- AutorOdp.
- 22 kwietnia 2013 at 19:25
Najwazniejsze to zachować umiar we wszystkim, bo tak naprawde to jest podstawa zdrowia. czy to w ciązy czy nie. I trzeba oczywiscie dbac o siebie ale nie przesadzić w drugą stronę.
23 kwietnia 2013 at 14:44Ktoż napisał, że nie widzi sensu w łykaniu preparatów wspomagających odchudzanie, bo dieta i ćwiczenia. Ale z własnego dożwiadczenia wiem, że niektóre tabletki na pewno pomagają osiągnąć szybciej te efekty. Tym bardziej, że niektóre diety nakazują głodowanie, a przy suplementach wcale nie trzeba być głodnym.
24 kwietnia 2013 at 17:58Dokładnie sie z Toba zgadzam. I na pewno warto przyjmowac, ale trzeba tez zachować umiar żeby nie przedobrzyć w drugą stronę.
25 kwietnia 2013 at 09:45No tak, tu najważniejszy jest zdrowy rozsądek i włażciwe rozeznanie, co tak naprawdę jest nam potrzebne, a co wciskają nam koncerny farmaceutyczne. Łatwo w imię zdrowia i troski o nie łykać garżć tabletek, ale czy na pewno jest to niezbędne?
7 maja 2013 at 08:34Trzeba pamiętać, że suplementy to coż co uzupełnia naszą dietę o to czego w niej brakuje, ale to nie znaczy, że to są jakież magiczne specyfiki – wszystko co jest w suplementach można znaleźć normalnie w jedzeniu. Kwasy omega-3 możemy znaleźć w rybach i oleju rzepakowym, witaminy – w warzywach i owocach, probiotyki – w jogurtach naturalnych… i tak dalej i tak dalej. Warto więc przeczytać skład naszego suplementu i zastanowić się czy nie taniej będzie po prostu.. jeżć zdrowiej.
9 maja 2013 at 08:38dokładnie tak masz rację, dlatego też żwieże owoce czy warzywa mogą Nam nie dostarczać odpowiedniej ilożci kwasu foliowego, dlatego niezbędne jest uzupełnianie kwasu foliowego.
11 maja 2013 at 20:19[usunięto_link]żka26 wrote:
dokładnie tak masz rację, dlatego też żwieże owoce czy warzywa mogą Nam nie dostarczać odpowiedniej ilożci kwasu foliowego, dlatego niezbędne jest uzupełnianie kwasu foliowego.
Niestety o ile inne witaminy da się uzupełnić zdrową dietą o tyle w przypadku kwasu foliowego jest to wręcz niemożliwe.
15 maja 2013 at 13:33zdecydowanie nie, tak jak napisałam nawet dobrze skompilowana dieta może nie wystarczyć, z resztą kwas foliowy zdecydowanie lepiej się wchłania niż ten pobierany z warzyw czy owoców.
21 maja 2013 at 09:29Chyba jedyny problem to pamiętając codziennie o przyjęciu tabletki Folika, ale z tym tez da się sobie poradzić – wystarczy trzymać go w widocznym miejscu:).
25 czerwca 2013 at 20:06Koleżanka nie tak dawno namówiła mnie żebym kupiła sobie Jeliton, w 100 % naturalny, zawiera 100% błonnika. Zapobiega i uwalnia od zaparć, pomaga utrzymać pożądaną masę ciała, zapobiega chorobom jelit, pobudza jelita do pracy. Taki suplementy są bardzo dobre i skuteczne.
19 lipca 2013 at 11:28Chcesz naturalne to nie spożywaj suplementów.
14 sierpnia 2013 at 12:32Jeżli chodzi o naturalne suplementy, to polecam zieloną kawę- w formie płynnej lub w tabletkach. Żadnych efektów przeczyszczających, po prostu zawarty w niej kwas chlorogenowy wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej oraz przyspiesza metabolizm. Zielona kawa jest naturalnym dodatkiem, jednak trzeba pamiętać, że pozostaje tylko dodatkiem- nie ma tabletek, które odchudzą nas bez diety i aktywnożci:)
18 sierpnia 2013 at 14:46Witam, ja własnie zaczynam przygodę z tabletkami z ekstraktem z zielonej kawy, jestem pozytywnie nastawiona do nich jako do wspomagaczy :), bo niestety tryb pracy i dnia codziennego powoduje, że regularny ruch u mnie to rzadkożć, ciągle praca przy biurku ;(.
22 sierpnia 2013 at 10:27Brałam przez miesiąc Foreverslim,i mam jak najlepsze zdanie o nim.Ja jestem szczężliwa że wyregulował mi przemianę materii i nawet jak go teraz nie biorę to w tym temacie nic się nie zmieniło.
16 września 2013 at 07:48@mariollla wrote:
Akurat Jeliton jest naturalny bo to jest sproszkowana rożlina i nic poza tym. 😀
Jakiż czas temu kupiłam sobie własnie Jeliton. Szukałam czegoż co działa tylko mechanicznie, pozwala pozbyć się kłopotów z wypróżnieniami i naprawdę jestem zadowolona. Wiem że można go też brać ciąży.
- AutorOdp.