• Autor
    Odp.
  • loulou
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

A wybrałaż już coż? Kupujesz czy tak na razie oglądasz i badasz?

Makarena
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 160
    • Zapaleniec

Kochana ja jeszcze nie wiem jaki kredyt dostanę i czy w ogóle będzie mi on dany 🙁 Ale mieszkania oglądam już nałogowo 😛

loulou
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

No tak…. Kredyt…. Teraz to jakas masakra jest… Ja wiem. Mysłałam, że masz juz wszystko pozałatwiane.

Cebula
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 82
    • Stały bywalec

Teraz czasem jest tak, że przy kupnie mieszkania dostaje się kredyt, jakby to powiedzieć – w transakcji powiązanej 🙂
    Wtedy są dożć dobre warunki – jako że bierzemy obie rzeczy na raz. Włażnie w Piekut Development tak jest 😀

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

To raczej standard. Każdy deweloper ma zaprzyjaźnionych doradców. Przynajmniej tam gdzie dzwoniłam/chodziłam to zawsze mi proponowali :/

samba_mamba
    Member
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Do Piekuta się niestety zraziłam. Może po prostu trafiłam na ich zły dzień. To czego szukałam znalazłam w Victoria Dom i już nie mogę doczekać się własnych czterech kątów 🙂

MieRa
    Member
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Takie powiązane transakcje są dobre – bo mniej biegania. Kwestią problematyczną zostaje zdolnożć kredytowa, a z tym ciężko… 🙁

[usunięto_link] wrote:

Do Piekuta się niestety zraziłam.

A czym Cię zrazili? Ja raczej mam o Piekucie zdanie pozytywne, bardzo pomocni ludzie tam pracują.

Cebula
    Member
    • Stały bywalec

Oni tam chyba mieli jakiegoż mało sympatycznego gożcia ale go zwolnili… tak coż mi się kojarzy, ale nie interesowałam się tym.
    Ale powiedzmy sobie szczerze – to czy człowiek jest sympatyczny czy nie to akurat najmniejszy problem – ważniejsze jest samo osiedle i mieszkanie 🙂

MieRa
    Member
    • Zapaleniec

Ano dokładnie. Choć niejako człowiek jest „twarzą firmy” 😉

Na mnie osiedle Japan Garden zrobiło pozytywne wrażenie, chyba najlepsze ze wszystkich oglądanych. No i błota nie ma, więc sobie butów nie ubrudziłam, jak na Białołęce 🙂

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

O gdzie byłaż na Białołęce, ja też byłam w tą niedzielę 😛
    No przy takiej pogodzie to nie trudno sobie ubrudzić buty. Ja już połowę lata chodzę w kaloszach. Całe szczężcie, że modne są jupi . Najgorzej jest w Wilanowie, bo tu normalnie woda stoi już od miesiąca i codziennie czy deszcz czy nie, to pływam do pracy wręcz. ://

Cebula
    Member
    • Stały bywalec

ostatnimi czasy po warszawie powinno się przemieszczać kajakiem 😀
    Rzeczywiżcie – na wilanowskiej widziałam takie „fajne” jeziorko w najniższym punkcie drogi, ale na szczężcie dało się przejechać XD

MieRa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

O gdzie byłaż na Białołęce, ja też byłam w tą niedzielę 😛

Aluzyjna, Odkryta i os. Derby.

Co do wody na Wilanowie – to to nowym osiedlu po południowej stronie al. Wilanowskiej budowane jest w miejscu starych glinianek – więc nie dziwię się, ze tam tak wygląda 😉

Teraz muszę w przyszłym tygodniu jeszcze lubego zaciągnąć do Józefosławia, niech zobaczy, czy mu będzie odpowiadało (a spróbowałoby nie 😉 ).

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

które Derby? i jak wrażenia? Podoba Ci się park :P?

[usunięto_link] wrote:

Co do wody na Wilanowie – to to nowym osiedlu po południowej stronie al. Wilanowskiej budowane jest w miejscu starych glinianek – więc nie dziwię się, ze tam tak wygląda 😉

To tak jak wszystkie inwestycje w Juzefosławiu są budowane na terenach zalewowych Jeziorki i Perełki :/ trzeba uważać :/

Cebula
    Member
    • Stały bywalec

teraz przy tych deszczach to nawet na od wielu lat suchych terenach stoi woda, więc to też nie do końca jest takie proste…

MieRa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

które Derby? i jak wrażenia? Podoba Ci się park :P?

Te przy pętli 😉

[usunięto_link] wrote:

To tak jak wszystkie inwestycje w Juzefosławiu są budowane na terenach zalewowych Jeziorki i Perełki :/ trzeba uważać :/

No niestety. Ale jak dobrze się podepnie kanalizację i odwodnienie będzie porządne, to tylko powódź zaleje, a deszcze będą nieszkodliwe.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " mieszkanko"

Przewiń na górę