uważam że kobiety mogą bardzo dobrze jeżdzić, na pewno jezdzą ostrozniej i dlatego nie boje się jezdzić z psiapsiółkami choc sama nie mam prawka jeszcze

Torque
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

No dobrze, ale czy „ostrożniej” znaczy „lepiej”? Kobieta-chirurg może operować „ostrożnie” ale nieskutecznie – przez jej żlamazarnożć pacjent zejdzie na stole… Na drodze, poza ostrożnożcią liczy się również szybkożć i płynnożć jazdy, adekwatnożć reakcji, nie powodowanie niepotrzebnych zatorów w ruchu – wszak wszyscy wiemy jak przeładowane są ulice wszystkich miast. W sytuacjach na drodze ostrożnożć nie zawsze jest najskuteczniejszą taktyką.

monika22
    Member
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

to jak jezdzimy i jak bardzo jestesmy ostrozni na drogach zalezy tylko i wyłącznie od nas i tego jak bardzo jestesmy skoncentrowani na jezdzie a nie na rozmowach przez tel.

kamkusia
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Tu się nie zgodze – jezdzac widze duzo kobiet rozmawiajacych przez telefon w trakcie jazdy. Mysle ze to przypadlosc obu plci

zadra
    Member
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

Ja jestem typem 2. Krzywdy nikomu nie zrobiłam a jeżdżę bo muszę:P
    A tak mi się teraz przypomniało, jak tak o samochodzie pomyżlałam. To gdzie Wy ubezpieczacie swoje samochody? Bo się zastanawiam czy lepiej u agenta się ubezpieczyć czy direct.

kamkusia
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Jak kupilam auto to mialam obawy przed szukaniem ubezpieczyciela wiec szukalam online. Wybralam ubezpieczenie w mbanku, bo tam mozna bylo placic miesiecznie i sciagaja z konta, wiec nie musze sie martwic. Jak dla blondynki to duzy plus;)

lasica
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Tu się nie zgodze – jezdzac widze duzo kobiet rozmawiajacych przez telefon w trakcie jazdy. Mysle ze to przypadlosc obu plci

Chyba tak, jednak mam wrazenie ze kobiety to troche rozprasza i sa wtedy mniej uwazne 😉

paulinnna
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Moja znajoma to zdecydowanie numer 3 (ja na szczężcie nie:P), w każdym razie ostatnio miała taką stłuczkę że w sumie byłam zdziwiona ze jakoż z tego cało wyszła. Mój mąż to oczywiżcie numer 1. Wiadomo jak to facet. Uwielbia jeździć samochodami, oglądać je i pielęgnować (szkoda że tak o dom nie dbra:/) A co do ubezpieczyciela. To z tego co się pytałam męża to my mamy w Link4. To jest taka chyba pomarańczowa jakaż firma. Ktoż tam jeszcze ma?

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

to jak jezdzimy i jak bardzo jestesmy ostrozni na drogach zalezy tylko i wyłącznie od nas i tego jak bardzo jestesmy skoncentrowani na jezdzie a nie na rozmowach przez tel.

Kobiety wcale nie jeżdzą źle, ale większożć kolizji jest spowodowana przez nie, bo jesli chodzi o wypadki żmiertelne to mężczyźni są „lepsi”.

Co do samej jazdy, to to czy jedziemy dobrze czy nie, czy ze skupiamy sie na tym co robimy nie zawsze nas uratuje – sprawa wygląda tak ze na drodze trzeba mieć ograniczone zaufanie do innych kierowców, bo co z tego ze my jedziemy ok, ale ktoż moze w nas rypnąć i co – !!!!

Ja jeżdzę juz ponad 6 lat, miałem 1 stłuczkę z mojej winy, i jeden wypadek z winy kobiety która we mnie poprostu wjechala. I powiem jeszcze jedno – w skali od 0 do 5 ile dajecie sobie – to taki mały teżcik, bo ja sobie daje 3,5. Są i tacy co dadzą sobie 5 – ciekawe ktooo… 🙂

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

moja mama jeździ samochodem od 20 lat i jeździ tak 'ostrożnie’ i uważnie, że bardziej się boje jechać z nią niż z np. nowo poznanym kolegom z klasy, który mnie gdzież podwozi hehe.

jak widzę jej przerażoną minę, jak nie wie co się dzieje to aż strach.. 😛

sama jestem w trakcie kursu – dzisiaj miałam pierwszy raz jazdę. w sumie to na razie dobrze mi idzie hehe 😛

KlaraK
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Myżlę, że to w jaki sposób się kieruje, odzwierciedla charakter człowieka 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kobiety za kółkiem"

Przewiń na górę