- AutorOdp.
- 12 lipca 2012 at 06:02
Jeżeli chodzi o obniżenie cholesterolu to wyczytałam gdzież pozytywne opinie na temat suplementu w postaci kleiku. Jestem zwolennikiem naturalnych produktów. A co do syropu po 2 tyg już widzę poprawę i odczuwam mniejszy ból w kolanie. Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej.
8 sierpnia 2012 at 12:08zgadzam się z Toba ja równiez jestem zwolenniczką naturalnych produktów, o dziwo bardzo często nie zdajemy sobie sprawy z tego, że niektóre produkty mają lepszy wpływ na nasz organizm niż chemicznie wyprodukowane farmaceutyki, Założę się, że pewnie większożć z Was nie wiedziała o możliwożci obniżania cholesterolu przez owies.
8 sierpnia 2012 at 14:13[usunięto_link]żka26 wrote:
wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu LDL we krwi, reguluje przewód pokarmowy,
Nie ma czegoż takiego… Co znaczy stwierdzenie; „reguluje przewód pokarmowy”?
[usunięto_link]żka26 wrote:
obniża poziomu cukru we krwi,
Tym się zajmuje insulina.
10 sierpnia 2012 at 14:00najprożciej rzecz ujmując przeciwdziała objawom chorób układu pokarmowego.
Jak widzisz człowiek uczy się przez całe życie, więc teraz bedziesz wiedział że nie tylko insulina możę obniżać poziom cukru we krwi.
Proponuję zgłębić nieco temat owsa 🙂10 sierpnia 2012 at 15:57Fizjologię trawienia i żywienie człowieka mam w małym palcu 😉 Zbyt dużo błonnika nie jest korzystne np. wiąże składniki mineralne co skutkuje, iż nie są przyswajane. Błonnik nie obniża poziomu cukru, tym zajmuje się hormon insulina.
13 sierpnia 2012 at 12:47[usunięto_link] wrote:
Zbyt dużo błonnika nie jest korzystne
przy dużej ilożci spożywanego błonnika wskazane jest picie dużej ilosci wody, żeby się nie „zapchać”.
15 sierpnia 2012 at 21:15😆
20 sierpnia 2012 at 12:02może i to żmieszne, ale należy dużo pić, by treżci pokarmowe nie utknęły w jelitach i nie stworzyły zagrożenia dla zdrowia, także przy błonniku warto na to zwrócić szczególną uwagę.
20 sierpnia 2012 at 20:46Zbyt dużo bonnika nie jest korzystne dla zdrowia. 😉
22 sierpnia 2012 at 12:45a co masz na myżli mówiąc, że zbyt duża ilożć błonnika nie jest, do czego nadmiar błonnika może doprowadzić?
30 sierpnia 2012 at 06:46Spożycie zbyt dużej ilożci błonnika powoduje upożledzenie wchłaniania witamin i składników mineralnych. Może dojżć również do wzdęć na skutek fermentacji w jelicie grubym.
Jednak umówmy się to trzeba by codziennie spożywać na ponad 1-2 posiłki duże ilożci błonnika. Pożywne żniadanie zatem z owsem z dużą ilożcią błonnika a później jeszcze chociażby jabłko nie zaszkodzi. Wszystko należy jeżć z umiarem, a poczytajcie sobie o zaletach błonnika:
[usunięto_link]30 sierpnia 2012 at 09:27ok czyli tak naprawdę, tylko i wyłącznie przy spożywaniu dużej ilożci błonnika możemy sie obawiać o to, że może nam zaszkodzic, ja nie jadam nie wiadomo jak dużych ilożci, codziennie rano sięgam po owsiankę, więc w moim przypadku o szkodliwożci owsa niemam mowy.
16 października 2012 at 17:25Ja wiem ze jesli jesteżmy w ciązy to an pewno nie powinnysmy wtedy przyjmować suplementów. A to dlatego ze moze sie to przełożyć na wzrost wagi urodzeniowej naszego dziecka.
18 października 2012 at 09:22[usunięto_link] wrote:
Ja wiem ze jesli jesteżmy w ciązy to an pewno nie powinnysmy wtedy przyjmować suplementów. A to dlatego ze moze sie to przełożyć na wzrost wagi urodzeniowej naszego dziecka.
Większej bzdury nie słyszałam! Największy wpływ na wagę urodzeniową dziecka mają uwarunkowania genetyczne i ew. choroby towarzyszące takie jak cukrzyca.
naturalna suplementacja diety, polegająca na wzbogacaniu swojej codziennej diety o zdrowe i naturalne produkty nie spowoduje negatywnych skutków. Oczywiżcie w normalnych ilożciach. Koleżanka wspominała, że nie można przesadzać z błonnikiem i to jest racja. Jeżli ktoż nie lubi otrębów, bo kojarzą się one z musli, to polecam dodawane ich do zupy, czy do kotletów mielonych a nawet ciast. Są żwietnym i zdrowym wypełniaczem i wspierają lekko rozleniwiony układ pokarmowy kobiety w ciąży.
Do kotletów polecam otręby wysokobłonnikowe -> [usunięto_link] a do ciast owsiane 🙂 (dodaje się do mąki i jajek i innych składników znajdujących się w przepisie)
18 października 2012 at 14:43Bardzo dobrym rozwiązaniem jest chociażby przy robieniu kotletów dodawanie ich do mąki, jak również wdrożenie ich do menu jak chociażby podczas drugiego żniadania z jogurcikiem.
- AutorOdp.