• Autor
    Odp.
  • mikro
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Łatwo zacząć trudno skończyć.
    Tak naprawdę liczy się silna wola.
    Jak jej nie ma to żadne plastry, e-papierosy i inne terapie nie pomogą.
    Nikotyna jest jak narkotyk, ba nawet nim jest.
    Rada, nie zaczynaj palić i nie wmawiaj sobie, że jak zachcesz to rzucić w każdym czasie.

carooo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 148
    • Zapaleniec

Silna wola ma tutaj ogromne znaczenie no i to czy faktycznie człowiek chce rzucić. Nałóg nałogiem ale jak się człowiek zaweźmie to jest w stanie spokojnie rzucić.

PachnacaAzalia
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

@Spopielała wrote:

Ja generalnie słyszałam dobre opinie o e-papierosach, o tym Silvrze gdzież czytałam już wczeżniej, że spoko się sprawuje, ale masa tego jest, może najlepiej będzie zapytać na stoisku z papierosami elektronicznymi w jakimż centrum handlowym, bo tam się spotkałam z nimi.

Są też specjalne fora o e-papierosach, gdzie ludzie piszą swoje opinie, albo specjalne portale dla osób, które chcą rzucić palenie.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@PachnącaAzalia wrote:

@Spopielała wrote:

Ja generalnie słyszałam dobre opinie o e-papierosach, o tym Silvrze gdzież czytałam już wczeżniej, że spoko się sprawuje, ale masa tego jest, może najlepiej będzie zapytać na stoisku z papierosami elektronicznymi w jakimż centrum handlowym, bo tam się spotkałam z nimi.

Są też specjalne fora o e-papierosach, gdzie ludzie piszą swoje opinie, albo specjalne portale dla osób, które chcą rzucić palenie.

dobra, dobra, Pachnąca Azalko, Jezu jak Ty żlicznie pachniesz 🙄
    ja się męczyłem blisko pół roku, żeby rzucić to dziadostwo! 👿

PachnacaAzalia
    Member
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

@PachnącaAzalia wrote:

@Spopielała wrote:

dobra, dobra, Pachnąca Azalko, Jezu jak Ty żlicznie pachniesz 🙄
    ja się męczyłem blisko pół roku, żeby rzucić to dziadostwo! 👿

A dziękuję, dziękuję – to mój naturalny zapach ;). Pół roku rzucałeż? Jak to wyglądało? Plastry, gumy, nerwica, trzęsące się ręce?;) I jak długo paliłeż? Chyba jest tak, że im dłużej palisz, tym trudniej rzucić palenie, no niestety ;/.

vertimma
    Member
    • Odp.: 31
    • Bywalec

@PachnącaAzalia wrote:

@Spopielała wrote:

Ale biorąc pod uwagę, że pewnie co druga osoba w Polsce pali, na zwykłych forach też ten temat warto poruszać. Mój facet pali, co mnie irytuje, ale przecież nie powiem mu: albo rzucasz, albo koniec, staram się go jakoż motywować, żeby rzucił, ale bez skutku, nie wiem, chyba jest tak, że jak się nie ma silnej woli, to nie ma szans, żeby rzucić ;(

alatris
    Member
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

Gdyby rzucanie palenia było łatwe, nikt by nie palił – tyle odpowiedzi w temacie ;). A chciałam Was podpytać o papierosy elektroniczne – czy są jakież wiodące marki, modele, czytałam włażnie na innych forach, takich specjalistycznych, pożwięconych paleniu, ale niewiele zrozumiałam. Pisałyżcie o Silvrze, a Ecisa albo Milda znacie?

girminna
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 39
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Gdyby rzucanie palenia było łatwe, nikt by nie palił – tyle odpowiedzi w temacie ;). A chciałam Was podpytać o papierosy elektroniczne – czy są jakież wiodące marki, modele, czytałam włażnie na innych forach, takich specjalistycznych, pożwięconych paleniu, ale niewiele zrozumiałam. Pisałyżcie o Silvrze, a Ecisa albo Milda znacie?

Podpytam kolegę, bo on pali, i dam Ci znać wkrótce 🙂 A co chcesz konkretnie wiedzieć? To się przygotuję do odpytki 😉

alatris
    Member
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

Zapytaj please, czym tak na chłopski rozum, różnią się Silvry, Ecisy i Mildy, które najlepsze dla początkującego e-palacza, czy jest coż z technicznych rzeczy, na co warto zwrócić szczególną uwagę, ile trzymają baterie w e-papierosach, jaka jest cena dobrej fajki? Będę niezmiernie wdzięczna!

bellana
    Member
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Gdyby rzucanie palenia było łatwe, nikt by nie palił – tyle odpowiedzi w temacie ;).

Ale to też zależy, czy ktoż jest uzależniony czy nie. Bo znam osoby, które bez papierosa życia sobie nie wyobrażają, ale i znam takie, które raz na tydzień czy na miesiąc zapalą sobie fajkę do piwa, i mówią, że w sumie nie muszą palić, ale jakby tak od niechcenia palą. I chyba takie osoby od razu mogłyby stwierdzić, że już nigdy fajki nie zapalą. Gorzej z tymi pierwszymi…

[usunięto_link] wrote:

A chciałam Was podpytać o papierosy elektroniczne – czy są jakież wiodące marki, modele, czytałam włażnie na innych forach, takich specjalistycznych, pożwięconych paleniu, ale niewiele zrozumiałam. Pisałyżcie o Silvrze, a Ecisa albo Milda znacie?

Też się bardzo chętnie dowiem, wszelkie konkretne informacje mile widziane 🙂

dawwyy
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

wszystko zależy od silnej woli 😉 dla mnie było to proste akurat

Zezowata
    Member
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

odcinanie się od tego co robiło się do tej pory z przyjemnożcią jest zawsze trudne.. niegdy nie paliłam papierosów, ale widze jak trudno jest mi np. powstrzymac się od jedzenia słodyczy – bo tak – od słodyczy jestem zaezniona i jem je w duzych ilożciach… mimo wszystko uwazam ze jest to mozliwe, ale nia pewno nie obejdzie się bez wsparcia innych osób

Zafira
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Napisy na opakowaniach to tylko ciekawostka „przyrodnicza”, na którą już nikt nie zwraca uwagi. Statystyki wprawdzie mówią, ze zmalała liczba wypalanych papierosów, lecz nie zmniejszyła się liczba palących. Uważam, że popyt spadł głównie z powodu wzrostu cen, lub uaktywnienia się przemytu tanich papierosów ze wschodu, czego statystyki nie pokazują.

alalis
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Fajki uzależniają psychicznie. Na początek polecam przemyżleć sobie ile fajek palimy z nudów i to ograniczyć:)

apc-Cosmetics_com
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

tabletki TABEX- są to dożć silne tabletki, sprzedawane na receptę. Może je przepisać lekarz rodzinny. Są na prawdę skuteczne, znam 3 osoby, którym udało się rzucić palenie dzięki tym tabletkom.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " rzucanie palenia-łatwe czy trudne?"

Przewiń na górę