• Autor
    Odp.
  • Marta1410
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Też kupowałam u fryzjerki produkty osmo, bo w drogeriach ich nie ma a są żwietne i niedrogie. Korzystam z serii odbudowa i nawilżenie mam szampon, odżywkę i spray regenerujący. Dodatkowo do stylizacji polecam fluid do prostowania włosów.
    A wyczaiłam, że osmo ma sklep internetowy można tam kupić jeszcze taniej niż w salonie fryzjerskim.

Zgadzam się, że są żwietne. Ja kupuję je w sklepie internetowym [usunięto_link] ale z tego co słyszałam są też dostępne w perfumeriach SEPHORA

Samanta89
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 26
    • Bywalec

ja polecam maseczkę do włosów stapiz sleek line pomarańczową, jest żwietna, poza tym olejki alterra,szampony też z alterry,odżywka isana z babassu:)

alalis
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Head&Shoulders to jest najlepszy szampon do włosów jak dla mnie:)

diddi
    Member
    • Początkujący

zalezy do czego te kosmetyki 🙂 najlepiej im bardziej naturalne tym leszpe chyba 🙂 mozna skorzystac z domowych receptur i stosowac maski na wzmocnienie lub przeciwlupiezowych. wydaje mi sie, ze im mniej chemii tym zdrowiej 😉

MACROVITA
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Uważam, że do włosów najlepsze kosmetyki to te naturalne. Silikony i parabeny zawarte w odżywkach i szamponach na początku dają zadowalające efekty a później to od nich często włosy się wysuszają, pojawia się łupież oraz są przyklapnięte u nasady. Ja używam kosmetyków naturalnych i jestem bardzo zadowolona. Jeżli chodzi o włosy to wybieram te ze skrzypem polnym i pokrzywą i widzę, że włosy się wzmocniły, nie wypadają oraz są lżniące 🙂

krzyzak
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Do włosów blond mogę polecić serię John Frieda do kupienia w Rosmmannie. Nadaje ładny połysk i delikatny odcień.

kmag
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Bardzo lubię jedwab do włosów Biosilka. Jest w takiej malutkiej buteleczce i bardzo wydajny.

evelka515
    Member
    • Początkujący

Dziewczyny jakiż czas temu zakupiłam sobie maseczkę ( [usunięto_link] ) która jest na baaardzo zniszczone włosy nie poddatne na nic.. Po każdym malowaniu włosy są super przez pierwsze pare myć później robią się jak siano nie dają się rozczesywać . Dąże do tego że moim ulubionym kosmetykiem na włosy jest włażnie ta maseczka;) na prawdę wystarczy jej użyć raz na jakiż czas 🙂

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Z tego co się orientuję, to maseczkę stosuje się 2-6 razy w miesiącu aby włos zregenerować. Po farbowaniu powinnaż stosować maskę chroniącą kolor.

SklepKokosowy_pl
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

na suche i zniszczone włosy polecam odzywkę Wella, Pro-Series, REPAIR, Odżywka odbudowująca do włosów zniszczonych. Jest na prawdę super. Używam jej już od paru miesięcy i jestem bardzo zadowolona. A włosy są be porównania lepsze. Jak dotąd nie trafiłam na lepszą odżywkę do zniszczonych włosów.

Gohusia
    Member
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

Ja mam dożć fajne włosy po szamponach fructis a teraz planuję gdzież dorwać tę ich nową serię
    [usunięto_link] nie wiem jeszcze jaki ma zapach ale jak taki sam jak seria zielona to napewno go zakupię 😀

michalina92
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

maska gliss kur zółta jest super

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

A kosmetyki Toni&Guy znacie? Mają szampony, odżywki, maski i sporo kosmetyków do stylizacji. Na zachodzie to dosc znana marka, od niedawna w Polsce jest dostępna, ktoż już próbował moze?

vertimma
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Ja mam ich spray a la sól morska – dobrze, że kupiłam najmniejsze opakowanie, bo totalnie nic nie robi z włosami, lekko je jedynie uszywnia i skleja, ale o efekcie fal można zapomnieć :/

tamaraas
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

ja mam z tego odzywke do wlosow kreconych, jest naprawde skuteczna.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " najlepsze kosmetyki do włosów"

Przewiń na górę