• Autor
    Odp.
  • michalina92
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 29
    • Bywalec

[usunięto_link] Maska kokosowa to dla mnie odkrycie roku!!! Znalazłam ja w tym sklepie online, niestety nie mogłam jej nigdzie znaleźć w sklepie stacjonarnym. PLusem jest cena, wydajnożc i piekny zapach! Włosy sa po niej lekkie, delikatne, i mega łatwo sie rozczesują. Naprawde sprobujcie!

tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

Dorota123 gdzie takie cudo mozna kupic?

SklepKokosowyPL
    Member
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Według mnie godnym polecenia jest Olejek Kokosowy Marico Parachute. Olejek wzmacnia, nawilża, odżywia oraz wygładza włosy. Masaż skóry głowy tym olejkiem stosowany regularnie przynosi niesamowite korzyżci w pielęgnacji włosów, zwłaszcza przesuszonych, matowych i odwodnionych. A dodatkowo Olejek Parachute zapobiega wypadaniu włosów, polecany jest do regeneracji włosów jak i codziennej pielęgnacji.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Dorota123 gdzie takie cudo mozna kupic?

Ja kupuję w rossmannie, mają tam spory wybór kosmetyków tej marki

patii198
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ja bardzo lubię szampony i odżywki Alterra z Rossmana.

santanas
    Member
    • Bywalec

ja nie wiem jak Wy się łapiecie w tych kosmetykach :/

okularnica
    Member
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

wybierz sie do skpelu zaopatrującego fryzjerów tam znajdziesz najlepsze specyfiki do włosów

santanas
    Member
    • Bywalec

tylko, że tam są same drogie specyfiki :/

Gramka
    Member
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

Te fryzjerskie preparaty mają w sobie masę silikonów, tore oblepiają włosy, więc nic dziwnego, że włosy są po nich gładkie i lżniące…

rokitnica
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Te fryzjerskie preparaty mają w sobie masę silikonów, tore oblepiają włosy, więc nic dziwnego, że włosy są po nich gładkie i lżniące…

Zgadzam się, te preparaty są nafaszerowane chemią, która nas „oszukuje”, oblepia włosy, które wyglądają na zdrowe a wcale takie nie są. Ja jakiż czas temu przestawiłam się na naturalną pielęgnację, zwracam uwagę na substancje zawarte w kosmetykach i na ich skład. Na początku był szok, bo bez tych silikonów ciężko było zapanować nad włosami, ale z czasem wyglądały coraz lepiej, a ja miałam pewnożć, że faktycznie poprawia mi się stan włosów! Ja polecam linię odbudowującą Biokapu, w jej skład wchodzi szampon i odżywka. Mają też bardzo dobre farby – z naturalnym składem i bardzo bogatą paleta kolorów w stosunku do innych producentów.

pikna
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Dla mnie najlepszymi kosmetykami do włosów są produkty Biokap. Kocham zwłaszcza ich farby do włosów, które są żwietne! Mają ponad 90% naturalnych składników, do tego opakowanie zawiera dużo produktu, co jest dla mnie ważne, bo w przypadku innych producentów musiałam używać 2 opakowań. No i przede wszystkim nie mają tego okropnego duszącego zapachu!

buszujaca7890
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Ja długo używałam zwykłego szamponu z czarnej rzepy lub pokrzywy. To chyba najlepsze i najbardziej naturalne rozwiązanie. W innych szamponach znanych marek jest tyle składników naturalnych co kot napłakał. To tylko chwyt marketingowy.. Testowałam wiele szamponów i w końcu zostałam przy marce Ziaja.

malinka maja
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

buszujaca7890 z tymi znanymi markami to też bym polemizowała. ja używam znanej marki aptecznej Biokap i nie uważam, żeby było tam składników naturalnych co kot napłakał. a wręcz przeciwnie 😉 ale fakt, że nie jest to też marka drogeryjna, nie kupicie ich produktów np w rossmanie, czy innej drogerii.

rokitnica
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Przede wszystkim trzeba mieć swój rozum i umieć czytać składy, a nie wierzyć żlepo w to co jest na etykietce. Ja też używałam różnych produktów, lepszych i gorszych, ale nigdy nie dałam się nabrać na jakież pseudoobietnice producentów, po prostu analizuję składy. I moim zdaniem dobrzy producenci szanujący klienta nie stosują takich praktyk.

malinka maja
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

rokitnica trafiłaż w samo sedno. fakt, zanim zainwestowałam w Biokap, długo czytałam o składach i zapoznawałam sie z opiniami w internecie. i uważam, że był to strzał w dziesiątkę. choć nie można wszystkiego od razu eliminować, w pielęgnacji ważny jest umiar. trzeba sobie dawkować wszystkiego po trochu 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " najlepsze kosmetyki do włosów"

Przewiń na górę