• Autor
    Odp.
  • jasminna33
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

A jak sprawdzic czy działa mechanicznie czy farmakologicznie? Pytałam wczoraj w aptece, to farmaceutka postawiła na mnie oczy.

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Jesli o mnie chodzi to tylko kwas foliowy przyjmowałam i tak naprawde jesli prowadzisz zdrowy tryb życia to nie musisz nic innego przyjmowac.

PaaTal_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Moim zdaniem zdrowe suplementy diety to te,które przyswajamy wraz z owocami,pamiętajmy aby uzupełniać ich codzienną,niezbędną dawkę. Żadne tabletki tego nie zastąpią.

jasminna33
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Nie jestem zwolenniczką tabletek. Dają efekt, ale łatwo wrócić do wczeżniejszej wagi, czasami z nadwyżką. Spróbowałam ten błonnik jelion z babki jajowatej. Faktycznie zadziałał szybko.

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

W sumie w ciązy ja też tylko przyjmowałam kwas foliowy i nic poza tym. Zdrowa dieta jest tutaj najważniejsza.

mery
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

Zdrowa dieta wymaga od nas trochę wysiłku, ale jednak jest to nieporównywalnie lepsze, niż łykanie kolejnej tabletki. No a kwas foliowy łykamy, bo chcemy by nasze dzieciątko urodziło się zdrowe.

Nusia82
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Staram się nie jeżć ciężkich i tłustych rzeczy. Mogą po tym wystąpić [usunięto_link] i niestrawnożci. Staram się jeżć głównie nabiał i warzywa. Na diecie ważne jest też jedzenie czężciej, ale mniejszych porcji. Do tego dobrać odpowiednie ćwiczenia np. na brzuch.

1grzegorz.niedziela
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Hej hej. Rok temu bardzo wypadały mi włosy, bałam sie ze zostanę łysa. Brałam różne witaminki, zmieniałam szampony i nic. Kupiłam Spirulince przez internet, produkt dobrze zapakowany w [usunięto_link] . w ciągu 2 tygodni problem zniknął. Włosy mam piekne i błyszczące.

kamila71
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Witam, ja własnie zaczynam przygodę z tabletkami z ekstraktem z zielonej kawy, jestem pozytywnie nastawiona do nich jako do wspomagaczy :), bo niestety tryb pracy i dnia codziennego powoduje, że regularny ruch u mnie to rzadkożć, ciągle praca przy biurku ;(.

O to jestem ciekawa jakie efekty były, bo ja 7 kilo w miesiąc z tabletkami z zielonej kawy [usunięto_link]
    ale za to z ćwiczeniami i bez podjadania i napojów gazowanych (straszne katorgi) ale warto było, koleżanki aż pękają w pracy z zazdrożci, a faceci się oglądają, to na prawdę widać jak się tyle zrzuci.

karola300
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Osobom narzekającym na bóle oczu lub pogarszający sie wzrok polecam suplement Vitrum Vision, który zawiera niezbędne składniki odrzywcze aby ochronić nasz narząd wzroku i neutralizuje wolne rodniki

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Teraz biorę suplement na włosy i paznokcie Program Optimum L’biotica ponieważ zaczęły mi nadmiernie wypadać włosy (ten problem u mnie się powtarza sezonowo na jesień i wiosnę). Staram się dbać o dietę, ale nie jest to już takie proste jak latem, kiedy mamy żwieże warzywa i owoce.

czekoladka23
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Tama też go biorę 🙂 Już po miesiącu była widoczna poprawa samopoczucia, a także kondycja włosów i paznokci się polepszyła. Więc do lata na pewno będę jeszcze z niego korzystać.

jankra
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Antyoksydanty calivita, polecacie czy nie polecacie? Opiszcie swoje dożwiadczenia, z góry dziękuję!

annickck
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Nie znam tych suplementów, ale jeżli chodzi o antyoksydanty to bodaj najzdrowszy jest Koenzym Q10 – organizm go produkuje, ale z czasem coraz mniej i dlatego wskazana jest suplementacja.
    Antyoksydantami są też witaminy: E lub C, do tego przyprawy np. cynamon zdaje się jeden z najbardziej antyoksydacyjnie naładowanych pokarmów.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zdrowe suplementy"

Przewiń na górę