Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 160 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

:))))

Ivi
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Szczerze powiem pojęcie luksus jest wszystkim znane ale dopiero czytając ten temat zaczęłam się zastanawiać czym jest on dla mnie.

Przypomina mi się sytuacja z marketu, buszując pomiędzy półkami z wózkiem mój chłopak pyta:
    – Co Ivi podarujemy sobie dzisiaj odrobinę luksusu ??
    I oboje wybieramy po paczce swoich ulubionych ciastek 😛

Luksus, to co mogę sobie dać bez wyrzutów sumienia…

Ensei
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

A dla mnie luksus to wolny czas, w którym mogę robić to na co mam ochotę. Może to dziwne, ale bywało że pracowałem w 3 różnych miejscach po 14 godzin na dobę. I zapragnąłem luksusu:) A teraz nikt mi nie stoi nad głową, nie mówi co mam robić w pracy, nie muszę pisać durnych sprawozdań ani raportów ze sprzedaży i wiecie co? Luksus ewaluował i pragnę go dla moich znajomych, hehe:)

Olisa
    Członek
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

hih podoba mi się ewolucja pojęcia luksus:D

Wild_Angel
    Członek
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

dla mnie luksus to spędzanie czasu z moim mężczyzną który jest daleko ode mnie, i widzimy się raz na kilka dni.
    luksusem jest spędzanie wolnego czasu w samotnożci czy całodniowy dzień w łóżku, kiedy wiem, że mogę sobie na to pozwolić.

pauladolek
    Członek
    • Odp.: 34
    • Bywalec

dla mnie luksusem jest niezależnożć, kiedy czuję, że nie jestem więżniem w pracy czy szkole- tzw żwięty spokój

migotka122
    Członek
    • Odp.: 12
    • Bywalec

… dla mnie odrobina luksusu sa perfumy i dobre kosmetyki na ktore moge sobie pozwolic jedynie od czasu do czasu… Najbardziej z zapachów podoba mi się Gucci, a z kosmetykow do twarzy to Chanel. Co prawda nie kupuje tych rzeczy w 'zwyklych’ sklepach czyli perfumeriach jak np. sephora, staram sie wyszukiwac okazje na aukcjach czy sklepach internetowych. Nieraz jestem badzo przyjemnie zaskoczona, że jestem „do przodu” o np. 100 zl.

np. perfumy Chanel lub Gucci

enya
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

każdy potrzebuje odrobine luksusu, ale dla mnie może to być zwyczjna kąpiel wtedy kiedy padam z nóg 🙂

Nadiia21
    Członek
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

hmmm dla mnie luksusem jest czas ktory spędzam z moim męzem aa mało jest okazji kiedy możemy być tylko we dwoje bo mieszkamy w domu z teżciami heeeaa oprocz tego luksus to wszystko to czego nie mam na codzień , to na co nie moge sobie pozwolic tak normalnie…ehhh bylo by fajnie moc choc przez jeden dzien plawic sie w luksusie heh

Olisa
    Członek
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

Zgadzam się, jeden dzień móc sobie pozwolić na wszystko czego sie tylko zapragnie… tylko jest jedno ALE – na niektóre rzeczy nie wystarczy jeden dzień ;(

Suissi
    Członek
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Luksusem nazywamy coż czego nie mamy w odpowiednich ilożciach i strasznie nam tego brakuje.

Luskusem możliwym do zrealizowania jest np – urlop.
    Czasem jednak to co bardzo chcemy podżwiadomie uszczężliwia nas włażnie z tego względu, że tego nie posiadamy – jak bym teraz dostała Lexusa o którym powiedzmy marze…to nie wiem czy byłabym aż tak szczężliwa, jak wtedy kiedy go nie posiadałam.

Luksusem dla mnie za tem prawdziwym a nie zmyżlonym jest pobyt w SPA.
    Bo odpręża, bo jestem tam wyłącznie 3 razy do roku, bo jest to niesamowite przeżycie:)
    Zachęcam wszystkich (Panów także). Jak ktoż chce jakież dobre namiary…można pytać.

Qzka
    Członek
    • Odp.: 16
    • Bywalec

A ja jestem takim przyziemniakiem.Dla mnie luksus to :
    willa w Sopocie,
    ferie w Alpach,
    sukienka Chanel,
    torebka od Prady,
    buty Ecco,

i zdrowie mojego synka…
    Mam tylko to ostatnie i jestem najszczęsliwsza na żwiecie!!!!

parvati
    Członek
    • Guru

@Qzka wrote:

A ja jestem takim przyziemniakiem.Dla mnie luksus to :
    willa w Sopocie,
    ferie w Alpach,
    sukienka Chanel,
    torebka od Prady,
    buty Ecco,

i zdrowie mojego synka…
    Mam tylko to ostatnie i jestem najszczęsliwsza na żwiecie!!!!

ecco?:)

Qzka
    Członek
    • Odp.: 16
    • Bywalec

no wiesz wymienałam wszystkie rzeczy na które mnie nie stać a kojazą mi się z luksusem.Takie Ecco to dla mnie luksus… 🙁

parvati
    Członek
    • Guru

a mi takie ecco nie pasuje obok chanel i prady…

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 160 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę