• Autor
    Odp.
  • czerwone.szpilki
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 15
    • Bywalec

A ktoż z Was próbował mezoterapii osoczem bogatopłytkowym? Czytałam taki artykuł na ten temat [usunięto_link] i zastanawiam się na ile wierzyć takim metodom,

ambient
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

moim zdaniem wiele zależy od jakosci kosmetyków

santanas
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 29
    • Bywalec

zgadzam sie, ale jak wybrac te „najlepsze”

ambient
    Member
    • Stały bywalec

czytaj skład tego co kupujesz

santanas
    Member
    • Bywalec

czyli co w składzie powinno być a czego nie?

ambient
    Member
    • Stały bywalec

specjalistka nie jestem, ale na pewno trzeba unikać konserwantów jak w jedzeniu

dagmara
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 37
    • Bywalec

mi się tak działo z włosami jak używałam za dużo tych wszystkich niby super cud szamponów które tylko oblepiały moje włosy. teraz jak zaczęłam używać naturalnych np z aloesem, albo szamponu z rzepy to bardzo mi się poprawiły.

ambient
    Member
    • Stały bywalec

no włażnie, czyli to co napisałam 🙂

santanas
    Member
    • Bywalec

no dobrze, a jak poznać konserwanty, jakież mają oznaczenia typu E”cożtam” czy wprost sie nazywają, czego szukać?

ambient
    Member
    • Stały bywalec

zazwyczaj tak włażnie są opisywane (E”cożtam”) ale nie wszystkie E to żrodki szkodliwe, poszukaj sobie w necie

rokitnica
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Suche i matowe włosy wymagają odżywienia, najlepiej wybierać naturalne produkty, które nie obciążą włosów i nie podrażnią skóry. Ja polecam odżywkę Biokap. Jest to apteczna odżywka, naturalna. świetnie wygładza i nawilża włosy. jeżli farbujesz polecam też naturalne farby Biokapu. Mają aż 12 substancji naturalnych, które stanowią ponad 90% wszystkich składników!

luiza22
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 60
    • Stały bywalec

kup jakies dobre maski do włosów w salonie fryzjerskim

kasica1234
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

z tego co mi wiadomo, nalezy unikac (choc nie da sie calkowicie tego wyleminiowac, dlatego tez nie ma co wpadac w paranoje 😛 ) parabenów, silikonów, SLS. najlepiej wybierac takie [usunięto_link], ktore w swoim skladzie mają duzo roslinnych skladnikow, jak ekstrakty rożlin, oleje naturalne. wlasciwa pielegnacja nie podraznia skóry głowy, nie powoduje takich rzeczy, jak lupież 😉

aneta.krzemionka
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Mi bardzo pomogly kapsulki Femina expert – suplement diety na wlosy skore i paznokcie. naprawde super wzmocnily mi sie wlosy. mialam niedawno operacje pod narkoza i niestety po niej zaczely wypadac mi wlosy garsciami :/. ogolnie maluje na czarno wlosy, teraz jednak postanowilam troszke je odzywic i dac im odpoczac. myje wlosy szamponem Fructis + po kazdym myciu nakladam na kilka minut maseczke do splukiwania tez Fructis taka w ksztacie kulki. Sa dostepne chyba w kazdym rossmanie i takich sklepach. polecam tez serdecznie Femine expert – jesli ktoras z Was jest zainteresowana suplementami na te dolegliwosci. ten preparat u mnie zdecydowanie dziala:). Jak pomysle o tym ze mialam 3razy rozjasniane wlosy, przedluzalam je pozniej, teraz ciagle malowalam ale juz na czarno+operacja-az sie dziwie ze mam jeszcze o co dbac;)

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

No włażnie może jak nie idzie odżywkami itd to podziałać od wewnątrz na wzmocnienie włosów.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Włosy suche, matowe i wypadające jak sobie z nimi radzić???"

Przewiń na górę