• Autor
    Odp.
  • RebelGirl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Dziewczyny powiedzcie więcej o metodzie epil free, czy rzeczywiżcie przedłuża efekt depilacji? Nie podrażnia skóry? Proszę o informacje bo o nie trudno.

I czy można sobie zakupić te preparaty do domu? czy tylko opcja w salonie wchodzi w gre?

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Dziewczyny powiedzcie więcej o metodzie epil free, czy rzeczywiżcie przedłuża efekt depilacji? Nie podrażnia skóry? Proszę o informacje bo o nie trudno.

Wypowiedziałam się w temacie depilacja o tym na czym zabieg polega. Epilfree po parukrotnym stosowaniu działa tak jak laser, zresztą podobna jest zasada. Z czasem włosków jest mniej i są słabsze. Co do podrażnień uważam że nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz, zawsze możesz iżć na wosk i poprosić o zastosowanie na kawałku ciała epilfree co by zobaczyć czy nie dzieje się nic ze skórą. Moje dożwiadczenie jest dobre, nic się nie działo, żadnych plam, podrażnień, zaczerwienienia.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

I czy można sobie zakupić te preparaty do domu? czy tylko opcja w salonie wchodzi w gre?

W salonie. Listę masz na ich stronie. Do użytku domowego jest EpilClear, działanie to samo, skład podobny, ale tylko na twarz.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

Nie robiłam, jestem blondynką, nie mam problemu z meszkiem na twarzy, wąsikiem itp. Ale myżlę, że skład jest podobny do tych produktów stosowanych w gabinetach, a mnie nie uczulają. Myżlę, że warto na jeden zabieg pójżć do gabinetu, żeby ewentualnie nie wyrzucić pieniędzy, a jeżli nic się stanie, efekty będą dobre, to można zaryzykować kupno produktów do domu 🙂

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

To jest rozsądne według mnie pójżć najpierw do kosmetyczki żeby też mieć pojęcie o kolejnożci, czasie jaki powinny być dane preparaty nałożone no i czy przypadkiem nie będzie reakcji alergicznej.

Gohusia
    Member
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

Z tego co wiem to preparaty epilfree nie uczulają. Są przebadane i jednak dopuszczone do użytku więc bezpieczne. Jedyne co odczuwałam po tym zabiegu to delikatne pieczenie, ale to tylko krótką chwilkę. Kosmetyczna mówiła, że tak może być bo preparat dostaje się do żrodka dołka włosowego.

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

Miałam podobnie. Nie czułam ani swędzenia, nie było żadnego widocznego podrażnienia jeżli chodzi o odczucia po wyjżciu z gabinetu jak i reakcje skóry.

mangusta
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ech chciałabym sie wybrać na to epifree ale finanse mi nie pozwalają. Na razie zostaje mi wosk veet, tej firmy krem przeciw wrastającym włoskom, depilator i maszynka w sytuacji gdy czasu brak.

zastanawiam się też, czy nie kupic kosmetyków epifree do domu, widziałam w niektórych hurtowniach. Czy za całą kuracje wyszłoby mi taniej niż u kosmetyczki?

Gohusia
    Member
    • Zapaleniec

Epilfree można zrobić tylko w salonie kosmetycznym. Na ich stronie masz cały wykaz takich salonów w Polsce. To naprawdę nie jest drogi zabieg, nie kojarz go z laserem bo tu nie ma co porównywać jeżli chodzi o cenę. A co do depilacji w domu którą widziałaż, może to było epilclear.. to już depilacja np. mieszka włosowego na twarzy, on jets stosowany w domu ale nie jest przeznaczony do depilacji nóg.

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

jak dla mnie taka, żeby efekty były na długi czas, więc chyba najlepsza będzie depilacja laserowa.

Jeżli masz kasę i szczężcie że żadne z przeciwwskazań nie uniemożliwia Ci zabiegów proszę bardzo. Ale przemyżl, mnie poparzono w salonie kosmetycznym, wychodząc kazano podpisywać, że zabieg odbył sie poprawnie, a zmiany skórne po oparzeniu pojawiały się później, bo bezpożrednio po zabiegu ogólnie skóra była podrazniona i oblała, ciężko było stwierdzić jakiego rodzaju zmiany są na nogach. Odkąd stosuję epilfree takich problemów nie mam.

Gohusia
    Member
    • Zapaleniec

Też słyszałam o różnych nie za fajnych i przyjemnych zdarzeniach po depilacji laserem. A ten epilfree jest tak samo skuteczny jak laser i nie ma przeciwwskazań. Podobno niektóre leki są przeciwwskazaniem do stosowania depilacji laserowej.

AiszaPerfumy_pl
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

A jakie dokładnie zdarzenia masz na myżli? Bo szczerze mówiąc to ja również korzystałam z depilacji laserowej i nie widze w tym nic złego,wręcz przeciwnie. To bardzo dobry i skuteczny sposób na pozbycie się owłosienia.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

Ja mam jasne włosy i chodzę na epilfree. Laser nie dałby u mnie nawet w połowie takich efektów jak wosk + epilfree.

Gohusia
    Member
    • Zapaleniec

A robiłaż epilfree w połączeniu z pastą cukrową do depilacji?

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

Ja robiłam !! Pasta cukrowa to dla mnie zdecydowany faworyt przed epilfree.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jaka najlepsza depilacja?"

Przewiń na górę