• Autor
    Odp.
  • Klementyna84
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Ja ostatnio czytałam na temat epilacji. Informacje znalazłam na jakimż portalu o medycynie estetycznej…estemedia, czy jakoż tak. Teraz się zastanawiam, czy nie poddać się temu zabiegowi. Jest w sumie drogi ale po kilku zabiegach ponoć włoski już nie odrastają. Czy któraż z was już miała przyjemnożć przetestować na sobie ten zabieg???

Pozdrawiam,
    Klementynka

kosmka
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

U mnie na razie niestety ze względów finansowych laser nie wchodzi w grę :/ Też mam duże problemy z depilacją wrazliwych miejsc – bikini i pach i zwykle robię to maszynką. Rzeczywiżcie jest tak, że skóra się przyzwyczaja i po jakimż czasie nie ma już takich podrażnień jak na początku.
    W ogóle to jesli chodzi o pachy używam teraz antyperspirantu dove hair minimising i on osłabia tam włoski, szkoda że nie ma czegoż podobnego na okolice bikini :/

selekta
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

jeżli chcecie używać maszynek, to musicie odkazić skórę przed goleniem, po goleniu i maszynki używać jednorazowo lub wyparzać jak już chcecie użyć jej ponownie, nawilżać skórę i golić się często, nawet jak nie macie w planie się przed kimż rozbierać

kosmka
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

No niby tak, ale ja pod pachami akurat mam tak, ze jak się golę często to łatwo o podrażnienia niestety 😕
    Stąd kombinuje jak mogę, żeby osłabiać tam włoski.

Alveolus
    Member
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

Ja się ostatnio szarpnęłam na taki depilator: [usunięto_link]
    W porównaniu do mojego poprzedniego to normalnie niebo a ziemia! Jest żwietny, naprawdę, to był jeden z najlepszych zakupów w moim życiu 😀

agness
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

jeżli chodzi o laser – czy po poddaniu się takiemu zabiegowi włosy wogóle nie rosną? 🙂 tzn. jeden zabieg (czy tam seria zabiegów) – mogę pożegnać się z maszynką? 😉

Choko_Jazz
    Member
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Alvelous, mam pytanie

Czy uzywajac depilatora musisz czeac az na now odrsonac wlosy aby je usunac? Wlasnie sie zastanawiam nad kupnem depliatora, a teraz jest lato wiec nogi sa odkryte… a nie jestem cierpliwa wiec zastanwaim sie czy to rozwiazanie dla mnie 🙂

kingston
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

Ja się zastanawiam nad kupnem depilatora laserowego RIO LASER.
    Jest drogi fakt ale przynajmniej miałabym spokój z moją „burzą loków”.

NIgdy nie stosowałam wosku, plastrów, pianek itp. Wierna jestem maszynce do golenia 🙂

Ela007
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

U mnie na razie niestety ze względów finansowych laser nie wchodzi w grę :/ Też mam duże problemy z depilacją wrazliwych miejsc – bikini i pach i zwykle robię to maszynką. Rzeczywiżcie jest tak, że skóra się przyzwyczaja i po jakimż czasie nie ma już takich podrażnień jak na początku.
    W ogóle to jesli chodzi o pachy używam teraz antyperspirantu dove hair minimising i on osłabia tam włoski, szkoda że nie ma czegoż podobnego na okolice bikini :/

Ten Dove bardzo ładnie pachnie. Ja także jestem zwolenniczką golenia. Depilacja jest dla mnie zbyt bolesna:/

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

tak czeka się, bo za cos te włoski musisz złapać aby wyrwać.
    Ja mam depilator i nogi tylko depiluje a pod pachami to maszynką bo tam strasznie boli. Jestem zadowolona bo rano nie muszę się martwić że nóg nie zdąże ogolić, tylko wychodzę i juz:)

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

a co myżlicie o depilacji laserowej? Mnie się wydaje, że jest to jedna z lepszych i bardziej skutecznych metod, żeby się pozbyć raz na zawsze niechcianego owłosienia.

malutka1
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Wiesz ja osobiżcie korzystałam z depilacji laserowej na paszki i po 4 zabeigach było ładnie 🙂 Ale przed tym zanim się udasz, sprawdź renomę salonu, bo możesz naciąć się jak moja koleżanka, której kosmetyczka NIC nie wyjażniła i pojechała jej po żwieżowdyepilowanych nogach. Efekt z wizyty w salonie – zaden!
    [usunięto_link] – tutaj masz takie informacje zanim wybierzesz się do salonu, bo możesz skończyć jak moja znajoma.

Co do tematu ja osobiżcie polecam pastę cukrową, mozna zrobić ją w domu i w ciągu godziny wszystko jest cacy.

Pozdrawiam
    Anka

Bizuteria-Magia
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

Ja polecam pastę cukrową:) Przygotowują ją sama w domu, jest o wiele delikatniejsza niż wosk. Zachęcila mnie do tego nisiax z yt 🙂 daje linka i polecam, bo działa i jest mniej bolesne niż wosk! 🙂
    [usunięto_link]

Neutralizatory
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Jeżli chcesz, aby włoski nie odrastały przez dłuższy czas, a później odrosły słabe to polecam depilacje woskiem, najlepiej u kosmetyczki 🙂 efekt jest długotrwaly choć trochę drogi, ale opłaca się!

marta_29
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Ja ostatnio wybrałam się do bellisany na depilację lycon i bardzo mile mnie zaskoczyła ta metoda. Piękny zapach, coż na pograniczu aromaterapii 😉 wosk ma niżsżą temperaturę, a co z atym idzie, obniza się próg bólu ;D usuwa nawet bardzo krótkie włoski, ogólnie trzeba szukać, bo nie we wszystkich gabinetach mają taką metodę, ale ja poolecam zwłaszcza na wrażliwe okolice

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jaka najlepsza depilacja?"

Przewiń na górę