• Autor
    Odp.
  • ineska
    Participant
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Lody jemy latem z najlepszym smakiem, na razie jeszcze nie przysz艂a nam na nie ochota 馃槈 A do Torunia ja mam daleko… Jest du偶o fajnych deser贸w.

olamik
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Truskawki poci臋te, ale na plasterki, z bit膮 偶mietan膮, ale z krem贸wki, a nie z proszku. Mniam … rozmarzy艂am si臋 馃檪

Wloczykij
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Szarlotka i sernik to j臋sli chodzi o ciasta, lody w ka偶dej postaci i owoce, hmm te truskawki mniamm.

andziulex
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Lody polane jak膮偶 pyszn膮 polew膮 albo owocowym syropem. Mog臋 je偶膰 o ka偶dej porze.

LadyWash
    Member
    • Odp.: 73
    • Sta艂y bywalec

Ja lubi臋 jeszcze tiramisu, mmm, zjad艂abym teraz 馃檪

ineska
    Participant
    • Pasjonat

Sernik z musem malinowym 馃檪 Mniam. Timamisu te偶 z ch臋ci膮 bym zjad艂a. Lubi臋 galaretki owocowe, te poch艂aniaj膮 moje dzieciaczki.

pantofelek18
    Member
    • Odp.: 90
    • Sta艂y bywalec

Pokusi艂am si臋 ostatnio i kupi艂am maliny i truskawki w markecie. Prawie 偶adnego smaku i zapachu :-(.
    Z czego robicie mus malinowy zim膮? Z mro偶onych owoc贸w, czy wekujecie w s艂oiki?

LadyWash
    Member
    • Sta艂y bywalec

Mo偶esz dos艂odzi膰 takie kupione o tej porze owoce. Ja kupuj臋 mro偶one, smak maj膮 nawet niez艂y (ostatnio kupowa艂am Hortex).

ineska
    Participant
    • Pasjonat

Wczoraj po obiadku zjedli偶my ca艂膮 rodzin膮 ca艂膮 paczk臋 Ptasiego mleczka Wedla 馃檪 Skusi艂am si臋 na trzy kawa艂ki 馃檪 Ale warto by艂o, samo rozp艂ywa si臋 w ustach…. mniam 馃檪 M贸j m膮偶 mo偶e na okr膮g艂o wcina膰 ptasie mleczko, czasami musz臋 go przed nim chowa膰 馃槈

loreen
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 53
    • Sta艂y bywalec

Ulubiony deser – ciasto kt贸re sama zrobi臋 albo mamowe ciasto. Gotowych s艂odyczy nie lubi臋 a ptasie mleczko mo偶e zjem 1 na rok. Perfumowane strasznie jest.

mania
    Member
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

Lubi臋 tyle deser贸w, 偶e a偶 trudno si臋 zdecydowa膰. 馃檪 Na pewno r贸偶ne ciasta niezbyt s艂odkie, np. z truskawkami czy rabarbarem (uwielbiam! :D) Poza tym ciasta czekoladowe (szczeg贸lnie gorzkawe), czasem jaki偶 sernik te偶 ch臋tnie spa艂aszuj臋. :))

Hard
    Member
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

Lubi臋 tyle deser贸w, 偶e a偶 trudno si臋 zdecydowa膰. 馃檪 Na pewno r贸偶ne ciasta niezbyt s艂odkie, np. z truskawkami czy rabarbarem (uwielbiam! :D) Poza tym ciasta czekoladowe (szczeg贸lnie gorzkawe), czasem jaki偶 sernik te偶 ch臋tnie spa艂aszuj臋. :))

mania, nie pa艂aszuj, tylko podaj przepis dla nieociosanego ch艂opa 馃榾

Hard
    Member
    • Maniak

@Ninool wrote:

Ja lubi臋 chyba wszystkie desery, jakie istniej膮! 馃槈 Ostatnio zrobi艂am Bananowy Raj (biszkopt, na to pokrojone na po艂贸wki banany, na to bita 偶mietana ubita ze start膮 na tarce gorzk膮 czekolad膮 i odrobin膮 偶elatyny. M贸j ch艂op najpierw ukroi艂 sobie dwa du偶e kawa艂ki, a p贸藕niej stwierdzi艂, 偶e wygodniej b臋dzie, jak we藕mie 艂y偶eczk臋 i zacznie wyjada膰 wprost z blachy ;P

Ninool, te偶 bym to zrobi艂… masz fajnego ch艂opa 馃槅 jak ma na imi臋? 馃槈

ps. obecnie lubi臋 desery z owoc贸w, malin, jag贸d, wi偶ni, czere偶ni, porzeczek, agrestu…
    zatapiasz to jako偶 w cie偶cie, czy umieszczasz na wierzchu? Nin? :}}

LadyWash
    Member
    • Sta艂y bywalec

Ja ostatnio przepad艂am za tiramisu, takim aksamitnym… <3

Hard
    Member
    • Maniak

@Ninool wrote:

Na wierzchu

tak my偶la艂em 馃檪 bardzo lubi臋 馃榾

@Ninool wrote:

chcesz przepis? 馃槢

nie 偶mia艂em, ale skoro zach臋casz > bardzo by艂bym Ci wdzi臋czny, Nino 馃槈

@Ninool wrote:

Hehe, ma na imi臋 Kuba

czuj臋, 偶e to fajny go偶膰 :ok: sam mam paru przyjaci贸艂 o tym ciep艂ym imieniu 馃檪

@Ninool wrote:

a co, zachowania tego typu uwarunkowane s膮 od imienia? 馃榾 馃槢

sk膮d偶e znowu! 馃懣 tak po prostu chcia艂em z Tob膮 pogaw臋dzi膰, skoro ju 偶 tu jeste偶my 馃槼

ps. a tak co deseru – ostatnio zastanawiam si臋 co do 偶liwek :mrgreen:

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Ulubiony deser?"

Przewi艅 na g贸r臋