- AutorOdp.
- 17 grudnia 2012 at 11:03
[usunięto_link] Maska kokosowa to dla mnie odkrycie roku!!! Znalazłam ja w tym sklepie online, niestety nie mogłam jej nigdzie znaleźć w sklepie stacjonarnym. PLusem jest cena, wydajnożc i piekny zapach! Włosy sa po niej lekkie, delikatne, i mega łatwo sie rozczesują. Naprawde sprobujcie!
17 grudnia 2012 at 19:08Dorota123 gdzie takie cudo mozna kupic?
19 stycznia 2013 at 13:48Według mnie godnym polecenia jest Olejek Kokosowy Marico Parachute. Olejek wzmacnia, nawilża, odżywia oraz wygładza włosy. Masaż skóry głowy tym olejkiem stosowany regularnie przynosi niesamowite korzyżci w pielęgnacji włosów, zwłaszcza przesuszonych, matowych i odwodnionych. A dodatkowo Olejek Parachute zapobiega wypadaniu włosów, polecany jest do regeneracji włosów jak i codziennej pielęgnacji.
28 stycznia 2013 at 10:50[usunięto_link] wrote:
Dorota123 gdzie takie cudo mozna kupic?
Ja kupuję w rossmannie, mają tam spory wybór kosmetyków tej marki
28 stycznia 2013 at 15:07Ja bardzo lubię szampony i odżywki Alterra z Rossmana.
8 lutego 2013 at 12:49ja nie wiem jak Wy się łapiecie w tych kosmetykach :/
8 lutego 2013 at 13:55wybierz sie do skpelu zaopatrującego fryzjerów tam znajdziesz najlepsze specyfiki do włosów
11 lutego 2013 at 21:57tylko, że tam są same drogie specyfiki :/
12 lutego 2013 at 11:11Te fryzjerskie preparaty mają w sobie masę silikonów, tore oblepiają włosy, więc nic dziwnego, że włosy są po nich gładkie i lżniące…
13 lutego 2013 at 11:41[usunięto_link] wrote:
Te fryzjerskie preparaty mają w sobie masę silikonów, tore oblepiają włosy, więc nic dziwnego, że włosy są po nich gładkie i lżniące…
Zgadzam się, te preparaty są nafaszerowane chemią, która nas „oszukuje”, oblepia włosy, które wyglądają na zdrowe a wcale takie nie są. Ja jakiż czas temu przestawiłam się na naturalną pielęgnację, zwracam uwagę na substancje zawarte w kosmetykach i na ich skład. Na początku był szok, bo bez tych silikonów ciężko było zapanować nad włosami, ale z czasem wyglądały coraz lepiej, a ja miałam pewnożć, że faktycznie poprawia mi się stan włosów! Ja polecam linię odbudowującą Biokapu, w jej skład wchodzi szampon i odżywka. Mają też bardzo dobre farby – z naturalnym składem i bardzo bogatą paleta kolorów w stosunku do innych producentów.
28 lutego 2013 at 16:35Dla mnie najlepszymi kosmetykami do włosów są produkty Biokap. Kocham zwłaszcza ich farby do włosów, które są żwietne! Mają ponad 90% naturalnych składników, do tego opakowanie zawiera dużo produktu, co jest dla mnie ważne, bo w przypadku innych producentów musiałam używać 2 opakowań. No i przede wszystkim nie mają tego okropnego duszącego zapachu!
1 marca 2013 at 09:24Ja długo używałam zwykłego szamponu z czarnej rzepy lub pokrzywy. To chyba najlepsze i najbardziej naturalne rozwiązanie. W innych szamponach znanych marek jest tyle składników naturalnych co kot napłakał. To tylko chwyt marketingowy.. Testowałam wiele szamponów i w końcu zostałam przy marce Ziaja.
22 marca 2013 at 12:20buszujaca7890 z tymi znanymi markami to też bym polemizowała. ja używam znanej marki aptecznej Biokap i nie uważam, żeby było tam składników naturalnych co kot napłakał. a wręcz przeciwnie 😉 ale fakt, że nie jest to też marka drogeryjna, nie kupicie ich produktów np w rossmanie, czy innej drogerii.
27 marca 2013 at 14:09Przede wszystkim trzeba mieć swój rozum i umieć czytać składy, a nie wierzyć żlepo w to co jest na etykietce. Ja też używałam różnych produktów, lepszych i gorszych, ale nigdy nie dałam się nabrać na jakież pseudoobietnice producentów, po prostu analizuję składy. I moim zdaniem dobrzy producenci szanujący klienta nie stosują takich praktyk.
28 marca 2013 at 20:54rokitnica trafiłaż w samo sedno. fakt, zanim zainwestowałam w Biokap, długo czytałam o składach i zapoznawałam sie z opiniami w internecie. i uważam, że był to strzał w dziesiątkę. choć nie można wszystkiego od razu eliminować, w pielęgnacji ważny jest umiar. trzeba sobie dawkować wszystkiego po trochu 😉
- AutorOdp.