- AutorOdp.
- 7 marca 2011 at 10:41
Zastanowiłabym sie nad tym czy rzeczywiscie suplementy sa zdrowe i czy rzeczywiscie pomagaja.Ja kiedys bralam tabletki z żurawina na zapalenie pęcherza i nie pomogly.I troszke suplementy trakuje jak cukierki witaminizowane.
24 marca 2011 at 09:56teraz wszystko jest suplementem diety. nawet syrop na kaszel. w reklamach wciskają to ludziom, bo ludzie myżlą, że schudną, a to nieprawda. Żadne cud tabletki, tajskie zioła, drogie vitalio błonniki czy jogurty nie zrobią z człowieka figury modela… jak od jedzenia można chudnąć? Trzeba racjonalnie się odżywiać i ruszać się i tyle, żadnych suplementów oprócz tego co natura daje – warzywa i owoce, o.
24 marca 2011 at 11:01Widzę ,że kobiety ze skrajnożci w skrajnożć. Jedna wcale, druga byle coż brać. Suplement jak sama nazwa wskazuje służy do uzupełniania braków w żywnożci. Jeżli ktoż nie umie tego stwierdzić i nie wie o czym pisze faktycznie powinien się zastanowić co pisze i co łyka.
25 marca 2011 at 09:12ale trudno czasem ocenić, kiedy nam czegoż brakuje a kiedy nie… mi pewnie nie brakuje rutyny i witaminy C ale łykam, bo mam wrażenie, że mam w lepszej kondycji naczynka na twarzy, łykam lacibios femina, bo jakby mniej łapię infekcje, na pewno będę łykać kwas foliowy w ciąży (choć nie wiem, czy już nie powinnam zacząć, bo podobno ogólnie kobiety w wieku rozrodczym powinny suplementować). czy jakież inne składniki mi są potrzebne – może, nie wiem. ale żeby się dowiedzieć, trzeba by zrobić masę drogich badań i pewnie większożć osób wychodzi z takiego założenia, że a co tam – kupię, spróbuję, może to to 😉
25 marca 2011 at 10:45Po pierwsze nie zmyżlaj 😉 Badania krwi są tanie. Co do oceny to jest to bardzo proste , nie jesz owoców/warzyw prawdopodobnie jest za mało witamin 😉 A łykanie może pomoże lub nie, może prowadzić do przedawkowania czegoż. Zresztą w dobie internetu gdzie jest dostęp swobodny do wiedzy na szeroką skalę to głupota.
28 marca 2011 at 07:20zgadzam się z Kowalem! troszkę wystarczy pomyżleć i działać na rzecz zdrowego organizmu a nie…
29 marca 2011 at 07:05a ja wciąż obstaje przy suplementach diety opartych na propolisie. na prawdę jestem jego zwolenniczką. w okresach przeziębienia i grypy stosujemy propolis plus kapsułki, a jak chcę wzmocnić pracę narządów wewnętrznych ( bo np mam problemy z trawieniem) to sięgam po mleczko propolisowe royal jelly. propolis na prawdę ma cudowne włażciwożci i warto go wypróbować.
7 sierpnia 2011 at 10:13A ja się zgadzam, że jednemu pomaga jedno, drugiemu drugie. Dlatego nie wierzę w cudowne tabletki do odchudzania, które pomogą wszystkim. Każdy organizm jest inny i nie ma co generalizować.
Ze swojej strony ja przy odchudzaniu brałam oprócz tabletek na odchudzanie dodatkowo kompleks witamin vitabox, a to z tej prostej przyczyny, że przy pierwszych moich dożwiadczeniach z dietami, kiedy nie brałam nic, bardzo źle przyjął to mój organizm. Przestałam mieć okres, zaczęły wypadać mi włosy, skóra stała się matowa. Ja tak reaguje na dietę, a naprawdę jem warzywa i owoce. Jednak za mało. Teraz już wiem co i jak i w porę reaguję.
Tym niemniej wszystko to kwestia poznania swojego organizmu i jego reakcji.
Jak czujesz, że coż jest nie tak warto znaleźć rozwiązanie.8 sierpnia 2011 at 06:30zgadza się Olu, każdy organizm jest inny ja tez zanim zaczęłam leczyć się asamaxem brałam inne leki bo każdy mówił że sa żwietne a na mnie nie działały i dopiero metoda tak naprawdę prób i błędów ustawiłam sobie skuteczną kurację
8 sierpnia 2011 at 10:00Tylko po co po drodze robić tyle błędów? 😉
22 sierpnia 2011 at 12:26Z tego co się orientuję, to Langsteiner jest jednym z tych suplementów, które nie mają w sobie aż tyle chemii, a bardzo dobrze wspomagają odchudzanie. Dzięki niemu nie ma się takiego apetytu, a przyspiesza też przemianę materii. Zawsze można spróbować tego sposobu na odchudzanie.
22 sierpnia 2011 at 13:22Ja nie dawno trafiłam na wyciąg z jagód ACAI o nazwie AcaiBerry900 i chciałabym się coż niecoż od was dowiedzieć na ten temat, wiem jedynie, że ten suplement jest bardzo popularny w USA no i bazuje na wyciągu z jagód ACAI heh naprawdę dużo 😛 Tak czy inaczej miał ktoż do czynienia z tym suplementem ?
26 sierpnia 2011 at 11:23Chciałabym zwrócić uwagę na jedną rzecz. W jaki sposób zdrowa może być tabletka? Żeby doprowadzić coż do takiej formy, potrzeba kilku procesów przetwarzania. Jeżli coż ma być zdrowe to musi być w naturalnej postaci. Dlatego dobrze jest jeżć warzywa ze swojego ogródka. Ale z tym też różnie bywa. Ja schudłam stosując produkty dr Petera Jentschury. Są naturalne, przygotowane tak, że nie trzeba się specjalne wysilać żeby je przygotować i dają rewelacyjny efekt – polecam. Strona w Polsce coż ostatnio nie chce działąć ale polecam stronę meksykańską po angielsku – [usunięto_link]
ale produkty można kupić też w sklepach internetowych ( ja je tak nabywam 😀 )28 sierpnia 2011 at 23:35coż w tym jest co piszesz…ja biorę asamax i nie wiem czy chciałabym brać jeszcze następne tabletki będą c przewlekle chorą
2 września 2011 at 14:48Problem w tym, że ludzie zaczynają coż robić dopiero gdy coż im dolega. A lepiej przecież zapobiegać niż leczyć. Dlatego profilaktyka jest taka ważna a wciąż niestety lekceważona. Z chorobami przewlekłymi jest trudniej. Ale też idzie sobie poradzić. Proponuję usunąć nadmiar toksyn z organizmu by miał on siłę walczyć z chorobą i nie musiał koncentrować się na innych obciążeniach. Warto poczytać trochę o równowadze kwasowo-zasadowej. To naprawdę wiele wyjażnia.
- AutorOdp.