• Autor
    Odp.
  • kotlecik
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Oj miałam już pierwsze zielone ale nie skorzystałam chyba poczekam te 3 miesiące jak urządzenie się już mnie nauczy.

katasha7
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

Kotlecik ale ty nie musisz czekać aż 3 miesiące.
    Urządzenie uczy się w ten sposób, że przez pierwsze miesiące daje więcej czerwieni bo dodatkowo się zabezpiecza natomiast zielone daje zawsze pewne.
    tzn. Już w pierwszym cyklu użytkowania, pierwsze zielone żwiatełko jest pewne.

rybkaa83
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Zarejestrowałam się dopiero teraz, ale mam urządzenie już jakiż czas. Generalnie przed ciążą sprawdzało się super, ale po… pozostawia dużo do życzenia… przede wszystkim gdy się karmi i nie ma miesiączki do można sobie do urządzenie w … na półce położyć i na nie popatrzyć. Pisałam nawet do eksperta, bo może to ja coż źle robię, ale jednak nie. Mam czekać na pierwszą miesiączkę i wtedy zacząć mierzenie. Super a gdzie ich zawsze pewnie itd… Karmię mała już pół roku i mam zamiar jeszcze pociągnąć, ale to znaczy, że muszę w inny sposób się zabezpieczać, albo jak to mówią zęby w żcianę. Radze 3 razy się zastanowić przed kupnem jeżeli ktoż chce się ciągle zabezpieczać tym urządzeniem.

katasha7
    Member
    • Zapaleniec

Rybka trochę nie rozumiem twoich pretensji przecież na stronie dystrybutora jest jasna informacja że po ciąży pomiary można rozpocząć po pierwszej miesiączce i to normalne bo wczeżniej nie ma owulacji więc na podstawie czego Lady Copmp miałby wyznaczać płodnożć.

Hmm ja zaczęłam po ciąży pomiary prawie po roku bo dopiero wtedy dostałam M ale w sumie dobrze bo akurat wtedy mała przesypiała całe noce już.

kotlecik
    Member
    • Bywalec

rybka ja też się dziwię bo zanim ja się zdecydowałam to wszystkich informacji szukałam i choć nie planuję dziecka wiedziałam nawet o tym że po ciąży dopiero jak się dostanie pierwszą @ to można zacząć pomiary.

No ale trudno przecież za jakiż czas dostaniesz @ i będziesz mogła na nowo rozpocząć pomiary

Paulina24
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

rybka przecież wiadomo że po ciąży dopóki nie ma owulacji nie da się wyznaczyć dni płodnych i niepłodnych. tzn stosować naturalnych metod

Nigdy nie wiadomo kiedy owulacja po ciąży wróci u każdej kobiety wygląda to inaczej.
    więc niestety ale tak jest że dopiero po 1 miesiączce można stosowac Lady Comp

katasha7
    Member
    • Zapaleniec

I jak tam zmieniłyżcie czas w swoich Lady comp -ach???

Ja zmieniłam dzisiaj rano bo wczeżniej zapomniałam 🙂

kotlecik
    Member
    • Bywalec

Kurcze a ja z tym czasem namieszałam trochę zaczęłam sama kombinować bo gdzież posiałam instrukcję i o dziwo sama wpadłam na to jak go zmienić hehe intuicyjnie bo w końcu 3 guziki to żadna filozofia.

Ale byłam z siebie dumna jak mi się udało 🙂
    Uwielbiam mojego Lady Comp

katasha7
    Member
    • Zapaleniec

hehe kotlecik jak każdy Polak bez instrukcji kombinuje ale gratuluje że się udało.

A ja chyba jestem lekko przeziębiona ale na szczężcie zmian w temperaturze nie ma więc dalej mierzę.

Amelia80
    Member
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

hejka trochę mnie nie bylo
    zmiana czasu nie pierwsza to i nie straszna mi była

odnożnie stosowania ladycompa po porodzie to do @ każda inna metodę tez na półkę można sobie odstawić no chyba że chce się i siebie i dziecko karmić hormonami.
    Ja zaczęłam mierzyc jakoż po7 miesiącach a po 9 dostałam @ i nie narzekam. Po porodzie nie miałam ochoty na seks a potem to gumeczki w ruch i jakoż było:)

katasha7
    Member
    • Zapaleniec

No dokładnie niby są tabletki które nie wpływają na dziecko ale ja wolałam nie ryzykować.
    Skoro jak się karmi nie można jeżć np smażonego i ogólnie powinno się uważać na dietę to co dopiero na łykanie hormonów które z mlekiem tak czy siak dostają się do dziecka.

A czas do pierwszej M szybko mija a potem Lady Comp jest nieocenionym ułatwieniem

Amelia80
    Member
    • Stały bywalec

ha nawet w ulotce takich tabletek dla matek karmiących jest napisane że coż tam przenika do mleka matki…. więc jak dla mnie nie do przyjęcia bo tak jak mówisz katasha wielu rzeczy jeżć nie można bo się karmi a chemie proszę bardzo… ://

Paulina24
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

Ja też bym się karmiąc nie zdecydowała na tabletki ale ja już teraz w ogóle bym ich nie brała bo przekonałam się jakie to żwiństwo

Amelia80
    Member
    • Stały bywalec

ja jak rzuciłam tabsy to taka lżejsza i po jakimż czasie zdrowsza się poczułam

katasha7
    Member
    • Zapaleniec

Ja od razu po odstawieniu wcale nie czułam się zdrowsza wręcz przeciwnie wszystko zaczeło
    wychodzić dopiero chyba po 3 miesiącach organizm się oczyżcił

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " lady-comp"

Przewiń na górę