• Autor
    Odp.
  • miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

to nie chodzi o robienie wrazenia czy podniecanie sie czyms, taki obraz jest ladny i tyle, tak samo jak ide ulica i widze na scianie zajebiste graffiti – tez rzuce na nie okiem bo jest ladne
    wiadomo ze jak fota w playboyu jest slaba to nie zwracam na nia uwagi, tak jak mowilas o tych oliwkach czy cos w tym stylu – ale jest tam sporo na prawde fajnych fotek i tyle

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Zgadzam sie.
    To nie chodzi o to, czy patrzysz, bo Cie to fascynuje, czy nudzi, czy podnieca..
    Patrzysz, bo jest ładne i choć sztuczne i próżne, brzydkie nie jest. NO i rzuca sie w oczy.

Nagie kobiety w jakims CKMie to tak samo jak ładne auta, na ktore sie po prostu gapi 😯

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Zgadzam sie.
    To nie chodzi o to, czy patrzysz, bo Cie to fascynuje, czy nudzi, czy podnieca..
    Patrzysz, bo jest ładne i choć sztuczne i próżne, brzydkie nie jest. NO i rzuca sie w oczy.

Nagie kobiety w jakims CKMie to tak samo jak ładne auta, na ktore sie po prostu gapi 😯

my sie nie gapimy na auta. tak samo jak nie gapimy sie na wypiete dupska.
    zrozum, ze sa ludzie z innym niz twoje poczuciem, estetyki.
    ja rozumiem, ze ci, ktorzy pod tym wzgledem maja potrzeby raczej niewielkie, gapia sie na takie rzeczy z fascynacja. wiec…moze zrozum tych, ktorzy sie na to nie gapia.

Assha
    Member
    • Maniak

Widzisz, nie zrozumialas mnie w ogole.
    Nie pisalam o gapieniu sie Z EKSCYTACJĄ ale o gapieniu sie na cos, co sie rzuca w oczy i nieuniknione.
    Owszem, aby otworzyc gazete trzeba pofatygowac sie juz samemu w przeciwienstwie do patrzenia na reklamy (i nie mow ze na bilboardy sie nie patrzysz bo masz poczucie estetyki!) ktore same sie o oczy rzucają.
    Jestes kobitą, ja tez, wiec nie mam potrzeb czytac CKMu, choc pewnie gdyby moj czytał (A TEZ NIE CZYTA) czasem bym zajrzała. Ale ty powinnas zrozumiec tych, co lubią popatrzec- i niekoniecznie z ekscytacją.
    Jak widzisz łądny kolor to tez od razu sie nie ekscytujesz pewnie..

parvati
    Member
    • Guru

owszem: sztuka sie ekscytuje.

na gole dupska uwagi nie zwracam. chronie tym samym moje poczucie estetyki.

Assha
    Member
    • Maniak

Na piękne rzeźby i obrazy tez nie zwracasz uwgi, bo są tam „golizny” i dupska?
    Ciało człowieka jest piekne i zachwyce. Od zawsze jest to oczywiste.

Dlatego mysle, ze z estetyką wyjeżdżac mi tu nie powinnaż.

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Na piękne rzeźby i obrazy tez nie zwracasz uwgi, bo są tam „golizny” i dupska?
    Ciało człowieka jest piekne i zachwyce. Od zawsze jest to oczywiste.

Dlatego mysle, ze z estetyką wyjeżdżac mi tu nie powinnaż.

jesli nie odrozniasz dajmy na to venus z milo od golego dupska z ckm…to rozmawiac o czym za bardzo nie mamy.
    dlatego…ja te dyskusje koncze.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

oj tam taka gadka
    wszystko jest dla ludzi
    nie wszystko musi sie kazdemu podobac
    proste

Assha
    Member
    • Maniak

Wiesz parvati, za kilka wielków taki dzisiejszy lachon z CKMu moze tez robic furore w Muzeum..

Assha
    Member
    • Maniak

@Onione wrote:

Biorąc pod uwage staczanie sie ludzkosci po równi pochyłej.. całkiem prawdopodobne. Niestety.

No i o tym włażnie mówie..

Assha
    Member
    • Maniak

To był taki żart, nic do Ciebie nie mam.

Akurat w tym temacie- rozbierane foty- całkowicie zgadzam sie z Tobą.

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

@Onione wrote:

Biorąc pod uwage staczanie sie ludzkosci po równi pochyłej.. całkiem prawdopodobne. Niestety.

No i o tym włażnie mówie..

tyle ze onione wyraza sie o tym pejoratywnie. a tobie sie te foty podobaja.
    oto roznica.

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

jakoż wątpię, żeby przytaczana tu po wielokroć venus stworzona została z taką samą myslą co foty lachonow z ckmu… a zatem pewnie to drugie nigdy nie stanie się sztuką w takim rozumieniu tego słowa… bez względu na to jak daleko po stoku poturla się nasze społeczeństwo…

ale to tylko moje przypuszczenia… 🙄

Assha
    Member
    • Maniak

A nie wiecie co to „sztuka nowoczesna”?
    Nie podoba mi sie i często jest obrzydliwa, ale sztuką jest.
    Począwszy od żciany zrobionej z opon do krzyży z poprzyklejanymi narządami płuciowymi obu płci.. :/
    kwestia gustu, dla każdego coż innego.

[usunięto_link] wrote:

tyle ze onione wyraza sie o tym pejoratywnie. a tobie sie te foty podobaja.
    oto roznica

Owszem, wyrazila sie tak, zdarzylam zauwazyc. Natomiast chcąc- nie chcac- ujęła sedno sprawy i zgadzam sie z jej słowami.
    A co do fot, ktos powiedzial ze mi sie PODOBAJĄ? Nie przywiazuje do nich wagi i nie oceniam. Po prostu czasem miło popatrzeć. Nie na wypiętą d***, ale na ciało kobiety i mężczyzny. Przekaz i intencja robienia takich zdjec moze nie byc najwlasciwsza, ale sam widok, jako taki nie musi byc obrzydliwy..

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

hm… cytuję sama siebie nie żebym była jakimż narcyzem czy coż… ale

to drugie nigdy nie stanie się sztuką w takim rozumieniu tego słowa…

takie jest moje zdanie. i w moim rozumieniu to że ktoż nazwal obsikaną wycieraczkę albo fotę z ckmu SZTUKĄ, to jeszcze nie znaczy że jest to sztuka (o ile w ogóle) wysokich lotów…

wszystko dla ludzi? pewnie. ale dla mnie pojęcie o sztuce żwiadczy o poziomie. cóż. ja wybieram venus.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Rozbierane foty- hmm??"

Przewiń na górę