- Ten temat ma 159 odpowiedzi, 99 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 6 miesięcy temu przez
Madziul@.
- AutorWpisy
- 29 lipca 2008 o 14:41 #110229
@abi wrote:
@Monka wrote:
http://news.webwweb.pl/2,20267,0,Dubey,Schaldenbrand,prawdziwy,rzemieslnik,czasu.html
Ja bym go za darmo nie chciala 😆
Bo jesteż głupia. 15 tysiecy mieć a nie mieć…. Przecież nie musiałabyż go nosić gdybyż dostała go za darmo.
29 lipca 2008 o 19:04 #110230Jakbym go dostala to bym go sprzedala. A w zyciu bym sobie czegos takiego nie kupila bo mi sie nie podoba i juz.
A ten zegarek nie jest do „dostania” tylko do kupienia. Bo za luksus sie placi.
29 lipca 2008 o 19:22 #110231@abi wrote:
Ja bym go za darmo nie chciala 😆
To było założenie, że jeżli ktoż dałby ci to za darmo, to byż tego nie chciała.
Jakbym go dostala to bym go sprzedala.
Raz tak piszesz raz tak. Raz go nie chcesz nawet za darmo, a raz myżlisz, że gdybyż go dostała to przyjęłabyż go, a z kolei sprzedała :]
A w zyciu bym sobie czegos takiego nie kupila bo mi sie nie podoba i juz.
I tak trezba było napisać. Co do tego się zgadzam.
A ten zegarek nie jest do „dostania” tylko do kupienia. Bo za luksus sie placi.
😀 Głupia jesteż. Czyli rzeczy za 15 tys można TYLKO kupić? Dostac nie mozna?:D
29 lipca 2008 o 19:33 #110232@Józia wrote:
abi napisał:
Ja bym go za darmo nie chciala Laughing
To było założenie, że jeżli ktoż dałby ci to za darmo, to byż tego nie chciała.
A skąd Ty to założenie wytrzasnelas??Przeciez Monka nie napisala w swoim poscie, ze jest do zegarek ktory ktos nam moze dac w prezencie. to byla wyraznie oferta sprzedazy. Wiec ja ja odrzucilam bo mi sie nie podoba.
Tak sie mowi kolokwialnie droga Józiu. Coż mi sie nie podoba wtedy wypowiadam „za darmo bym tego nie chciala”.@Józia wrote:
Cytat:
Jakbym go dostala to bym go sprzedala.Raz tak piszesz raz tak. Raz go nie chcesz nawet za darmo, a raz myżlisz, że gdybyż go dostała to przyjęłabyż go, a z kolei sprzedała :]
Odpowioedzialam na Twoj post w ktorym Ty powioedzalas ze tym co by bylo jakbym go dostala. to jest juz inna sytuacja niz kupno.
@Józia wrote:
Cytat:
A ten zegarek nie jest do „dostania” tylko do kupienia. Bo za luksus sie placi.Very Happy Głupia jesteż. Czyli rzeczy za 15 tys można TYLKO kupić? Dostac nie mozna?Very Happy
Mozna dostac, ale napisalam na poczatku postu-to byla wyraznie oferta handlowa, reklama.
Aaaa i Józiu skończ z tymi epitetami….
30 lipca 2008 o 09:30 #110233Hmmm. Luksus? Możliwożć ubierania się w ładne ubrania dla szczupłych. I pieniądze, aby kupować tyle ubrań ile zechcę (pewnie dlatego, że nigdy nie mogłam tak robić). Dobre perfumy. Kupowanie książek i kosmetyków bez wyrzutów sumienia, że za drogie. Wieczór w wannie pełnej piany, żwiece i książka – tak z dwie godziny:)
Piękne meble – najlepiej antyki. Duże mieszkanie/dom. Ale to już marzenia:)30 lipca 2008 o 19:48 #110234Dla mnie luksusem jest dobra i stylowa torebka:)
31 sierpnia 2008 o 15:43 #110235Dla mnie luksus to wyłącznie rzeczy materialne, takie na które nigdy nie będzie mnie stać.
10 września 2008 o 10:58 #110236Dla mnie Luksus to na pewno nie są rzeczy materialne (chociaż je lubię). Owszem większożć jest bardzo fajna, ale Luksus to jest stan, w którym jestem niezależna, wolna, bez jakichkolwiek zmartwień.. Nie jestem materialistką i nie mam jakiegoż fioła na punkcie drogich rzeczy, ale do wczeżnieszego zdania można dodać, że luksusem jest wtedy, jak coż chcę kupić, idę i kupuję, nie patrząc na cene.. Jak to co napisałam, przeczytałam to doszłam do wniosku, że luksus, to jest takie życie w sielance…
22 września 2008 o 11:09 #110237Mnie luksus kojarzy się wyłącznie z materializmem. Pierwsze skojarzenie, to garderoba większa do mojego mieszkania 😉 koniecznie piętrowy dom, elegancko urządzony w jednym ze stylów na wzór Almi Decor ;). Tak mniej więcej wygląda luksus.
Reszta to nie materializm tylko czysta poezja :).
25 września 2008 o 00:50 #110238Luksus? = Komfort.
Przede wszystkim jakiż taki wewnętrzny spokój, poczucie bezpieczeństwa – mariaż kwestii materialnych z wewnętrznymi. Miło, jak jest czystko, miło czuć się zdrowo, miło pracować z chęcią, ale i mieć czas i siłę na życie poza pracą i np. serniczek z ulubionej cukierni dodany do damskich pogaduchów.
Luksusem dla mnie jest też poukładać się samej „w żrodku”, zwolnić tempo i nie biec wszędzie na łeb na szyję. I może móc pozwolić sobie na kupienie komuż bliskiemu prezentu kiedy mam na to ochotę, albo pochodzić do południa w miękkim szlafroku i nie odbierać telefonów…Mało banalne, ale sam wielki dom, samochód, nawet wielka garderoba nie zastąpią mi luksusowej chwili prawdziwego spokoju. To jest włażnie komfort.
30 września 2008 o 21:05 #110239Manola calkowicie sie zgadzam z tym co napisalas. Oczywiscie chcialabym miec gore pieniedzy i nie musiec pracowac. Wolalabym to robic dla przyjemnosci i nie martwic sie o jutro. Zebym w kazdej chwili mogla usiasc i powiedziec – dosyc, jestem zmeczona potrzebuje kilku dni odpoczynku i po prostu robic to na co mam ochote.
10 października 2008 o 08:47 #110240zgadzam się z wami dziewczyny,
dla mnie luksus to spokój i poczucie bezpieczeństwa,
dla mnie największym luksusem jest spokojny sen, bez wieczornej burzy myżli i powodzi pytań bez odpowiedzi,
żadna materialna rzecz nie zastąpi spokoju ducha10 października 2008 o 17:23 #110241dziewczyny zgadzam się z wami, aż przyjemnie się czyta wasze odpowiedzi
dla mnie jako mamy największym luksusem jest chwila ciszy kiedy mogę robić nic, nikt do mnie nie mówi, nic się nie dzieje, nikt nic nie chce, 😀
13 października 2008 o 06:57 #110242luksus kojarzy mi sie ze spełnieniem moich marzeń tych najbardziej luksusowych 🙂 chciałabym pojechać na wakacje do Malezji, mhmmmm…. byłoby cudnie! 😀 😀 😀
13 października 2008 o 18:23 #110243Dla każdej osoby luksus znaczy co innego to zależy od żrodowiska wktórym żyjemy i się obracamy oraz potrzeb..
Dla mnie luksus to iżć do sklepu kupić co tylko chce ,obdarowywała bym wtedy wszystkich mojich bliskich..Patrzyłabym jak się cieszą..
Dla mnie luksus iżć do lekarza i zostać potraktowanym jak powinno się traktować człowieka nie czekać w kolejkach…
Dla mnie luksus to jeździc po całym żciecie..
Dla mnie luksus to mieć prawdziwego przyjaciela ,kochającą rodzinę i potrafić się cieszyć z zycia…
Może to co pisze jest płytkie i banalne ale tym jest dla mnie luksus.. - AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.