- AutorOdp.
- 3 stycznia 2013 at 11:34
Jeżli ma się silną wolę i chęci to na pewno jest to łatwiejsze, a niżeli komuż bez tej woli.
5 stycznia 2013 at 10:24W zasadzie każde pozbywanie się jakiegoż przyzwyczajenia czy nałogu jest trudne, ale jednym idzie łatwiej inny gorzej, nie ma reguły, trzeba sammeu spróbować i ocenić czy łatwo nam poszło czy wręcz przeciwnie 🙂
17 stycznia 2013 at 07:48Jasne, że tak. Trzeba się przemóc, mieć trochę silnej woli, wykazać inicjatywę i da radę 🙂
25 stycznia 2013 at 17:16mysle ze wszystko zalezy od czlowieka. jednymto przychodzi latwiej a drugim trudniej. Ja nie palilam w ciazy a po ciazy znowu wrocilam do palenia. dlaczego ? ze stresu .
3 lutego 2013 at 21:15Ja niestety straciłam pewnożć, ze kiedykolwiek pozbędę sie tego ochydnego nałogu. Rzucalam parokrotnie. Pierwszy raz jak zaszlam w ciążę. Po upływie 1,5 roku od porodu znów odezwała sie chęć, albo ludzka głupota. Pózniej miałam jeszcze kilka prób – tabex ( polecam, fajne działanie, ale w 2 tygodniu miałam skutki uboczne tj. nudnosci). W zeszłym roku nie palilam 5 miesięcy od maja do października, dzięki rezonansie magn. Jak myżlicie czy w tym roku mi sie uda ? ❓
6 lutego 2013 at 09:28Trzymam kciuki aby się udało 🙂 próbuj, a może w końcu się ud ai już więcej nie sięgniesz, najgorsze co możesz zrobić to się poddać!
6 lutego 2013 at 17:29[usunięto_link] wrote:
Ja niestety straciłam pewnożć, ze kiedykolwiek pozbędę sie tego ochydnego nałogu. Rzucalam parokrotnie. Pierwszy raz jak zaszlam w ciążę. Po upływie 1,5 roku od porodu znów odezwała sie chęć, albo ludzka głupota. Pózniej miałam jeszcze kilka prób – tabex ( polecam, fajne działanie, ale w 2 tygodniu miałam skutki uboczne tj. nudnosci). W zeszłym roku nie palilam 5 miesięcy od maja do października, dzięki rezonansie magn. Jak myżlicie czy w tym roku mi sie uda ? ❓
annyia a próbowałaż e-papierosa? Może on pomógłby Ci zwalczyć ten nałóg? E-p został tak skonstruowany, żeby w łatwy sposób odzwyczaić organizm od nikotyny, bo z biegiem czasu możesz po prosty zmniejszać dawki nikotyny i w końcu „palić” wkłady zerowe czyli zupełnie pozbawione nikotyny.
12 lutego 2013 at 08:22No jeżli nie próbowałaż tego papierosa elektronicznego to próbuj, jedna metoda nie pomoże to może inna, trzeba próbować, najgorsze co możesz zrobić to przestać próbować.
13 lutego 2013 at 10:16Ja też rzucam palenie i włażnie zaczynam się przyglądać jego skutkom. Zastanawiam się nawet nad liftingiem twarzy, bo niestety nałóg przyspieszył starzenie.
15 lutego 2013 at 08:27No niestety palenie nastręcza sporo problemów, często też są problemy z cerą, starzenie się skóry oczywiżcie, płuca… no cóż, każdy nałóg niesie za sobą problemy, ale ja jestem zdania, że w każdej chwili warto się pozbyć nałogu, m.in. włażnie ze względu na problemu które powodują, choć nie jest to łatwe.
15 lutego 2013 at 12:58Zastanawiam się nawet nad liftingiem twarzy, bo niestety nałóg przyspieszył starzenie. W Warszawie pracuje żwietny specjalista dr Piotr Osuch, więc może wybiorę się na pierwszą wizytę jeszcze w tym roku 🙂
18 lutego 2013 at 09:00Najpierw się skonsultuj, porozmawiaj, jakie są za i przeciw, poszukaj opinii o lekarzu w necie też, żeby się nie naciąć, i co najważniejsze =- przemyżl dobrze czy tak czy nie 🙂
25 kwietnia 2014 at 11:46Trudne, bo potrzeba dużo silnej woli i samodyscypliny. Mi się udało. Najpierw przeszłam przez wszystkie możliwe tabletki z nikotyną, plastry, potem gumy do żucia. stopniowo obniżałam zawartożć nikotyny, teraz tylko żuję gumy Orbit, taki nawyk i potrzeba żucia czegokolwiek :d Ale nie palę ani nie biorę niczego z nikotyną i jestem dumna z siebie 🙂
19 maja 2014 at 18:53Ja rzuciłam palenie z dnia na dzień, bez wspomagaczy a długo przed erą elektronicznych papierosów. Chyba najważniejsza w rzucaniu jest silna wola i dużo pracy, by nie myżleć o nagłogu.
2 września 2014 at 19:48to prawda chyba silna wola jest najważniejsza, ale nie każdy ja ma więc warto szukać wsparcia i motywacji, można ją np.. znaleźć w Poradni Pomocy Palącym jest to telefoniczne poradnia. Poza tym żwiadomożć tego że moglibyżmy pieniądze wydane na papierosy przeznaczyć na inne przyjemnożci też może zmobilizować. Warto sobie zrobić bilans plusów i minusów palenia to też może ułatwić podjecie decyzji.
- AutorOdp.