- AutorOdp.
- 15 grudnia 2011 at 14:01
Kr贸wki i w og贸le wszystko, co karmelowe 馃檪
21 grudnia 2011 at 15:58[usuni臋to_link] wrote:
Proste – 偶wie偶e truskawki ze 偶mietan膮!
Ale to tylko w sezonie truskawkowym. Poza tym karpatka… i szarlotka z lodami…eh… a偶 si臋 rozmarzy艂am 馃檮
8 stycznia 2012 at 01:43[usuni臋to_link] wrote:
[usuni臋to_link] wrote:
Proste – 偶wie偶e truskawki ze 偶mietan膮!
Ale to tylko w sezonie truskawkowym. Poza tym karpatka… i szarlotka z lodami…eh… a偶 si臋 rozmarzy艂am 馃檮
ja te偶… mniam :-
3 lutego 2012 at 08:00Moja ulubiona kuchnia to kuchnia w艂oska i francuska, a ulubiony deser to [usuni臋to_link]
3 lutego 2012 at 19:37Ulubiony deser to tiramisu.Lubi臋 te偶 inne,ale zawsze z kaw膮,czekolad膮 lub owoce z czekolad膮.I lody:)
4 lutego 2012 at 16:02[usuni臋to_link] wrote:
Ulubiony deser to tiramisu.Lubi臋 te偶 inne,ale zawsze z kaw膮,czekolad膮 lub owoce z czekolad膮.I lody:)
To samo, dodam tylko panne cotte. Pyszno偶ci, tylko palce liza膰. :-
13 lutego 2012 at 07:54A w艂a偶nie smaczna jest ta panna cotta? Kupi艂am tak膮 gotow膮 saszetk臋 i zastanawiam czy dobre to jest 馃槈
27 lutego 2012 at 00:58na deser lubi臋 du偶o owoc贸w – mog膮 by膰 w lodach – albo w cie偶cie 馃榾
3 marca 2012 at 17:24trzywarstowyw deser: galaretka kawowa do tego mus z bia艂ej i mus z ciemnej czekolady.
4 marca 2012 at 09:52sernik w kazdej postaci
10 marca 2012 at 23:28U mnie tez wygrywa sernik, brownie wlasnej roboty i tiramisu
13 marca 2012 at 10:24Ten deser jadlam w sobot臋 u znajomej..
Puchar owocowy z mascarpone
Sk艂adniki: 250 g sera mascarpone, 1 galaretka owocowa, 250 g owoc贸w (do wyboru: winogrona, brzoskwinie, banany, jab艂ka), 1,5 szklanki wody, 1 艂y偶ka cukru (lub wi臋cej, do smaku), 1 艂y偶ka soku z cytryny
Przygotowanie: Owoce umyj, w zale偶no偶ci od ich rodzaju usu艅 pestki, gniazda nasienne i ewentualnie podziel na mniejsze kawa艂ki. W garnku zagotuj wod臋 i rozpu偶膰 w niej galaretk臋. Dok艂adnie wymieszaj. Do galaretki do艂贸偶 ser mascarpone, sok z cytryny, cukier i jeszcze raz dok艂adnie wymieszaj lub zmiksuj tak, by nie by艂o grudek. Do puchark贸w na艂贸偶 owoce (zostaw troch臋 na p贸藕niej do dekoracji) i zalej je stygn膮c膮 mas膮. Pucharki sch艂od藕 w lod贸wce. Deser udekoruj pozosta艂ymi owocami, ewentualnie r贸wnie偶 bit膮 偶mietan膮 i mi臋t膮. Serwuj ku uciesze rodziny.
Smacznego!
馃榾24 marca 2012 at 18:39A ja ostatnio Zrobi艂em.
Smaczne nale偶niki z farszem Meksyka艅skim.
A pozna艂em go na Kursie :). hihih Ap Kulinarnym.
3 kwietnia 2012 at 08:25Ja lubi臋 偶mietanowca i ple偶niak – ten ostatni robi臋 na 艣wi臋ta :). Ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰.
19 kwietnia 2012 at 18:27Omlety biszkoptowe z owocami i czekolad膮- prosty przepis i pyszny deser 馃檪
- AutorOdp.