• Autor
    Odp.
  • Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

To byłby żwietny prezent (dla mnie napewno):

[usunięto_link]

żwietne, podoba mi się! 😀 szkoda tylko, że swojego mieszkanka szybko mieć nie będę…

AlaMaKota
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Ja myżlę, że najlepiej ustalić ze żwieżo upieczonymi gospodarzami co jest im potrzebne, a nie strzelać w ciemno. Dobrym wyjżciem może być dogadanie się ze znajomymi i kupienie razem czegoż większego, np. sprzetu AGD albo RTV. Lepiej być pewnym, że gospodarze będą zadowoleni z prezetu, a nie schowają go do szafy 😉

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Albo oddadzą lub sprzedadzą… Szkoda naszego i ich zachodu po prostu 🙂

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Obrazów i żwieczników chyba bym nie zaryzykował. Nigdy nie wiadomo, czy dopasuje się kolorem i stylem. Najlepiej coż neutralnego, jak już się kupuje 😉

patunia28
    Member
    • Zasłużony

No tak, to prawda. Takie rzeczy można kupować, jeżli się już było w mieszkanku, zna się wystrój i można wybrać coż, co się odnajdzie we wnętrzu. W przeciwnym razie możemy kupić antyczną lampkę, która nie w ząb nie będzie pasowała do chromowanego salonu 😆

atena102
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Ja ostatnio kupowałam w [usunięto_link] fajne i praktyczne rzeczy. Zawsze gdy do niej jadę to widzę że coż z mojego prezentu jest używane. I o to chodzi!

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Nie zawsze prezent musi być praktyczny. Ważne żeby cieszył oko gospodarza. Może to być kwiatek w doniczce, albo tryptyk na żcianę albo odkurzacz wszystko ma swoja funkcję użytkową. 🙂

patunia28
    Member
    • Zasłużony

A nie no… Pewnie 🙂 Tylko ja np. zawsze wolałam kupować praktyczne prezenty, bo też sama takie wolę dostawać 🙂 Poza tym z ozdobami to już w ogóle strasznie ciężko trafić w gust, więc ryzykowny zakup, chyba, że się doskonale zna gospodarzy.

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Nie zawsze prezent musi być praktyczny. Ważne żeby cieszył oko gospodarza. Może to być kwiatek w doniczce, albo tryptyk na żcianę albo odkurzacz wszystko ma swoja funkcję użytkową. 🙂

jasne, ale niektórzy mają serdecznie dożć małych niepraktycznych prezentów, więc trzeba naprawdę znać daną osobę, żeby wiedzieć, co jej kupić
    ja osobiżcie wolę dostawać, ale także i kupować, praktyczne prezenty

patunia28
    Member
    • Zasłużony

Oooj taaak… Jak się po raz enty dostanie żmieszną solniczkę i pieprzniczkę, albo żwieczniczek to serio człowieka może krew zalać… Bo trzeba udawać, że się człowiek cieszy, a w myżlach szukać miejsca, gdzie się to dziadostwo upchnie 😛

Ekspert Tanieje.pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja stawiam na funkcjonalnożć i praktycznożć:
    – dobry, ciżnieniowy ekspres do kawy,
    – opiekacz do kanapek/toster,
    – kuchenka mikrofalowa (obecnie nie jest to już taki wydatek),
    – gofrownica,
    – solidna sokowirówka…

pomysłów wiele, a w nowym mieszkaniu wszystko się przyda.

Albo może być też jaki fajny dodatek jak np. stacja pogodowa z kolorowym wyżwietlaczem czy [usunięto_link] 🙂

patunia28
    Member
    • Zasłużony

No tak, cyfrowa ramka to dobry pomysł i to do każdego mieszkania 🙂 Raczej nikt nie pogardzi 🙂

AlaMaKota
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

To jest żwietny pomysł z tym dekoratorem. Przyda sie do każdego nowego mieszkanka, nawet jak jest już urządzone, to zawsze dekorator pomoże dobrac dodatki i różne takie małe rzeczy, o ktorych nie mamy czasu myżleć urządzając mieszkanie. Ale cały czas obstawiam przy swoim. Najlepiej zapytać włażcicieli czego potrzebują, a jeżli to np. bliska przyjaciółka to po prostu wybrać sie razem na zakupy. Fajna zabawa i przy okazji trafiony prezent 🙂

kicitanka
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

jest bardzo proste rozwiązanie: poprosić znajomych o utworzenie listy prezentów!
    Ja mam taką i już nie dostaję rzeczy, które mi sie nie przydadzą i nie podobają 🙂
    możecie zobaczyć moja na wiorka.chce.to
    I oczywiżcie utworzyć swoją własną 🙂
    Idealne rozwiązanie, bo nie dożć, że pokazujemy tam rzeczy, które chcemy mieć, to jeszcze adresy sklepów, gdzie można to dostać.
    Na prawdę spore ułatwienie 🙂

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Pierwsy raz słysze taki genialny pomysł 😀 Brawo za inwencję z tym dekoratorem! 😉
    Buyłoby rewelacyjnie gdyby można zatrudnić osobę, kóra będzie w stanie dobrac cały sprzęt kuchenny całe AGD i RTV. Bardzo dużo na rynku jest dobrego spzętu o wygladzie juz nie wspomnę. np. kino domowe Sony: albo zmywarka Whirpool, ekspress ciżnieniowy Gaggia, lodówka LG, piekarnik Boscha…i można by tak wyliczać. Ale jak to wszystko skonfigurować? 😯
    Czy każdy sprzęt innej firmy czy raczej trzymać sie np. AGD jednego producena, żeby zachować harmonię w kuchni? Dlatego na prezent np. parapetówkowy trzeba dokładie wypytać co i jakiej firmy i jaki kolor.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co kupic na prezent do nowego domu?"

Przewiń na górę