• Autor
    Odp.
  • Avlo_pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 17
    • Bywalec

po każdej depilacji jeżli odpowiednio potem nie zadbamy o skórę pojawiają się te zaczerwienienia. zaraz po depilacji polecam nałożenie balsamu/kremu z alg morskich. Łagodzi i nie dopużci do wystąpienia krostek.

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Jeżli chcesz, aby włoski nie odrastały przez dłuższy czas, a później odrosły słabe to polecam depilacje woskiem, najlepiej u kosmetyczki 🙂 efekt jest długotrwaly choć trochę drogi, ale opłaca się!

Z depilacją woskiem trzeba bardzo uważać. Ja załawiłam sobie w ten sposób nogi i mam teraz pajączki 🙁

jenna
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

a czy któraż z was próbowała brazylijską?

Groooooszek
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

hm… ja też chyba jestem zwolenniczką taniego i szybkiego sposobu jakim jest jednorazowa maszynka. 🙂
    choć lubie też kremy do depilacji, a jak miałam depilator… to mnie wszystko bolało od samego dźwięku i biedny od ponad 2 lat leży w szafie! 😀

Też Wam powiem, że na podrażnienia skóry okolic bikini, moja Ginekolog poradziła mi aby przed goleniem i po goleniu spryskać depilowane miejsca płynem dezynfekującym. I działa! 🙂
    A też ubolewałam nad podrażnieniami.

maja2012
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Generalnie ja wole się golić maszynkami. Depilacja maszynką strasznie mnie boli onas a napewno jest bardziej trwała niż golenie a cóż poradzić.

MACROVITA
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Ja chodzę na wosk do kosmetyczki. Depilatorem nie daję rady przez ten okropny ból. Sama w domu nie mam cierpliwożci żeby zrobić dokładną depilację woskiem. Mam wrażenie, że ból też jest mniejszy niż w przypadku depilatora. Laser ze względu na to, że mam bardzo wrażliwą skórę nie wchodzi w grę.

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

A o wosku w połączeniu z Epill Free słyszałaż ? Celem jest osiągnięcie efektu jak po laserze, tyle tylko że nie stosuje się go a kosmetyki które mają za zadanie osłabić i zredukować owłosienie.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Ja byłam na epil free, w sumie fajna sprawa, po kilku zabiegach efekty mają być porównywalne z laserem, a nie boli tak jak laser 😉 No i znacznie mniej kosztuje. Czekam aż włoski odrosną i umawiam się na kolejne zabiegi 😀

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

To prawda sama ostatnio wchodziłam na strony porównując koszta zabiegów danej czężci ciała laserowo i z epill free. Nieporównywalnie. I przeraża mnie że w salonach kosmetycznych na początku przez zastosowaniem lasera nie robi się badań, to niebezpieczne jest, że też kobiety nie mają żwiaodmożci o kłpotach później poparzeniach…

arabica
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

należy wziąć też na poprawkę, że obecnie jest sporo tych laserów diodowych czy samego IPL, natomiast:
    – po pierwsze problem tkwi w samym urządzeniu, które często jest chińszczyzną, która więcej szkód wyrządzi niż przyniesie pożytku,
    – po drugie – urządzenia te są obsługiwane przez osoby bez kwalifikacji i stąd pojawiają się przebarwiania, poparzenia i inne cuda wianki – bo „zabiegowiec” nie powie, że na miesiąc wczeżniej nie wolno być na solarium, będzie usuwał włoski – nie zgolone, a całe.

dlatego trzeba sprawdzać gdzie się idzie i na jakie urządzenie bo prawdą jest, że niskie ceny to są pozorne oszczędnożci. Po pierwsze ceny często podawane są w niezbyt jasny sposób, co powoduje, że cena całkowitego zabiegu jest dużo wyższa. Po drugie, zabiegi przeprowadzane słabymi urządzeniami wymagają zawsze dużo większej liczby zabiegów. W sumie kwota do zapłaty wychodzi dużo wyższa. Warto poszukać zanim się pójdzie gdzie bądź.

wizia
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Bardzo dobrym i sprawdzonym sposobem jest używanie w domu Silk’n. Urządzenie IPL i tanie i bezpieczne. Model od kilku lat na rynku – można dane szczegółowe znaleźć w internecie. Jedna lampa wystarcza na kilka zabiegów i samemu reguluje się moc.

adele
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Najlepszym sposobem depilacji jest depilacj laserowa bo trwale usuwa włosy, tylko że jest droga no i tzreba dobry laser wybrać ,bo IPL są do niczego

wizia
    Member
    • Bywalec

To nie prawda, że IPL jest do niczego. Kto nie spróbowal ten nie powinien oceniać.

wizia
    Member
    • Bywalec

Jak nie masz za dużo kasy, to polecam Silk’n do domowego użytku. Nawet w salonie nie masz gwarancji, że pozbędziesz się włosków raz na zawsze i do końca życia. Zatem wg mnie samemu robić nażwietlania i kiedy jest potrzeba. Sama zakupiłam Silk’n jakiż czas temu i teraz tylko czasami robię zabiegi przypominające. Resztę znadziesz na str. dystrybutora, a w sieci najlepszą ofertę cenową. Na pewno taniej niż w gabinecie, nawet w promocji.

Miliana43
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Hej dziewczynki, jestem tu nowa 8) chcialam sie poradzic, bo slyszalam, tzn kolezanka chodzi na jakies zabiegi do salonu Laime w KRK gdzie tez mieszkam i mowila ze tam maja do depilacji jakis ptf. Czy wiecie co to jest i jak dziala? Cce sie poradzic nim sie zdecyduje, bo w ciemno kasy nie wydam 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jaka najlepsza depilacja?"

Przewiń na górę