- AutorOdp.
- 31 lipca 2009 at 09:49
Najważniejsze by nie leczyć się samemu, bo Polacy chętnie to robią, gdyż my zawsze znamy się na medycynie i polityce;)
31 lipca 2009 at 19:47oj tak lubimy sami się leczyć,,, a to niestety raczej nie pomaga a wręcz przeciwne
1 sierpnia 2009 at 08:45Nawet w reklamach leków otc jest informacja by skonsultowac kupno z lekarzem bądź farmaceutą, jednak nie uwierzę, że ktoż to robi, bo przecież czężć lekó jet dostępna np. w supermarketach czy stacjach benzynowych…
1 sierpnia 2009 at 11:00no tak to niestety jest , a już szzcególnie starsi lubia lek na to lek na tamto,,, i jeszcze porównują swole leki,,, sa głównym tematem rozmow jak to się nieraz w poczekalniach przychodni słyszy….
2 sierpnia 2009 at 22:09Tak, a najlepiej jak jakaż nowożć już wejdzie na rynek- wtedy to dopiero jest-każdy chce stosować. A tu wystarczy iżć do lekarza-on doradzi, czy przyjmowanie danego leku ma w ogóle sens…
3 sierpnia 2009 at 16:52oj tak,,, dla starszych leki to jak dla młodych innego rodzaju nowinki,,,a co,, ktoż ma a ja nie ??? jak to tak może być,,,,
3 sierpnia 2009 at 19:15Dokładnie- my kobiety licytujemy się zawartożcią szafy, a ludzie starsi-apteczki…
4 sierpnia 2009 at 09:10niestety na to niewiele możemy poradzić,,,,,,, tłumacz a tu nic…
4 sierpnia 2009 at 09:39A wystarczy tylko do lekarza, a on powie czy dany lek jest potrzebny i czy jest sens go stosować, a nie na chybił trafił obciążać wątrobę…
5 sierpnia 2009 at 08:48oczywiżcie , z lekami nie ma żartów,,, nie na darmo w zawsze jest to ostrzeżenie aby się skonsultować z lekarzem lub farmaceutą,,,
a tak naprawde najtrudniejsze jest użwiadomienie sobie bądź bliskim że jest coż z czym trzeba walczyć, co leczyć,,, i dlatego swietne sa wszelkiego rodzaju kampanie społeczne gdze znane osoby głożno o tym mówią,,,5 sierpnia 2009 at 11:40a macie jakież propozycje jak nakłonić osobę starszą do konsultacji z lekarzem?
6 sierpnia 2009 at 09:41z tym to wlażnie jest kłopot, dlatego potrzebne są różne kampanie społeczne, które mogly by sklonić do przemyżleń i pójżcie do lekarza,,,
6 sierpnia 2009 at 14:54jakie kampanie masz na myżli? mogę ją na coż nakierować?
7 sierpnia 2009 at 08:38no jeżli chodzi o temat zwiazany z pamiecią to ostatnio usłyszałam o kampanii „rozwiązanie na zapominanie” w której udział bierze Pani Beata Tyszkiewicz,,,
[usunięto_link]
oto jej wypowiedź :-))polecam
9 sierpnia 2009 at 19:22spróbuję pokazać mojej babci, może jakoż ją to przekona, a jeżli nie to poszukam innego sposobu 🙂
- AutorOdp.