Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 160 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ninka
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Dlatego ja pozyczam kota od sąsiadów 😉

Elliah
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

luksus dla mnie to wtedy, kiedy czuje sie piekna, zadbana. Zwlaszcza, gdy wychodze z gabinetu odnowy biologicznej.

Luksus, to takze filizanka kawy z bita smietana i do tego kawal ciacha.

Ostatnio poczulam sie tak, kiedy zdobylam dobrą prace. Dziwne? A jednak…;)

Prada
    Członek
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Luksus to, jak już ktoż napisał, nieograniczona swoboda.
    Wakacje, wolne od pracy, spędzone – powiedzmy – na malowniczych wyspach kanaryjskich. Łapanie opalenizny, bycząc się na leżaku i drink z palemką. Brak narzekającego szefuńcia i tej całej reszty.
    Luksus, na który mnie nie stać ;).

doris26
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 25
    • Bywalec

@parvati wrote:

ja tam dobre buty nosze zawsze. rylko, ecco czy ulubione aldo to normalka. nie wiem, gdzie bym miala kupowac buty…plastikowe ccc?

luksus to bylyby butu od manolo…ale nie mam az takich potrzeb.

No i włażnie tak to jest, że co dla jednych jest luksusem, dla innych – to normalne. Ja też chodzę w dobrych butach (zwykle włażnie ecco), ale nadal traktuję to jak lusksus, bo stać mnie raczej na „plastikowe” jak piszesz ccc niż na skórzane ecco, ale o stopy trzeba dbać 🙂

Ale największym luksusem jest wolny weekend – mam go włażnie teraz 😀

Hegemonia
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

A dla mnie luksusem byłoby obecnie kupienie (za gotówkę) ponad 100m apartamentu w SkyTower we Wrocq 😉

pralinka
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

dla mnie luksusem jest to kiedy:
    zamawiam taxi
    kiedy mogę siedzieć przed komputerem bez ograniczeń nie licząc kilowatów prądu które włażnie ociekają
    luksusem jest dla mnie zatrudnienie firmy sprzątającej aby mieć wolny weekend
    luksusem dla mnie jest wydanie 300 na perfumy
    luksusem dla mnie jest posiadanie dziecka

Olisa
    Członek
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

pralinko a mozesz podać przepis?? Sama koncepcja brzmi smakowicie

lamajka
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Poczułabym się luksusowo, kiedy nie miałabym żadnych zmartwień oraz powodziłoby mi się w każdej dziedzinie życia 😀 Brzmi jak bajka… 😉

vanilka125
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

Dla mnie luksusem jest mój wolny weekend 😀

Alistair
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

A dla mnie luksusem jest posiadanie dwóch banalnych rzeczy: czasu i pieniędzy. Trywialne?
    Może.
    Ale bez każdego z nich spełza na niczym każdy z moich górnolotnych pomysłów na zycie.

Jozia
    Członek
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Największym luksusem, często niedocenianym (mnie życie nauczyło doceniać to) jest zdrowie. To, że jestem zdrowa i moja rodzina również. Miłożć, przyjaźń. Ale luksus to także rzeczy materialne. Wydaje mi się, że urodziłam się w luksusie, u mnie w domu n ie ma problemu z pieniędzmi, nie muszę się martwić o swoją przyszłożć, czy będzie mi się powodziło, czy nie. A pieniądz jak wiadomo zapewniają dużo luksusu 🙂

vanilka125
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

Włażnie zdrowie jest najważniejsze!!!!!!

Johani
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

luksus…
    ciekawe stwierdzenie,tym bardziej, że dla każdego to słowo ma inny wydźwięk.
    Kiedyż, jak byłam dzieckiem i nastolatką moich rodziców nie stac było na dawanie nawet kieszonkowego. Po studiach i pierwszych podrygach w pracy zawodowej było ciut lepiej, ale jak zaczęłam nieźle zarabiać, długo nie miałam silnej woli aby nie szaleć po sklepach.
    Dziż, kiedy finanse pozwalaja mi na zaspokojenie swoich wszystkich potrzeb czy zachcianek, luksus wciaż kojarzy m i się z pieniedzmi. Ale nie tylko.
    To przede wszystkim rodzina, wspaniały meżczyzna i zdrowe mądre dzieci. To brak zmartwień o jutro, życie chwilą i czerpanie z niej przyjemnożci.
    dzis wiem,że to praktycznie niemożliwe. wiem jednak, że moje życie dla innych może być postrzegane jako luksus, bo tak naprawdę nie mam na co narzekać…

Katie
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

kąpiel w wannie pełnej piany, najlepiej z olejkami zapachowymi i żwieczkami 🙂

to jest dopiero luksus.. niestety nie zdarza mi się często..

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak
Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 160 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę