• Autor
    Odp.
  • ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

No tak, tylko ze przez jaki okres czasu trzeba przyjmować te witaminy zeby w ogole mozna było mówić o jakiż efektach… na pewno przez dłuższy okres, a jednak mezoterapia działa niemal od pierwszego zabiegu.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Mam po zimie problem z kruszącymi się włosami.Może korzystałyżcie z jakiż niedrogich zabiegów w gabinetach fryzjerskich,które pomogły na dłużej?

Kokai_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

Ja mogę polecić kilka domowych sposobów. Ja dobrze odżywiłam włosy maseczki z olejków rycynowego i kokosowego. Dobrym sposobem jest także płukanie włosów w pokrzywie lub rumianku. Suplementy diety odżywiające włosy, skórę i paznokcie też na pewno pomogą.

MACROVITA
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Zgadzam się z Marysieńką. Też bardzo mocno wypadały mi włosy, wręcz wychodziły z głowy całymi garżciami. Zainwestowałam w kosmetyki naturalne bez silikonów i innej obciążającej chemii. Do tego suplementy diety ze skrzypem polnym, pokrzywą i po 3 miesiącach zauważyłam dużą poprawę. Wypadanie włosów może być też przyczyną choroby więc warto pójżć do lekarza po skierowanie na morfologię. Do tego ważne jest by często myć głowę. Włosy przetłuszczone i brudne szybciej wypadają.

SalonMagia_eu
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Też mam suche włosy i dożć zniszczone końcówki. Jeżli chodzi o dbanie o włosy to ja postawiłam na naturalne kosmetyki i regularne wizyty u fryzjera. Co 2 miesiące podcinam końcówki a 2 razy w roku idę na zabieg, który odbudowuje włosy. Często je prostuje i mam zrobione ombre więc trochę cierpią. W domu stosuję szampon, odżywkę oraz taką mgiełkę ze skrzypem i pokrzywą. świetnie odżywia włosy, wzmacnia i nie wypadają.

hania0023
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Suche włosy to moj odwieczny problem. Polecam stosowanie odżywek naturalnych.
    składajacych sie z Oliwy, jajek i miodu. Ostatnio kupiłam DERMENA – odżywke do włosów ([usunięto_link]) i powiem że poprawiły mi się. Nie wiem na ile jest to zasługa odzywki a na ile mojego odzywiania sie, ale jest lepiej 😉
    Pozdr 🙂

MACROVITA
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Też mam suche włosy i dożć zniszczone końcówki. Jeżli chodzi o dbanie o włosy to ja postawiłam na naturalne kosmetyki i regularne wizyty u fryzjera. Co 2 miesiące podcinam końcówki a 2 razy w roku idę na zabieg, który odbudowuje włosy. Często je prostuje i mam zrobione ombre więc trochę cierpią. W domu stosuję szampon, odżywkę oraz taką mgiełkę ze skrzypem i pokrzywą. świetnie odżywia włosy, wzmacnia i nie wypadają.

kolorove
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Trzeba działać na kilka frontów: od żrodka, na zewnątrz, profesjonalnymi zabiegami i domową pielęgnacją. W moim przypadku jest to: Vitapil, olej z łopianu, odżywki biosilk i regularne wizyty w salonie na podcinaniu zniszczonych końcówek i zabiegach takich, jak sauna ozonowa na włosy

Alinag
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 25
    • Bywalec

jezu dziewczyny!!! przez ostatni rok duzo straciłam włosów, a wczoraj sie wsytraszylam, zwinęłam po umyciu i byłam w szoku jak mało ich zostało… jest mi tak smutno, staram sie odzywiac zdrowo, komsetyki do włosów tylko markowe a nadal lecą… Strasznie się zmartwiłam,

kolorove
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

jezu dziewczyny!!! przez ostatni rok duzo straciłam włosów, a wczoraj sie wsytraszylam, zwinęłam po umyciu i byłam w szoku jak mało ich zostało… jest mi tak smutno, staram sie odzywiac zdrowo, komsetyki do włosów tylko markowe a nadal lecą… Strasznie się zmartwiłam,

Jesteż na diecie?

SklepKokosowy_pl
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

na suche i zniszczone włosy polecam odzywkę Wella, Pro-Series, REPAIR, Odżywka odbudowująca do włosów zniszczonych. Jest na prawdę super. Używam jej już od paru miesięcy i jestem bardzo zadowolona. A włosy są be porównania lepsze. Jak dotąd nie trafiłam na lepszą odżywkę do zniszczonych włosów.

okularnica
    Member
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

Ja już probowałam wszytskiego nawet nafty z jajkiem nic nei pomaga

Loloshop_pl
    Member
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Polecam Ci suplementy diety wzmacniające włosy, skórę i paznokcie. Ja stosowałam Silicę. Efekty widoczne już po pierwszych dniach, z tym, że brałam tabletki 2 razy dziennie. Niestety trochę kosztują, w zależnożci od apteki, za blaszkę można zapłacić nawet do 10 zł. Ale warto

magniffika
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Hej, a próbowałaż może odżywki Toni&Guy do włosów suchych??? Miałam podobny problem, ta odżywka mi pomogła. Jest skuteczna a kosztuje tylko ok. 13 zł. Spróbuj może i Tobie pomoże 🙂

Ola44
    Member
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

ja mam tę odżywkę – kupiłam ją bo miałam okropny problem z suchymi końcówkami.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Włosy suche, matowe i wypadające jak sobie z nimi radzić???"

Przewiń na górę