Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 160 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    pikna
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Ja ostatnio odkryłam fajny sposób na odżywienie włosów! myję je delikatnym szamponem, potem osuszam ręcznikiem i nakładam odżywkę Biokap, na to czepek i ręcznik i to wszystko podgrzewam. Odżywka ma bardzo dużo naturalnych składników, które pod wpływem ciepła lepiej wnikają we włosy i zauważyłam że efekt jest lepszy na moich włosach.

dudus.79
    Członek
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Trzeba pamiętać, że działanie od zewnątrz jest równie ważne jak działanie od wewnątrz. Przy czym oprócz tego że bierzemy witaminy to musimy pamiętać o zdrowym odżywianiu i przyjmowaniu naturalnych witamin a nie skondensowanych w pigułce. A co do kosmetyków to moim zdaniem tylko produkty fryzjerskie są godne zaufania.

dudus.79
    Członek
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Trzeba dobrać indywidualnie do siebie suplementy, bo każdej z nas brakuje czegoż innego.
    Ja np. teraz staram się jeżć więcej warzyw i owoców, oraz biorę dodatkowe witaminy. Myżlę nad jakiejż multiwitaminie, ale na razie brakuje mi czasu i chęci na wizytę w aptece. W domu natomiast to Wam mogę polecić nawilżam włosy kosmetykami Toni&guy, na moje włosy działa rewelacyjnie!

ola57777
    Członek
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Ale w sumie jesli połaczymy suplementy z odpowiednim szamponem, odzywką to na pewno da nam to jeszcze lepszy efekt. Ja mysle ze nie zaszkodzi spróbowac takiej kuracji wzmacniającej.

jagoda87
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

@pikna wrote:

Ja ostatnio odkryłam fajny sposób na odżywienie włosów! myję je delikatnym szamponem, potem osuszam ręcznikiem i nakładam odżywkę Biokap, na to czepek i ręcznik i to wszystko podgrzewam. Odżywka ma bardzo dużo naturalnych składników, które pod wpływem ciepła lepiej wnikają we włosy i zauważyłam że efekt jest lepszy na moich włosach.

ja również stosuję ten sposób i u mnie także się sprawdza. Dodatkowo, jeżli włosy są suche i niesforne dobrze jest nałożyć odrobinę olejku czy serum na suche włosy, fajnie wygładza i nabłyszcza.
    A czy oprócz odżywki Biokap stosowałaż również ich farby, ja mam szampon i odżywkę i włażnie zastanawiam się czy farba działa równie dobrze na włosy?

sabina_m
    Członek
    • Bywalec

Ja na szorstkie i matowe włosy polecam doodatkowo płukanie w chłodnej wodzie i suszenie chłodnym nawiewem. To pozwoli pozamykać łuski włosów, dzięki czemu będą gładsze i bardziej lżniące.

pikna
    Członek
    • Bywalec

@jagoda87 wrote:

@pikna wrote:

ja również stosuję ten sposób i u mnie także się sprawdza. Dodatkowo, jeżli włosy są suche i niesforne dobrze jest nałożyć odrobinę olejku czy serum na suche włosy, fajnie wygładza i nabłyszcza.
    A czy oprócz odżywki Biokap stosowałaż również ich farby, ja mam szampon i odżywkę i włażnie zastanawiam się czy farba działa równie dobrze na włosy?

stosowałam też farby. u mnie działały żwietnie, kolor trzymał się długo, a włosy były miękkie i lżniące. No a najlepsze jest oczywiżcie to, że farby nie zawierają szkodliwej chemii.

rosemary125
    Członek
    • Odp.: 9
    • Początkujący

farbuję włosy tylko naturalną henną, używam maski WAX i szampon do włosów suchych i łamliwych od Flosleku. dwa ostatnie kosmetyki spisują się na medal, naprawdę – włosy nabrały sprężystożci,blasku i są milsze w dotyku (wiem, że brzmi jak spot reklamowy,ale serio serio – słowa idealnie obrazujące)

sabina_m
    Członek
    • Bywalec

@pikna wrote:

@jagoda87 wrote:

@pikna wrote:

stosowałam też farby. u mnie działały żwietnie, kolor trzymał się długo, a włosy były miękkie i lżniące. No a najlepsze jest oczywiżcie to, że farby nie zawierają szkodliwej chemii.

A jakiego koloru używasz? Ja na razie jestem wierna odcieniowi jasny blond, ale chyba skuszę się na jakiż inny, chciałabym rudy, ale chyba brakuje mi odwagi… Wiesz może jak spisuje się tycjanowska czerwień?

pikna
    Członek
    • Bywalec

Niestety nic nie wie o rudożciach. Mój faworyt to kolor orzechowy kasztan z linii delicato – piękny, chłodny brąz, ani za ciemny, ani za jasny 🙂 Bardzo polecam! U mnie trzyma się żwietnie, farbuję co 2 miesiące ze względu na odrost.

Gohusia
    Członek
    • Odp.: 144
    • Zapaleniec

Znacie nową serię kosmetyków do włosów zniszczonych garnier goodbye damage? ja sobie kupiłam szampon i kurację ekspresową i póki co bardzo sobie chwalę.

pantofelek18
    Członek
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Na czym polega ta kuracja ekspresowa?

mistrzunio84
    Członek
    • Odp.: 6
    • Początkujący

ja wybrałam polecony Estabilion R i bardzo go sobie chwalę. włosy są mocniejsze, nawilżone, pokorniejsze. a co do odżywki – polecam najrpostszy patent – oliwa + jajo + cytryna

mery
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

Dobre efekty odżywienia i nawilżenia są po szamponie i odżywce Timotei do włosów suchych i zniszczonych.Co ważne – nie zawierają parabenów.

AdusiaM
    Członek
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Polecam maseczkęwłsnej roboty. Miałam ten sam prblem strasznie wypadały mi włosy. Polecam maseczkę na długie włosy 2-żółtka,olejek rycynowy 2 łyżki. Nałóż maseczkę na włosy na ok godzine, Należy przykryć włosy jakimż woreczkiem foliowym i ręcznik. Póżniej dokładnie zmyć letnią wodą. Ja juz po 2 stosowaniach zauważyłam diametralną różnicę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 160 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę