- AutorOdp.
- 3 czerwca 2008 at 05:12
[usunięto_link] wrote:
no widzsz mozesz nas tak „zanudzac” 😉 ja z checia poslucham jakie cwiczenia bo sama uwazam to za klucz do sukcesu…nie mam zamiaru isc na skróty zadna glodowka do wspanialej figury 🙂
Ja robilam tak, ze rano jadlam dosc obfite sniadanko (jakas wieksza porcje salatki lub pare kromeczek). Obiad i kolacja byly u mnie glownie pod postacia koktajlu z vis vitalis mix lub jako dodatek do jogurtu.
Cwiczenia natomiast skladaly sie na basen 2x w tygodniu (mam blisko plywalnie, wiec czemu nie), spacerki z kolezankami i fitness. Mialam jednak wtedy sporo czasu, bo nie pracowalam. 😛
Obecnie, by utrzymywac wage stosuje dalej vitalisa, a do tego raz w tygodniu basen i fitness. Jem w sumie wszystko na co mam ochote. Po prostu nie jest tego za wiele, a i mam kiedy to spalic.3 czerwca 2008 at 10:07[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Ludzie w innych krajach juz dawno sie o tym przekonali i na dużą skale z bardzo dobrym skutkiem zaczeli zastepowac suplementy dietą, w Polsce niestety ten trend jeszcze sie nie zadomowil. Polska wciąż nalezy do krajów w ktorch wystepuje największe spozycie suplementow i wspomagaczy.
W ktorych? Wymien mi je prosze, bo z tego co mi wiadomo jest dokladnie odwrotnie. Ameryka, Wlk. Brytania, Niemcy, a ostatnio nawet Francja sa potentatami w tej dziedzinie, wiec ktore kraje masz na mysli?
Co do reszty, to sie nie wypowiem, bo suplementow jako takich nigdy nie bralam. No, moze poza centrum. 🙂
Dzis jednak do znudzenia moge powtarzac, ze najlepiej jest opracowac sobie dzienna porcje ruchu i zmodyfikowac diete, np o takie produkty spozywcze o ktorych pisalam na poczatku tego tematu. Uwazam ze sa swietne, nie ma tu chemii, za to sa lekkie warzywa i owoce. 8)Polska ma spozycie około 28% , nieznacznie przewyższaja nas tylko Niemcy 33% no i stany zjednoczone ponad 40% ale inne kraje maja znacznie nizsze Irlandia 21%, Francja 15%, Japopnia 10% agdzie notujemy najniższe zachorowalnosci na chorby dietozalezne? Oczywiscie w Japonii a gdzie najwyższe w Stanach Zjednoczonych wiec zasadnożć i wpływ suplementow na zdrowie pozostawai wiele do zyczenia golym okiem widac wrecz odwrotna korelacje, dieta tez ma duze znaczenie i widac ze to dieta ma najwieksza role w zapobieganiu chorobom a suplementy pozostaja na szarym koncu.
3 czerwca 2008 at 12:13Troche dziwne porownania. Kuchnia Polska, czy Amerykanska diametralnie rozni sie od Japonskiej, ktora jest lekka, szybka i w duzej czesci oparta o owoce morza. Wlasnie z tej roznicy i ze zlego trybu zycia wynikaja wszystkie problemy. Zyjemy w mniejszym tempie niż Japonczycy, a jemy potrawy ciezsze.
Poza tym suplementy nie maja za zadanie leczyc, a wydajesz sie o tym zapominac. Suplement to profilaktyka.Nie chce byc adwokatem diabla, bo suplementow w sumie nigdy specjalnie nie stosowalam, jednak demonizowanie ich tez nie jest wskazane. To produkt i jak kazdy inny sa lepsze i gorsze, a to ze dieta i sport sa wazniejsze, to chyba oczywiste. 😉
3 czerwca 2008 at 19:07obecne badania dowodza że suplementy są dożć kiepską profilaktyką ani nie poprawiają zdrowia ani nie przedłuzaja zycia wiele badan ostatnio robiono na temat suplementow wszystkie nie maja ciekawych wynikow. Nadal pozostaje w formie stwierdzenie ze od natury nic nie jest lepsze, choc oczywiscie jesli ktos ma niedoborowa dietę to juz lepiej zeby zazywal suplementy ale ja jednak uważam ze lepiej jest miec dobrze skomponowana dietę niz spozywac suplementy.
4 czerwca 2008 at 05:21Rozumiem o co ci chodzi macek…
Chcialam jedynie pokazac, ze twoje posty bardzo latwo jest podwazyc, bo skoro juz opierasz sie na badaniach, to przytocz mi artykuly o nich. Bez tego kazdy moze sobie napisac, ze zrobiono badania itd. A to daje mi bardzo duzo mozliwosci, by zdetronizowac taki argument. 8)Na dobra sprawe chodzi nam przeciez o to samo, wiec powyzsze slowa prosze potraktowac jedynie, jako sposob na zakonczenie. 🙂 Ja stosuje produkty naturalne i takze uwazam, ze sa o niebo lepsze niz suplementy. Zreszta wielokrotnie dawalam juz temu wyraz w tym i chyba nie tylko w tym temacie. 😛
5 czerwca 2008 at 18:11Hmm widzę, że opinie są podzielone jednak nie można pisać, ze w innych krajach suplementy przegrywają z dietą bo to jest nie prawdą! To my w Polsce jesteżmy do tyłu i dopiero jeżli chodzi o sport i suplementy zaczynamy się rozwijać. Poza tym nie wszytskie substancje da się dostarczyć z żywnożci, która jest jednak wysoce modyfikowana. POza tym osoby związane ze sportem niestety nigdy nie zgodzą się ze zdaniem, iż suplementy są nieważne. Poza tym czy ktoż kto tu tak pisze zjamuje się sportem? Spędza czas na treningach stosuje dietę itd? Bo nie znam sportowca który trenuje bez suplementów:) A osoby odchudzające się także osiągają swój cel stosując odpwiednio dobrane prearaty, dietę oraz trening.
Pozdrawiam
6 czerwca 2008 at 09:36[usunięto_link] wrote:
Rozumiem o co ci chodzi macek…
Chcialam jedynie pokazac, ze twoje posty bardzo latwo jest podwazyc, bo skoro juz opierasz sie na badaniach, to przytocz mi artykuly o nich. Bez tego kazdy moze sobie napisac, ze zrobiono badania itd. A to daje mi bardzo duzo mozliwosci, by zdetronizowac taki argument. 8)Na dobra sprawe chodzi nam przeciez o to samo, wiec powyzsze slowa prosze potraktowac jedynie, jako sposob na zakonczenie. 🙂 Ja stosuje produkty naturalne i takze uwazam, ze sa o niebo lepsze niz suplementy. Zreszta wielokrotnie dawalam juz temu wyraz w tym i chyba nie tylko w tym temacie. 😛
„Sprawozdanie IZZ” 2006r. tam wszystko jest.
Hmm widzę, że opinie są podzielone jednak nie można pisać, ze w innych krajach suplementy przegrywają z dietą bo to jest nie prawdą! To my w Polsce jesteżmy do tyłu i dopiero jeżli chodzi o sport i suplementy zaczynamy się rozwijać. Poza tym nie wszytskie substancje da się dostarczyć z żywnożci, która jest jednak wysoce modyfikowana. POza tym osoby związane ze sportem niestety nigdy nie zgodzą się ze zdaniem, iż suplementy są nieważne. Poza tym czy ktoż kto tu tak pisze zjamuje się sportem? Spędza czas na treningach stosuje dietę itd? Bo nie znam sportowca który trenuje bez suplementów A osoby odchudzające się także osiągają swój cel stosując odpwiednio dobrane prearaty, dietę oraz trening.
Przedstaw jakies dowody na fakt ze my mamy male spozycie suplementow na tle innych krajow?
Po drugie mylisz dwa zagadnienia. Zdrowy tryb zycia a sport to zupelnie co innego. Suplementacja jest niezbędna w spoorcie wyczynowycm ktory nie ma nic wspolnego ze zdrowiem tacy sportowcy nastawiaja sie na osiagniecia a nie na utrzymanie zdrowia poza tym ich zapotrzebowanie na skladniki odzywcze jest wielokrotnie wyższe i dostarczenie ich z dieta jest niemozliwe dlatego musza spozywac suplementy.7 czerwca 2008 at 10:06Jest dużo tabletek na rynku wspomagających odchudzanie lub spalanie tłuszczu, ciężko jest wybrać, nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto, sama dieta mi nie pomaga 😕 Czy któraż z Was zna jakież tabletki, które faktycznie dają efekty i które jej pomogły?
7 czerwca 2008 at 17:35Hmm Macek a poprosze Twoje dowody, bo ja juz zaobserwowaliżmy często piszesz coż bez opracia w naukowych faktach.
Trenujesz coż? Zajmujesz się sportem? Hmm zapoznaj się z laboratoriami w USA, porównaj zaopatrzenie sklepów z suplementami w Polsce a W USA, porównaj siłownie polskie a te zagranicą itd. Olimp oraz Trec zaczynają podnosić swój poziom aby włażnie dorównac takim laboratoriom. A dowody jak będę w pracy to Ci przeżlę.A koleżance polecę zajrzenie do nas [usunięto_link]
Tam doradzą Ci co wybrać, jak ćwiczyć oraz jaką dietę stosować.
Serdecznie Was Pozdrawiam
7 czerwca 2008 at 23:06[usunięto_link] wrote:
Hmm Macek a poprosze Twoje dowody, bo ja juz zaobserwowaliżmy często piszesz coż bez opracia w naukowych faktach.
Trenujesz coż? Zajmujesz się sportem? Hmm zapoznaj się z laboratoriami w USA, porównaj zaopatrzenie sklepów z suplementami w Polsce a W USA, porównaj siłownie polskie a te zagranicą itd. Olimp oraz Trec zaczynają podnosić swój poziom aby włażnie dorównac takim laboratoriom. A dowody jak będę w pracy to Ci przeżlę.A koleżance polecę zajrzenie do nas [usunięto_link]
Tam doradzą Ci co wybrać, jak ćwiczyć oraz jaką dietę stosować.
Serdecznie Was Pozdrawiam
w takim razie chyba cos kiepsko ze spostrzegawczoscia bo prawie co drugi moj post poparty jest jakimis zrodlami badz linkami do zrodel. Sportem zajmuje sie od 15 lat i napewno wiecej wiem od Ciebie o rynku suplermentow tez. jeszcze 30 lat temu nie bylo nawet namiastki suplementow na rynku zwlaszcza w rejonie srodkowo wschodniej Europy a sportowcy nie dosc ze dorownywali to czasem i przeganiali w osiagnieciach sportowcow z innych krajow z bogatszym rynkiem odzywek.
8 czerwca 2008 at 11:55Macku, jak mozesz to podrzuc link do tego sprawozdania, bo to co znajduje jest zbyt rozlegle, by samemu czytac w ciemno. 🙂
8 czerwca 2008 at 16:35Hmm Macek nie wiem dlaczego wygłaszasz opinie w stylu, iż wiesz ode mnie leipej czy dłużej się zjamujesz sportem, wiesz ale jako sportowiec własnie nie będe z Tobą wchodziła w tego typu utarczki, gdyż prawda broni się sama. Hmm ale jaki masz cel aby dyskredytować w oczach inne osoby, może konkurencja…?
Pozdrawiam Wszystkich Miłych Użytkowników
8 czerwca 2008 at 19:28[usunięto_link] wrote:
Hmm Macek nie wiem dlaczego wygłaszasz opinie w stylu, iż wiesz ode mnie leipej czy dłużej się zjamujesz sportem, wiesz ale jako sportowiec własnie nie będe z Tobą wchodziła w tego typu utarczki, gdyż prawda broni się sama. Hmm ale jaki masz cel aby dyskredytować w oczach inne osoby, może konkurencja…?
Pozdrawiam Wszystkich Miłych Użytkowników
Hmm nie wiem czemu mas do mnie pretensje skoro sama zaczynasz utarczki stwierdzeniami do tego kłamliwymi ze nie potwierdzam zadnych wypowiedzi zrodlami a prawda jest taka ze jak dobrze pamietam to Ty jeszcze zadnej wypowiedzi nie poparlas jakimkolwiek zrodlem. Zupelnie tez nie wiem o jaka konkurencje Ci chodzi ja nie sprzedaje suplementow. Oczywiscie niewykluczone ze masz jakies doswiadczenie w sporcie natomiast napewno nie w dziedzinie gdzie suplementy sa stosowane z najwiekszym rozmachem czyli kulturystyka, trojboj silowy lub inne sporty silowe. No chyba ze trenujesz ktorys z tych dyscyplin 😛
9 czerwca 2008 at 06:45Hmm macek utarczki zaczęłam? Oj chyba nie przesadzaj poza tym to forum ma służyć innym celom niż tego typu dyskusją:). Tak ze sportem mam do czynienia od wczesnych lat szkoły podstawowej:) A siłownia to miejsce wyjątkowo mi bliskie;) .Zwłaszcza gdy ma się obok wicemistrza żwiata:)
Pozdrawiam 😆
9 czerwca 2008 at 09:33[usunięto_link] wrote:
Hmm macek utarczki zaczęłam? Oj chyba nie przesadzaj poza tym to forum ma służyć innym celom niż tego typu dyskusją:). Tak ze sportem mam do czynienia od wczesnych lat szkoły podstawowej:) A siłownia to miejsce wyjątkowo mi bliskie;) .Zwłaszcza gdy ma się obok wicemistrza żwiata:)
Pozdrawiam 😆
😆 Wow jakie osiagniecia ale wicemistrz swiata w czym? Chyba w zjadaniu hamburgerów. Pochwal się jaki to wicemistrz swiata w jakiej dziedzinie i jak sie nazywa. 😆 napewno go znam bo od 15 lat jestem stalym bywalcem wszystkich najwiekszych imprez kulturystycznych i silowych i zawodowo wspolpracuje z wieloma osobami zwiazanymi z miedzy innymi takimi dyscyplinami włączajac w to trenerow zawodnikow a takze czolowych specjalistow ds sportu wiec znajomosciami to mnie nie zachwycisz. Silownia to moze jest i bliska jak masz ja obok domu ale z wypowiedzi nie mozna powiedziec ze masz duzą wiedzę w tematyce zywienia sportowego a zwlaszcza kulturystycznego. Poza tym chyba nie wiesz ale forum to z założenia miejsce na ktorym ma miejce dyskusja po to fora zostłay wymyslone, jakim niby innym tajemniczym celom mialoby sluzyc forum?
- AutorOdp.
The topic ‘Suplementy odchudzające’ is closed to new replies.