- AutorOdp.
- 20 stycznia 2009 at 13:30
U mnie jest wena,wizja artystyczna i polot-gorzej z drygiem,powołaniem i umiejętnożciami 😉
20 stycznia 2009 at 14:49Kazdy moze cos przygotowac w miare mozliwosci, najwazniejsze sa checi i pelna kuchnia produktow, polproduktow i przypraw. Ja lubie bawic sie w rozne potrawy z kurczakiem i ryzem i mnostwem salatek do tego. Same salatki tez probuje robic, grecka np, rewelacja i mozna zmieniac dodatki i sosiki. Robicie same czy kupujecie gotowe, jakie firmy polecacie?
20 stycznia 2009 at 21:13Ja robię sosy do frytek najczężciej 🙂 wszystkie bazują na majonezie i jogurcie naturalnym(lub smietanie) a to,co dodaję do niego to już zależy od tego,co mam pod ręką.Ostatnio dodałam szczypiorek np i koleżanka nie mogła wyjżć z podziwu,że taki drobiazg zupełnie zmienił charakter tego sosiku 😀
22 stycznia 2009 at 08:30A ja robię najlepsze „cacyki” 😛 skoro jesteżmy przy chwaleniu 😛
25 stycznia 2009 at 12:49No dobry sosik moze calkowicie zmienic smak. A jak te cacyki robisz, jesli mozesz zdradzic?
26 stycznia 2009 at 20:37[usunięto_link] wrote:
Ja robię sosy do frytek najczężciej 🙂 wszystkie bazują na majonezie i jogurcie naturalnym(lub smietanie) a to,co dodaję do niego to już zależy od tego,co mam pod ręką.Ostatnio dodałam szczypiorek np i koleżanka nie mogła wyjżć z podziwu,że taki drobiazg zupełnie zmienił charakter tego sosiku 😀
Też tak robie 🙂
Jakiego majo używasz…bo ja już kilku używałem ale dekoracyjny najlepszy jak na razie…fajnie komponował się z jogurtem 🙂26 stycznia 2009 at 22:47Od lat u mnie w domu używa się majonezu kieleckiego-uważam,ze jest najlepszy 🙂
27 stycznia 2009 at 13:22a u mnie ostatnio z dekoracyjnego przerzuciliżmy się na omega 3:6. bardzo dobry jest.
27 stycznia 2009 at 18:56Odchudzacie się?? 🙂 nie lubie jakichż takich dziwnych wynalazków ….
27 stycznia 2009 at 18:59Nie,ale temat odchudzania to zupełnie inny dział 😉
28 stycznia 2009 at 16:38Omega 3:6 a coz to takiego, odchudzony majonez? Dekoracyjny rulezz.
28 stycznia 2009 at 18:06no można powiedzieć że odchudzony dekoracyjny bo w smaku bardzo podobny 🙂
29 stycznia 2009 at 20:31Spróbowałem…ma inny posmak…ale generalnie majonezowy 😉
29 stycznia 2009 at 22:42Koniec dygresji-wracamy do tematu „nie umiem gotować” 🙂 a o majonezie możemy porozmawiać w innym temacie 😉
30 stycznia 2009 at 10:09a ja umiem gotować. są to raczej proste potrawy, ale jeżli mam dobry przepis to coż bardziej skomplikowanego też mi wyjdzie:)
jeżli chodzi o zupy to ich z reguły nie robię bo jakoż nie przepadam za bardzo za zupami.
Miałam też kilka kulinarnych wpadek ale ostatnimi czasy coraz lepiej mi to wychodzi:) - AutorOdp.