• Autor
    Odp.
  • Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

To mój facet sam się już od jakiegoż czasu utrzymuje, kilku lat. Ja jeszcze nie. Wiem, że żlub weźmiemy w momencie, w którym sami będziemy się w stanie wspólnie utrzymać.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja juz od kilku lat jestem „na swoim” i zaden slub mi do tego nie jest potrzebny.

exult
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 23
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ja juz od kilku lat jestem „na swoim” i zaden slub mi do tego nie jest potrzebny.

No to swietnie, ze radzisz sobie sama i jestes niezalezna kobieta 🙂
    Mnie tez slub nie bylby potrzebny do samodzielnosci, tylko, ze w moim przypadku potrzeba samodzielnosci (mam tu na mysli niezaleznosci finansowej od rodzicow) wziela sie glownie ze wzgledu na to, ze chcielismy sie pobrac 🙂

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Cóż a mnie będzie potrzebny i to nie do usamodzielnienia się,lecz bo oboje go pragniemy i tyle w tym temacie.

parvati
    Member
    • Guru

najpierw moze sprobujcie odciac pepowine.

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

najpierw moze sprobujcie odciac pepowine.

A co Ty możesz wiedzieć o moim życiu? Umiesz czytać ze zrozumieniem? napisałam, że jak będziemy 100% samodzielni dopiero wtedy weźmiemy żlub, bo on już dawno jest samodzielny, ale ja jeszcze nie. Ej, nauczysz się kiedyż czytać czy będziesz pluła żlepą nienawiżcią, która nie ma uzasadnienia w niczym?

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Nie jestem ani samodzielna ani gotowa do żlubu.
    Jednak za kilka lat postaram się to zmienić. 🙂

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Nie jestem ani samodzielna ani gotowa do żlubu.
    Jednak za kilka lat postaram się to zmienić. 🙂

no poki co ja też jestem za młoda na żlub, ale z czasem myżlę, że to się zmieni:)

Lalka_z_Porcelany
    Member
    • Odp.: 65
    • Stały bywalec

A ja nie jestem pewna czy w ogole chce wychodzic za maz.
    Dla mnie nie ma to zadnego znaczenia czy jest sie po slubie czy nie.
    Mozna zyc z kims bez slubu cale zycie i byc szczesliwym.
    Uwazam, ze nie potrzebuje slubu do szczesla 😉

Ania_
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

A ja nie jestem pewna czy w ogole chce wychodzic za maz.
    Dla mnie nie ma to zadnego znaczenia czy jest sie po slubie czy nie.
    Mozna zyc z kims bez slubu cale zycie i byc szczesliwym.
    Uwazam, ze nie potrzebuje slubu do szczesla 😉

z tym że jesli będziecie chcieć miec dziecko to będzie ono nieslubne i troszke kłopotów dla niego z tym.. Twoje nazwisko, a co z ojcem? 😉 nie no zalezy kto jak na to patrzy… 😉

Ja za mąż chciałabym wyjżć ok. 25-27 lat żyć wspólnie wczeżniej, jasne, żaden problem… ale aby mysleć o żlubie trzeba byc już na swoim 😉 nie wyobrażam sobie wyjżcia za maż i siedziec z mężem u rodziców.. oj nie 😉

parvati
    Member
    • Guru

w dzisiejszych czasach to zaden problem.

po prostu: idzie sie kilka tygodni do urzedu, ojciec uznaje dziecko, nadaje mu nazwisko i po krzyku.

mowienie o nieslubnych dzieciach mocno mi traci ciemnogrodem.

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

tylko że nie mało się słyszy, że ksiądz nie chce udzielić chrztu, komunii żw., nieżlubnemu dziecku.. i że później są same problemy..

parvati
    Member
    • Guru

malo mnie obchodzi, czego chce ksiadz…

Zielonooka
    Member
    • Guru

Ale innych może obchodzić i po to jest to pisane.

Lalka_z_Porcelany
    Member
    • Odp.: 65
    • Stały bywalec

[quote=”Ania
    z tym że jesli będziecie chcieć miec dziecko to będzie ono nieslubne i troszke kłopotów dla niego z tym.. Twoje nazwisko, a co z ojcem? 😉 nie no zalezy kto jak na to patrzy… 😉

Ja za mąż chciałabym wyjżć ok. 25-27 lat żyć wspólnie wczeżniej, jasne, żaden problem… ale aby mysleć o żlubie trzeba byc już na swoim 😉 nie wyobrażam sobie wyjżcia za maż i siedziec z mężem u rodziców.. oj nie ;)[/quote]

Moje dziecko moze miec moje nazwisko. Nieslubne dzieci? hmmm to rzeczywiscie jest kwestia tego jak kto na to patrzy:)
    Znam kilka kobiet, ktore marza o dziecku, ale meza nie potrzebuja i nie widze w tym nic zlego. Ogolnie nie widze tu zadnych problemow 🙂
    Wiec jak kto woli 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " w jakim wieku chciałybyżcie wyjżć za mąż?"

Przewiń na górę