• Autor
    Odp.
  • Rencia
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

A no robione samemu to inna bajka 馃檪 ja uwielbiam te z kremem orzechowym 馃榾

lauren
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 44
    • Bywalec

a pami臋tacie lody Zapp? T臋sknie za nimi.

Rencia
    Member
    • Pasjonat

O to ja si臋 pod艂膮czam, ciasto francuskie lubi臋 za to, 偶e ejst takie proste i uniwersalne, mo偶na przygotowa膰 ca艂膮 mas臋 deser贸w i da艅 r贸znych z ciastem francuskim i dodatkami.

Dorota123
    Participant
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

ale mam teraz smaka na lody ZAPP, po co ja tu z rana wchodz臋 馃槅
    i chyba faktycznie ich ju偶 nie robi膮, bo dawno w sklepach nie widzia艂am, jad艂am je kilka lat temu, ale smak pami臋tam do dzi偶 馃檪

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Z dzieci艅stwa jest sporo takich smak贸w, kt贸re si臋 pami臋ta :)) fajna sprawa, dzisiaj to wszystkie smakuje tak … inaczej 馃檪

lauren
    Member
    • Bywalec

Ja Zapp贸w nie widzia艂am od d艂u偶szego czasu w sklepach. A chcia艂abym.

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Chyba ich ju偶 od do偶膰 dawna nie ma, nie wiem czy firmy nie ma czy zmienili nazw臋 ale tez nie widzia艂am od hoho 馃檪

Dorota123
    Participant
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

raczej nie zmieni艂y nazwy, pami臋tam jak mia艂am na nie ochot臋 w ci膮偶y, szuka艂am czego偶 podobnego, ale ten smak by艂 nie do podrobienia

Hard
    Member
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

raczej nie zmieni艂y nazwy, pami臋tam jak mia艂am na nie ochot臋 w ci膮偶y, szuka艂am czego偶 podobnego, ale ten smak by艂 nie do podrobienia

Dorotka, na te lody? Ja co偶 ostatnio te偶 :haha:

z tym 偶e do lod贸w musi by膰 dla mnie ogrom czekolady i kwaskowate owocyki 馃槈

lauren
    Member
    • Bywalec

Zappy produkowa艂a bodaj Algida.

vajola
    Member
    • Odp.: 113
    • Zapaleniec

My偶le, 偶e z tymi lodami by艂oby dok艂adnie tak samo jak z Frugo. Bohater m艂odo偶ci, kt贸ry ostatnio pojawi艂 si臋 na nowo na rynku nie jest ju偶 taki niesamowity jak kiedy偶. Legenda powinna pozosta膰 legend膮:D

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Z deser贸w lodowych to ja te偶 preferuj臋 wszelkie czekoladowo owocowe ale owoce kwa偶ne, cytrusy r贸偶ne 馃檪 no i kawowe, uwielbiam, a kiedy偶 by艂y smerfowe, daaawno nie widzia艂am 馃檪

pantofelek18
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 90
    • Sta艂y bywalec

Z maszynki te偶 s膮 dobre. Smerfowe kiedy偶 jad艂am, ale poza kolorem, to nie zachwyca艂y, a przynajmniej mi nie smakowa艂y. Najlepiej samemu sobie zrobi膰 dodatki do lod贸w, wedle gustu.

ineska
    Participant
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Moje dzieci uwielbiaj膮 budy艅 z sokiem malinowym , malinki mam swoje ale nie za du偶o, wi臋c soku wychodzi mi par臋 butelek, ale mam sprawdzony sklepowy bez konserwant贸w. Na deser moje ulubione ciasto bounty 馃檪

ZapachLuxusu_pl
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Najlepszy deser to lody. Je偶li kto偶 by艂 kiedy偶 w Toruniu i skusi艂 si臋 na lody Lenkiewicza wiem, o czym pisz臋. Super tradycyjne lody. Na 偶mietanie, kremowe. A ga艂ki ogromne.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Ulubiony deser?"

Przewi艅 na g贸r臋