• Autor
    Odp.
  • WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

U mnie jest wena,wizja artystyczna i polot-gorzej z drygiem,powołaniem i umiejętnożciami 😉

Radek82
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Kazdy moze cos przygotowac w miare mozliwosci, najwazniejsze sa checi i pelna kuchnia produktow, polproduktow i przypraw. Ja lubie bawic sie w rozne potrawy z kurczakiem i ryzem i mnostwem salatek do tego. Same salatki tez probuje robic, grecka np, rewelacja i mozna zmieniac dodatki i sosiki. Robicie same czy kupujecie gotowe, jakie firmy polecacie?

WarnGirl
    Member
    • Guru

Ja robię sosy do frytek najczężciej 🙂 wszystkie bazują na majonezie i jogurcie naturalnym(lub smietanie) a to,co dodaję do niego to już zależy od tego,co mam pod ręką.Ostatnio dodałam szczypiorek np i koleżanka nie mogła wyjżć z podziwu,że taki drobiazg zupełnie zmienił charakter tego sosiku 😀

zamira
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

A ja robię najlepsze „cacyki” 😛 skoro jesteżmy przy chwaleniu 😛

Radek82
    Member
    • Bywalec

No dobry sosik moze calkowicie zmienic smak. A jak te cacyki robisz, jesli mozesz zdradzic?

pantofelek
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ja robię sosy do frytek najczężciej 🙂 wszystkie bazują na majonezie i jogurcie naturalnym(lub smietanie) a to,co dodaję do niego to już zależy od tego,co mam pod ręką.Ostatnio dodałam szczypiorek np i koleżanka nie mogła wyjżć z podziwu,że taki drobiazg zupełnie zmienił charakter tego sosiku 😀

Też tak robie 🙂
    Jakiego majo używasz…bo ja już kilku używałem ale dekoracyjny najlepszy jak na razie…fajnie komponował się z jogurtem 🙂

WarnGirl
    Member
    • Guru

Od lat u mnie w domu używa się majonezu kieleckiego-uważam,ze jest najlepszy 🙂

zamira
    Member
    • Bywalec

a u mnie ostatnio z dekoracyjnego przerzuciliżmy się na omega 3:6. bardzo dobry jest.

pantofelek
    Member
    • Bywalec

Odchudzacie się?? 🙂 nie lubie jakichż takich dziwnych wynalazków ….

WarnGirl
    Member
    • Guru

Nie,ale temat odchudzania to zupełnie inny dział 😉

Radek82
    Member
    • Bywalec

Omega 3:6 a coz to takiego, odchudzony majonez? Dekoracyjny rulezz.

zamira
    Member
    • Bywalec

no można powiedzieć że odchudzony dekoracyjny bo w smaku bardzo podobny 🙂

pantofelek
    Member
    • Bywalec

Spróbowałem…ma inny posmak…ale generalnie majonezowy 😉

WarnGirl
    Member
    • Guru

Koniec dygresji-wracamy do tematu „nie umiem gotować” 🙂 a o majonezie możemy porozmawiać w innym temacie 😉

katia
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 227
    • Zapaleniec

a ja umiem gotować. są to raczej proste potrawy, ale jeżli mam dobry przepis to coż bardziej skomplikowanego też mi wyjdzie:)
    jeżli chodzi o zupy to ich z reguły nie robię bo jakoż nie przepadam za bardzo za zupami.
    Miałam też kilka kulinarnych wpadek ale ostatnimi czasy coraz lepiej mi to wychodzi:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nie umiem gotować :/"

Przewiń na górę