• Autor
    Odp.
  • blekitna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Polecam najzwyklejsze balsamy z zielonych oliwek ( ta z ziaji jest lepsza niż apteczna Doliva) oraz oliwkę w żelu Johnsona.

sylwiahh
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Zmieniłam ostatnio balsamy na oleje z dodatkami olejków aromaterapeutycznych. Efekt rewelacja. Ale do rzeczy… Mam olej ze słaodkich migdałów i olej jojoba i na zmianę dodaję do tego olejek grejpfrutowy (na celulit), pomarańczowy (dla przyjemnożci) i zielonej herbaty ( na ewentualne „niespodzianki” na dekolcie) Skóra gładka i pieknie pachnąca. Takie cuda mozna kupić w sklepach internetowych np: [usunięto_link] , [usunięto_link] , [usunięto_link]ła.pl i pewnie w innych ale wszystkich nie pamietam. Jak ktoż potrzebuje porządnego nawilżacza to można kupić 1% kwas hialurynowy i dodać do niego olej i olejki – takie serum fantastycznie nawilża skórę. (proporcja: jedna kropla żelu hialurynowego i 3 krople oleju) Pozdrawiam.

googi
    Member
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Ja strasznie lubię pachnące balsamy.Testowałam już chyba wszystkie zapachy i używam innych na różne pory roku.Ogólnie to moim faworytem są truskawkowe i cytrusowe(chociaż tych drugich jest znacznie mniej).Jakie znacie dobre zapachowe balsamy,które oprócz fajnego zapachu spełniają jeszcze funkcje nawilżające i się dobrze wchłaniają?Może jeszcze jakiegoż nie próbowałam 🙂

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

lubię Luksję brzoskwiniową, jak dla mnei dobrze nawilża i pięknie pachnie.

ashaa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Ja obecnie używam Dove Summer Glow, nawilża i zarazem nadaje złocisty kolor skórze, z tego co się orientuje w tej chwili w promocji do balsamu dają również gratis samoopalający krem do twarzy, na wakacje jak dla mnie idealny zestaw 🙂

JoJo
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

a czy któraż z was miała do czynienia może z balsamami marks&spencer? weszłam ostatnio do ich sklepu i urzekły mnie różnorodne zapachy – brzoskwinka, róża, magnolia, miód, wanilia i te pe i te de… a do tego cena 5,30 ! za 200 albo 150 ml i do tego z pompką… no ale nie wiem czy te mazidła mają jakiekolwiek wartożci odżywcze…

ashaa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Nigdy nie używałam tych balsamów, ale można spróbować, brzmi kusząco 🙂

googi
    Member
    • Bywalec

Ja już mam swój na wykończeniu,będę musiała wypróbowac jakież nowożci.Trzeba się będzie wybrac do drogerii.Przypuszczam,że na balsamie się nie skończy 😆

fikola
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Ja ostatnio kupiłam Dove Summer Glow do ciemnej karnacji, w końcu wiosna przyszła, więc nie można już żwiecić bladą skórą 🙂 po poprzednich balsamach brązujących byłam trochę uprzedzona, ale koleżanka mi poleciła i faktycznie jest żwietny, a do tego doskonale nawilża skórę 🙂

Marcysia
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Same posty o balsamach są 🙂 ale to dobry temat bo ja ostatnio szukałam sobie czegoż i mam prywatne rekomendacje:

albo masło kakaowe do ciała
    albo dla miłożniczek Dove takie go fresh nowe są chyba trzy różne zapachy bo włażnie dostałam w prezencie i mi bardzo pasuje,
    no albo z naturalnych kosmetyków chyba na allegro mozna kupic olej wytłaczany z pestek dzikiej róży- ” Natomiast drobne, znajdujące się w miąższu nasiona, a zwłaszcza wytłaczany z nich olej różany to źródło cennych substancji służących zdrowiu i urodzie” tak czytałam i dziewczyny na innym forum mi bardzo rekomendowały, no ale chyba wolę pójżć do Rosamana i mieć szybko z głowy 🙂

googi
    Member
    • Bywalec

Aż taką znowu miłożniczką dove nie jestem,ale spróbowałabym czegoż nowego.Tylko na te zakupy się zebrac nie mogę.Jak już znajdę czas to obchącham wszystkie fresh,jestem ciekawa nowej serii.

Marcysia
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

No włażnie tych Dove sa trzy rodzaje, ja mam grapefruit i trawa cytrynowa ale znalazłam stronę gofresh.pl i tam są opisy 🙂 looknij sobie, ja ten co mam żółty mogę polecić, reszta do powąchania i oceny indywidualnej, ale mam wrażenie że to jest dobra firma

fikola
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 21
    • Bywalec

ale to jest nowa seria tych brązujących czy zwykłych? ja używam Dove tego brązującego, ale miałam też inne kosmetyki tej firmy i byłam/jestem z nich bardzo zadowolona:) żeby wszystkie firmy tak dbały o skórę jak Dove:) poza tym bardzo podobają mi się reklamy Dove, są wyjątkowo przyjemne dla oka, nie wiem czy widziałyżcie już tą? ja trafiłam na to zupełnie przypadkiem w necie, ale od razu mi się buzia użmiechnęła:)
    [usunięto_link]

googi
    Member
    • Bywalec

Nie z tego co wyczytałam nie są one brązujące.Raczej skupiaja się na miłych energetyzujących zapachach.Barzo miła ta reklama.Znalazłam na youtube filmiki z Alicią Keys,która reklamuje tą nową serię.Powiem Wam,że ciekawe.Takie o Nas dla Nas.Jak macie ochotę obejrzec:
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

mhm 😀 żwitne są 😀 a tych z Alicią nie widziałam wczeżniej 😀 dla mnie bomba 😀 ja najbardziej lubię tę serię cool – lilia wodna i mięta (zwłaszcza żel pod prysznic – bosko się czuję po takiej kąpieli) ale reszta też jest „do schrupania” 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " balsam do ciała tylko jaki?"

Przewiń na górę