• Autor
    Odp.
  • patunia28
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 986
    • Zas艂u偶ony

No ja za miesi膮c mam parapet贸w臋 u przyjaci贸艂ki. Ju偶 ustali艂y偶my z kole偶ankami oraz z gospodyni膮, 偶e najpierw zobaczymy jak si臋 urz膮dzi艂a, a dopiero co偶 dostanie. Bo tak to nie ma sensu w ciemno. Z reszt膮 ona sama mia艂a swoj膮 wizj臋 na to mieszkanie, wi臋c warto sprawdzi膰 co i jak 馃槈

wernona
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

To dobre podej偶cie. Prezenty w ciemno to wydatek pieni臋dzy, ale zawsze warto pyta膰 w sklepie czy mo偶na zwr贸ci膰 czy zamieni膰 sprz臋t tak jak to sie robi z ubraniami.

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

No tak, wymiana to dobra rzecz, jednak ja jak co偶 kupuj臋 to ju偶 wol臋 na wszelkie sposoby sprawdzi膰, czy obdarowana/y b臋dzie zadowolona/y z wybranego przeze mnie prezentu, 偶eby potem ju偶 nie by艂o biegania po sklepach 馃槈

wernona
    Member
    • Pasjonat

Tak by艂oby najlepiej, ale wiadomo r贸偶nie to bywa. Sprz臋t AGD to chyba najlepszy pomys艂 na prezent do nowego mieszkania. Mo偶na tez zebra膰 si臋 w par臋 os贸b i kupi膰 cos wi臋kszego np. mikrofal臋, czy ekspress do kawy. 馃槈

muszka
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 36
    • Bywalec

no chyba 偶e jeste偶my zaproszeni tylko my:P i sami musimy co偶 wybra膰 bez pomocy znajomych. Ja AGD wola艂abym wybiera膰 sama do swoich potrzeb, dlatego ucieszy艂by mnie jaki偶 przedmiot dekoracyjny typu ciekawy wazon, kwiat- bo uwielbiam kwiaty albo jaka偶 figura do postawienia w salonie lub tez designerska lapka;)

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

No tak 馃檪 Tylko z drugiej strony trzeba wiedzie膰 dok艂adnie co gospodarze lubi膮 i co chc膮 widzie膰 w swoim mieszkaniu z takich ozdobnik贸w 馃檪 Ja np. us艂ysza艂am, 偶e „偶adnych kwiat贸w doniczkowych bo wywal臋 przez okno!” 馃槢 I co poradzi膰? 馃槢

Der-med
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Fajnym pomys艂em s膮 r贸wnie偶 bony prezentowe. Po prostu wykupuje si臋 np. w empiku karnet za 50 do 200 z艂, a w艂a偶ciciel takiego bonu wykorzystuje to na co chce;) U nas te偶 wropwadzono cos takiego, widze, 偶e og贸lnie panuje du偶e zainteresowanie tego typu prezentami – szczeg贸lnie w formie wieczoru panie艅skiego (przyznaje, 偶e jest to oryginalny prezent) czy dnia matki;) My偶l臋, 偶e taki „prezent” jest zawsze trafiony, bo pozostawia prawo wyboru;)

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

No tak, bardzo dobry pomys艂 馃檪 W sumie nie pomy偶la艂am o tym… A w wielu sklepach, nie tylko w empiku, mo偶na znale藕膰 takie bony prezentowe, wi臋c faktycznie warto si臋 zorientowa膰 馃檪

Fenris
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 753
    • Zas艂u偶ony

Ale z drugiej strony nie ma chyba nic lepszego ni偶 trafiony prezent 馃槢 No risk no fun 馃槢 Taki bon to powiedzia艂bym wygodne rozwi膮zanie, ale dobremu znajomemu, albo rodzinie nie da艂bym pieni臋dzy ani bon贸w na prezent, bo jednak jest to pewien rodzaj pokazania, jak dobrze zna si臋 dan膮 osob臋. Przynajmniej tak ja uwa偶am:P

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

Bardzo 艂adne podej偶cie Fenris 馃檪 Masz racj臋, prezenty powinny by膰 wyrazem naszych uczu膰 i stopnia znajomo偶ci 馃槈 Ale czasami jednak ci臋偶ko… I mo偶e to z艂e i w og贸le odbieraj膮ce frajd臋 z dostawania prezent贸w, ale ja cz臋sto wol臋 przedyskutowa膰 t臋 kwesti臋 z przysz艂ym obdarowanym 馃檪

Mi
    Member
    • Temat贸w: 15
    • Pasjonat

Kwiatek doniczkowy
    Lampka nocna
    偶wieca ozdobna, lampion, 偶wiecznik lub co偶 w tym stylu
    kieliszki + alkohol
    koszyki wiklinowe
    stojak na wino + korkoci膮g + wino
    stojak na p艂yty
    wycieraczka ze 偶miesznym motywem
    dzwoneczki na okno
    miska drewniana na owoce lub co偶 do kuchni

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

Fajne pomys艂y, ale trzeba wiedzie膰, jaki rodzaj tych przedmiot贸w b臋dzie pasowa艂 do mieszkania 馃檪 Cho膰 te alkoholowe upominki na pewno znajd膮 i tak zastosowanie 馃槢 Bo stojak na wino albo porz膮dny korkoci膮g to co偶, co w ka偶dym domu si臋 przyda… Gorzej jak ju偶 jest 馃槈

wernona
    Member
    • Pasjonat

Dobrym wyj偶ciem jest wr臋czenie prezentu i pragonu w razie jakby obdarowany wola艂 to zwr贸cic albo wymieni膰 na inny sprzet czy mark臋. Z AGD raczej da sie tak zrobi膰, ale raczej przez internet, chyba 偶e sie um贸wimy ze sprzedawc膮. 馃槈

Mi
    Member
    • Temat贸w: 15
    • Pasjonat

Hmm, uwa偶am 偶e wr臋czenie paragonu to nietakt. Zawsze mo偶na zachowa膰 paragon u siebie i powiadomi膰 osob臋 偶e mo偶na rzecz zwr贸ci膰 je偶li si臋 nie podoba.

belli10
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 61
    • Sta艂y bywalec

ano w艂a偶nie z prezentami to jest tak 偶e dobrze jest znale藕膰 co偶 fajnego i niedrogo,,, a tu trudno trafi膰 czasem w gust obdarowywanego,,,
    no i zale偶y ile chcemy przeznaczy膰,,,

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " co kupic na prezent do nowego domu?"

Przewi艅 na g贸r臋