- AutorOdp.
- 27 kwietnia 2011 at 20:53
polecam ultra rich care, do włosów zniszczonych farbowanych jest niezastąpiona ale jeżli masz cienkie włosy może być zbyt mocna:)
29 kwietnia 2011 at 13:44Ja mam bardzo cienkie włosy, które szybko się przetłuszczają. Jeżeli macie taki sam problem jak ja, polecam Wam do codziennej pielęgnacji szampony ziołowe, np. Lawenodwy z Ziaji:) A do tego jedwab od joanny i jakoż daje radę 😉
29 kwietnia 2011 at 19:48A kosmetyków do włosów jest przecież całe mnóstwo 😉
Trudno wymienić tylko jeden. Spróbuję wskazać kilka moich ulubionych.
Na pewno wspomnę mineralny szampon błotny Danielle Laroche
O… i koniecznie jeszcze odżywka do włosów GUAM CAPELLI SECCHI!
To takie dwie główne pozycje 😉30 kwietnia 2011 at 16:50Ja stawiam na kosmetyki profesjonalne ostatnio używam welli serii sp repair, stosuje szampon i odżywkę na maskę nie mam czasu ale taki podstawowy zestaw w zupełnożci mi wystarcza, włosy wyglądają zdrowo, mają połysk, są gładkie w dotyku i nie elektryzują się a wczeżniej miałam z tym kłopot.
12 maja 2011 at 10:28Z wyzszej polki to przedewszystkim kerastase, maja naprawde swietne produkty, zwlaszcza do suchych wlosow, a z takich normalnych drogeryjnych to lubie gliss kur i serie z nivea do wlosow kreconych
20 maja 2011 at 20:36Niezastapione są kosmetyki biovax L’Biotica. Jest szeroka gama, więc można coż sobie dopasować w zależnożci od rodzaju włosów. Nie zawierają SLS, SLES, parabenów i glicolu propylenowego, więc są łagodne, delikatne. Ja stosuję obecnie serię do włosów suchych.
13 czerwca 2011 at 12:59Len koniecznie na końcówki, ja mam farbowane włosy- dlatego stawiam na jakożć kosmetyków do zniszczonych farbowaniem włosów. Dlatego używam szamponu i odżywki z serii odbudowującej firmy Biokap. Po nich włosy sa miekkie, przyjemne, ładnie pachną, cudne wręcz. 😀
14 czerwca 2011 at 08:57Hej! Nie mam farbowanych włosów, ale też używam tej odżywki biokapu – fajnie nawilża i wygładza włosy. Nie zamienię jej już na nic innego 😀
14 czerwca 2011 at 09:57no włażnie, to bardzo dobre kosmetyki pielęgnacyjne- wprawdzie nie masz farbowanych włosów, ale gdybyż chciała zmienić kolor, na zasadzie rozjażnić albo przyciemnić,to polecam farby Biokapu. naprawde nie niszczy wlosow
pozdrawiam15 czerwca 2011 at 10:34Polecę szampony z czarnej rzepy, są naturalne i niedrogie. Po ich używaniu moje włosy wyraźniej się wzmocniły. Ostatnio też czytałam w magazynie Fajf o nowej metodzie odżywiania, nazywa się to bodajże mezoterapią. Jak problem jest nasilony warto się zainteresować się tego typu zabiegami. A tak swoją drogą, ciekawe ile to kosztuje¦
23 czerwca 2011 at 19:58Od lat farbuje włosy na blond, nosze krótką fryzurkę ale niestety naturalny odcień moich włosów jest ciemny, a rozjażnianie sprawia że końcówki zwyczajnie zaczeły mi się łamać, teraz uzywam serii davinesa melu szampon, maska i płyn zabezpieczający przed wysoką temperaturą urządzenia, bo niestety jestem uzalezniona od prostownicy. Z tego zestawu jestem bardzo zadowolona, włosy sa zdrowsze, gładkie i co najwazniejsze juz się nie kruszą, choć nadal farbuje włosy na blond rozjażniaczem. Davinesa serię Melu polecam wszystkim z problemem łamliwych włosów, są to profesjonalne produkty, cenowo dożć przystępne, i bardzo wydajne, szczególnie maska i płyn:)
19 września 2011 at 08:14Ja ostatnio po długiej przerwie pofarbowałam włosy, koleżanka poleciła mi farbę Biokapu, że niby taka naturalna i zdrowa. Używałam już kosmetyków tej marki, ale wydawało mi się że farba, jaka by nie była musi trochę zniszczyć włosy więc rewelacji się nie spodziewałam. I tu zaskoczenie! Farba Biokapu naprawdę nie niszczy włosów i je odżywia, są lżniące, miękkie i fajnie się układają. Tak więc jeżli ktoż dba o włosy, ale nie może się obejżć bez farbowania – szczerze polecam!
20 września 2011 at 09:26do tej pory używałam tylko naturalnych kosmetyków pielenacyjnych do włosów (szampon i odżywka). normalnie włosy farbuję tylko w salonie fryzjerskim, ale zastanawiam się nad farbą naturalna. myslicie, że najpierw powinnam zdjąć kolor (farbowany jest ciemny brąz) a chciałabym na ciemny blond, taki bardzo zblizony do naturalnego i dopiero wtedy pofarbować czy od razu zastosować naturalną farbę?
22 września 2011 at 12:45malinka_maja, mi wydaje się, że powinnaż żciągnąć kolor. Biokap jest super, ale nie nadaje się do radykalnych zmian koloru więc jeżli chcesz z ciemnego brązu stać się blondynką, to myżlę, że bez żciągania koloru nie a rady. warto jeszcze zajrzeć na stronę, tam jest taka tabelka, żeby sprawdzić do jakiego koloru wyjżciowego włosów jest dana farba.
26 września 2011 at 08:00no włażnie, tak myżlałam. tyle, że żciągniecie koloru to też niezła przeprawa dla włosów, dlatego chciałam jak najmniej w nie ingerować, z kolei znów farbowanie normalnie chemiczną farba, to zaklęte koło. więc pewnie zdecyduję się na dekoloryzację, a potem biokapu uzyję. napiszę Wam o efektach 🙂
- AutorOdp.