- AutorOdp.
- 18 lutego 2012 at 11:55
Słuchajcie,używacie oleju rycynowego,ale czy on się dobrze spłukuje?Nie przetłuszczają się szybciej włosy?.Kiedyż stosowałam z cytryną,ale kiepsko się spłukiwał.
23 lutego 2012 at 09:32Jak to olejek, ciężko się spłukuje. Ja czasem dwa razy musiałam zmywać a przy częstym stosowaniu włosy trochę szybciej się przetłuszczają. Z umiarem trzeba. 🙂
27 lutego 2012 at 12:00ja czytałam gdzież, że różne olejki łatwiej zmywają się przy użyciu szamponów bez silikonów i SLS, ponieważ one lepiej oczyszczają włosy, wydaje mi się, że wspomniany wyżej szampon Biokapu dobrze się spisuje w tej kwestii.
15 marca 2012 at 14:35no oleje się ciężko zmywa, ja czytałam do tego najlepiej używać delikatnych szamponów , to chyba Biokap faktycznie się nada.
apropos olejowania – zaczełam ostatnio eksperymentowac z olejem czystym kokosowym. dam Wam niedługo znac jakie efekty 😉19 marca 2012 at 18:43Ja nie używam jako takich udziwnień , szampon Herball Essences , odżywka i to wszystko, poza tym nie lubię obciążać zbytnio swoich włosów 🙂
26 marca 2012 at 12:45ja uzywam jedwabiu, i maski do wlosow romantika, koszt jakies 10 zl a efekt boski:D
26 kwietnia 2012 at 20:09Z tego co słyszałam, to nie można przez dłuższy czas używać tych samych kosmetyków do włosów, ponieważ można przez to mieć problemy ze skórą głowy, a co za tym idzie – mieć łupież. Dlatego ja staram się dosyć często kupować różne szampony i odżywki.
1 czerwca 2012 at 17:54a może zagęszczanie włosów> spróbuj, bo warto! ja mam zagęszczone i wreszcie nie wstydzę się swojego wyglądu, naprawdę za niewielką cenę można poddać się przyjemnemu zabiegowi i od razu widać efekty, a wczeżniej też ładowałam w suplementy, zresztą poczytaj sobie o tym to się dowiesz
zajrzyj na internet Beauty for You, tam mają wszystko opisane
jakby coż to podpowiem, napisz prywatną wiadomożć4 sierpnia 2012 at 11:12Niedawno pojawiła się w sprzedaży maska biovax keartyna+jedwab i z tego co widzę zebrała już sporo pozytywnych opinii. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że na moje włosy działa chyba najlepiej z tych wszystkich masek. Przede wszystkim wygładza, a moje porowate włosy włażnie tego najbardziej potrzebują. Po drugie nawilża, a po trzecie nabłyszcza. Włosy bardzo ładnie wyglądają i są mięciutkie w dotyku. świetnie się sprawdzi jako odbudowa włosów po lecie.
8 sierpnia 2012 at 11:45@Dantex-Moda_pl wrote:
Osobiżcie nie lubię masek do włosów. Mam wrażenie, że po nich włosy mi się szybciej przetłuszczają. Wolę spryskiwać włosy odżywkami. Polecam Radical.
Wypróbuj szampon HB, o którym pisałam – zapewniam, że włosy będą znacznie lepiej wyglądały. Sama włażnie dzięki temu kosmetykowi nadałam im objętożci i stylu, czego wczeżniej zdecydowanie im brakowało 😉
28 sierpnia 2012 at 12:55najlepsze kosmetyki do włosów to te naturalne, a więc oleje naturalne, czyste 100% np. oliwa z oliwek, rycyonowy, kokosowy, ze słodkich migłdałów, można je stosować odziellnie lub razem. ale oczywiżcie z umiarem.
ale potrafią działać cuda 🙂31 sierpnia 2012 at 11:43Ja jestem zakręcona na punkcie kosmetyków do włosów przez moje kręcone włosy;) Są trudne do ułożenia, dlatego wypróbowuje wszelkie nowożci do mojego typu włosów. Moim numerem jeden aktualnie jest pianka zwiększająca objętożć włosów Toni&Guy (w białym opakowaniu). Ma dobry aplikator, żlicznie pachnie i naprawdę działa:)
7 września 2012 at 20:20Mam suche włosy i dożć zniszczone końcówki. Jeżli chodzi o dbanie o włosy to ja postawiłam na naturalne kosmetyki i regularne wizyty u fryzjera. Co 2 miesiące podcinam końcówki a 2 razy w roku idę na zabieg, który odbudowuje włosy. Często je prostuje i mam zrobione ombre więc trochę cierpią. W domu stosuję szampon, odżywkę oraz taką mgiełkę ze skrzypem i pokrzywą. świetnie odżywia włosy, wzmacnia i nie wypadają. Ponadto zrezygnowałam już z kosmetyków z silikonami i parabenami bo gdy ich używałam nie widziałam żadnej poprawy a włosy szybko się przetłuszczały. Czasem robię sobie ziołowe płukanki, ale to tylko wtedy, kiedy sobie przypomnę 😛
14 września 2012 at 09:32Do włosów używam balsamu Mrs Pottersa do włosów suchych i zniszczonych. Mam kręcone włosy i suche bardzo. Jedynie używając ten kosmetyk mogę je rozczesać po umyciu. Szkoda że z tej firmy odżywka się zmieniła bo wczeżniejsza była super jak dla mnie.
14 września 2012 at 13:31Mam geste włosy i niestety suche. Musze spinac je w kok zeby nie było widąć, szkoda…
Pzrez jakis okres stosowałam domowe odżywki składajacych sie z Oliwy, jajek i miodu.
Ostatnio kupiłam odżywkę DERMENA – do włosów ([usunięto_link])
Ich stan jest lepszy, ale nie wiem czy to dzieki mojej diecie – dużo owoców i bialka, czy dzieki odżywkom. - AutorOdp.