• Autor
    Odp.
  • angelina2010
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

witam! niedawno pytałam na forum o inhalatory smakowe-czekolada,kawa.zainteresowanym podpowiem że juz są na allegro,fajna zabawa no i bez kalorków, sam smak.wpiszcie czekolada przyszłożci

paulo71
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Nie polecam tej firmy, słyszałem od moich znajomych wiele negatywnych słów.@flavonpolska.pl wrote:

Polecam zapoznać się z nowym produktem Flavon Active. Rodzina produktów Flavon to mieszanki bioflawonoidów. Flavon Active nie jest preparatem odchudzającym lecz suplementem wspomagającym żwiadomą kontrolę wagi. Preparat jest w 100% naturalny, na bazie wyjątkowych owoców, pozbawiony wszelkich dodatków konserwujących. Występuje w żywej biologicznie postaci żelu, która znacznie jego podnosi jego przyswajalnożć. Z podstawowymi informacjami można zapoznać się na stronie [usunięto_link]

imported_Zuska
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Magda F
    Powiem szczerze że słyszałam o badaniach ale nie podejrzewałam że na takich dużych grupach osób i takie są te wyniki.Trzeba w takim razie ograniczyć suplementy.Tyle jest tej wit plus E. Oliwa naturalna z marchewką:)

jasne że trzeba ograniczyć suplementy, prawda jest taka, że w naturze jest taka masa witamin! Wystarczy zbalansować swoją dietę i będziemy mogły suplementy odłożyć na półkę. Po tabletki powinniżmy sięgać tylko w jakiż mega radykalnych brakach witaminy albo w ekstremalnych warunkach, gdy nie możemy odżywiać się dobrze.
    Masa witaminy C jest np. w suszonej żurawinie, i do tego jest ona wspaniała w smaku!
    w sezonie – truskawki to absolutna bomba witaminowa (szczególnie jeżli chodzi o C), kiwi też ma masę witamin, naprawdę nie ma sensu się faszerować chemią

ptysia
    Member
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Zawsze mnie to dziwi dlaczego ludzie wybierają suplementy diety zamiast wziąć się za siebie, zacząć zdrowiej się odżywiać i dbać o zdrowie fizyczne. Zamiast tego większożć ludzi wierzy w cudowną „moc” „zdrowych” suplementów, które nie zastąpią prawdziwych owoców czy też warzyw. W dzisiejszych czasach panuje przekonanie, że suplementy są zdrowsze od „spryskiwanych” warzyw/owoców, ale czym na prawdę są suplementy jak nie syntetykami? Najlepiej by było mieć własny ogródek, na którym by się posadziło marcheweczkę, rzodkiewkę i nie byłoby problemu spryskiwanych warzyw…

Suplementy mogą uzupełnić pewne braki witamin, ale NIGDY ich nie zastąpią i o tym warto pamiętać. I proszę… nie bądźcie naiwni wierząc tym wszystkim reklamom zachwalającym magiczne działanie suplementów i innych…

zoska samoska
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 87
    • Stały bywalec

czytałam na forum eksperckim, o suplementach z wyciągiem z czerwonego (fermentowanego) ryżu. Obniżają ponoć bardzo skutecznie poziom cholesterolu. Przydaje się przy diecie. Nazwy nie podają, ale takich suplementów w aptekach pewnie trochę jest. Dodaję linka, można sobie poczytać trochę o dietach, obniżaniu cholesterolu itd. [usunięto_link]

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

O takim suplemencie pierwszy raz słyszę.Ale z takim suplementami egzotycznymi chyba trzeba uważać.Nie wszystkie są dla każdego przydatne.

Julia2804
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Powiem Wam, że jadłam dużo różnych suplementów, na prawdę wypróbowałam tego dużo, a efekty były mizerne. Przeważnie kusiłam się na te włażnie znane. Teraz wiem, że oprócz stosowania czegoż trzeba też dbać o siebie. Postawiłam więc na zdrowe odżywianie, spacery i ziołowy preparat vitasuplemental. Powiem Wam, że takie rozwiązanie jest najlepsze z dotychczasowych. Jak myżlicie warto udać się do lekarza i zbadać się czy wszystko w porządku, jak mi się zdrowie poprawiło?

zelinka
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

naturalnie i zdrowo – vitalio 8) znam tylko to, tylko to stosuję… nie mam zaufania do żadnych proszków

ptysia
    Member
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Powiem Wam, że jadłam dużo różnych suplementów, na prawdę wypróbowałam tego dużo, a efekty były mizerne. Przeważnie kusiłam się na te włażnie znane. Teraz wiem, że oprócz stosowania czegoż trzeba też dbać o siebie. Postawiłam więc na zdrowe odżywianie, spacery i ziołowy preparat vitasuplemental.

O tototototo… Może jednak bez tego ostatniego, ale zdrowe odżywianie + spacery i naprawdę widać efekty. 🙂

sangria
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ja jestem zdania, ze witaminy i inne skladniki „zdrowotne” powinnismy przyjmowac tylko w jedzeniu i piciu, a nie w proszkach czy tabletkach

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

naturalnie i zdrowo – vitalio 8) znam tylko to, tylko to stosuję… nie mam zaufania do żadnych proszków

Ta jasne, bajki opowiadasz, wszędzie spamujesz o tym.

paulo71
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Witam wszystkich.
    Dawno mnie nie było na forum.
    Dlaczego warto stosować suplementy diety.
    1. Zmniejszyliżmy ruch, nasze miężnie nie pracują, co powoduje problemy z otyłożcią. Spędzamy dużo czasu w swoich samochodach, komunikacji miejskiej, prowadzimy siedzący tryb życia.
    2. Jemy żywnożć przetwarzaną przemysłowo, pozbawioną w większożci biologicznie aktywnych składników – witamin i minerałów, ponadto żywnożć jest wzbogacana wypełniaczami chemicznymi, które zatruwają nasz organizm. Przykładem jest mięso, gdzie jest 60% mięsa w mięsie a nawet mniej.
    3. Przyrządzając posiłki tracimy kolejne procenty witamin i minerałów.
    4. Zanieczyszczenie żrodowiska i „chemia rolnicza” wpływa na pogorszenie, jakożci naszego pożywienia, które wzbogacone jest metalami ciężkimi i innymi toksynami. Spożywając taką żywnożć, organizm nie mogąc sobie poradzić z ich usunięciem odkłada je w organizmie.
    5. Do żywienia wprowadziliżmy zabójcze, utwardzone tłuszcze rożlinne;
    6. Do spożycia używamy wody z ujęć głębinowych, która jest zanieczyszczona minerałami nieorganicznymi, nieprzyswajalnymi przez organizm (odkładają się w naczyniach krwionożnych, wątrobie, nerkach i innych narządach w formie złogów). W dodatku woda jest chlorowana, (bo musi być dezynfekowana).
    7. Dodatkowo magnetyzm ziemski, na skutek smogu elektromagnetycznego, spadł o 50%.
    Mógłbym wiele jeszcze wymieniać zjawisk , które nie sprzyjają naszemu zdrowiu.
    Suplementacja jest bardzo ważna w naszym życiu, na rynku jest wiele firm oferujących suplementy diety. Większożć tych firm jest nastawiona na zysk finansowy a powinna mieć na uwadze zdrowie człowieka. Spotkałem się z wieloma firmami produkującymi witaminy i minerały, 15 letni staż pracy w profilaktyce zdrowia pozwolił mi wyłonic jedną firmę, która produkuje w 98% naturalne suplementy diety. Szeżć lat stosuje na sobie, mojej rodziny i pacjentach. Nie będę tutaj mówił o firmie, jeżli ktoż będzie chciał poznać to do mnie proszę napisać. Pracuje z nami wielu lekarzy z europy, którzy preferują naturę.
    Dla wyjażnienia.
    Posiłki, owoce , warzywa, soki powinniżmy spożywać a suplementy traktować jako dodatek do jedzenia.
    Jeżeli mamy problemy zdrowotne to większożci z braków witamin i minerałów.
    Nasz organizm aby się bronić przed wirusami, bakteriami, pasożytami potrzebuje paliwa, a paliwem są włażnie witaminy i minerały.

aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

już sama nie wiem czy istanieją zdrowe suplementy i leki?

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

podobno życie jest niezdrowe 😉 jeżli chodzi o jedzenie też nie można powiedzieć, że jest zdrowe, nie ma czegoż takiego jak zdrowa żywnożć. a suplementy? wiele ma włażciwożci terapeutyczne, prozdrowotne. ja łykam lacibios femina, czasami kupuję tran. wapno, bo wiem, ze za mało z pożywienia dostarczam. inne są potrzebne w zależnożci od sytuacji (np. kwas foliowy w wieku rozrodczym i w czasie ciąży). wszystko zależy od organizmu i aktualnego zapotrzebowania.
    natomiast leki to inna sprawa, mają leczyć i powinny być wyłącznie krótkotrwale przyjmowane.

mustaf
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Na suplementach piszą, że nie mogą być substytutem zróżnicowanej diety.
    No ale lepszy suplement niż nic.
    Z drugiej strony ja jem błonnik vitalio, do tego tran co nigdy nie pamiętam jak sie nazywa i pije multiwitamine z plusza i jakąż poprawe to wszystko daje.
    Ale może to placebo 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zdrowe suplementy"

Przewiń na górę