• Autor
    Odp.
  • Jovita
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

..hrabiny..

przy podmuchu halnego stragan mialby niby sie rozleciec a gdzie dziecko halny wieje …chyba tylko w gorach.

ja zawsze robie tak: przymierzam i ogladam na halach targowych a jesli cos mi sie spodoba i bedzie pasowac ide po ten sam wzor na targ 😀

a i trak kupuje wiekszosc na halach badz w moich odkrytych sklepach w ktorych sa tylko pojedyncze ciuszki.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Nie umiałabym kupić czegos bez przymierzania 😯 wogole przymierzanie tony ciuchów to już połowa przyjemnożci w zakupach 🙂 nie ma opcji nawet,że nie mam czasu,jak nie mam czasu to nie idę na zakupy,bo u mnie shopping to parogodzinny maraton,zaplanowany na ten własnie dzien 🙂 Poza tym ja mam dosc specyficzną figurę… więc czasem pasuje na mnie rozmiar xs a czasem m więc bez przymierzania sie nieobejdzie 😉
    W dalszym ciągu jestem zdania,że przymierzalnia musi być.Zakupy lubie robić tylko w komfortowych warunkach.I to nie jest zmanierowanie tylko…moja mała zakupowa obsesja 😉

magdulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

Jovita tak sie składa, ze mieszkam w górach wprawdzie w Karkonoszach, ale to jednak góry 😆

a i trak kupuje wiekszosc na halach badz w moich odkrytych sklepach w ktorych sa tylko pojedyncze ciuszki.

te „odkryte sklepy” to lumpeksy 🙄 ❓

WarnGirl to mamy podobny problem z rozmiarami i małą podobną zakupową obsesję 😆 8)

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Ja lubię robić zakupy, szczególnie odzieżowe. Tylko nie lubię tego tłoku, tych kobiet, które wyrywają sobie szmatki z rąk. Niestety w tygodniu nie mam czasu, żeby łazić po pustych sklepach, a w soboty, to wiadomo jak jest- ciasno…

Jovita
    Member
    • Pasjonat

magdulka niestety nie sa to lumpeksy tylko sklepy z odzieza przywozona ze stanow.

a co masz na m,ysli mowiac lumpeksy??? czy ludzie dla ciebie sa skresleni i slabi ktorzy wybieraja takie sklepy???
    gdzie tolerancja?

magdulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

jovita sorry moje pierwsze skojarzenie 🙂 nie nie uważam ludzi za gorszych z powodu ubioru ja nie robię tam zakupów i tyle tak samo jak nie kupuje na bazarach. proste…
    A dwa nie mów mi o tolerancji nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz
    Z racji wybranego kierunku studiów jestem tolerancyjna…

Jovita
    Member
    • Pasjonat

po prostu stwierdzialm „nietolerancyjnosc” po twoeje wypowiedzi na to wskazywalo twoje stwierdzenie , ale ok ok. 😉

asiuniunia
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Dla mnie zakupy to czysta przyjemnożć, zwłaszcza kiedy mogę przymierzać całe masy ubrań 🙂 Owszem, zdarzy się, ze w pożpiechu kupie jaką bluzkę „na oko” ale nie mam większych problemów z figurą i zwykle psuje 😀

Osobiżcie, nie przepadam, za ubraniami z „bazarków”, chociaż nie zaprzeczam, że nie mam kilku w swojej szafie. Czasem są ciekawsze od tych z firmową metką 😛 (wykluczając z tego te odznaczające sie tandetą na kilometr – chociaż kto co lubi 🙂 )

Lumpeksy … hmm byłam kiedyż z kumpelami, ale nie za bardzo umiałyżmy się tam odnaleźć 🙄 po za tym ja głupio czułabym się mając żwiadomożć, że ktoż chodził w tym wczeżniej 😕 Mam jednak jedną znajomą, która umie „wyszperać” naprawdę fajne ciuchy za nie wielkie pieniądze włażnie z lumpeksu. Więc kto co lubi, a nam nic do tego, czy to bluzeczka za 30 zł czy 130 zł 😛

żeby DOBRZE wyglądać TRZEBA mieć GUST :d

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

ale chyba przyznacie mi racje ze w Polsce jak ktos jest dziwnie ubrany albo ktos ma swoj styl ubioru zaraz bedzie obgadany i palcem wytykany a za granica nikt nie zwraca uwagi na to jak ktos jest ubrany

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

żeby DOBRZE wyglądać TRZEBA mieć GUST :d

BRAWO ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

asiuniunia
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

ale chyba przyznacie mi racje ze w Polsce jak ktos jest dziwnie ubrany albo ktos ma swoj styl ubioru zaraz bedzie obgadany i palcem wytykany a za granica nikt nie zwraca uwagi na to jak ktos jest ubrany

niestety to prawda 😕

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

nieprawda, zależy w jakim żrodowisku, w moim bycie oryginalnie ubranym to norma:)

asiuniunia
    Member
    • Stały bywalec

Najwidoczniej przebywasz w super tolerancyjnym żrodowisku. Ja chodzę do prywatnego Liceum, mieszkam w Poznaniu i zawsze wydawało mi się, ze ludzie są tolerancyjni – wydawało mi się. W moim żrodowisku, prawie każdy jest taki sam i trzyma się w swoich żciżle okreżlonych grupach zamkniętych hermetycznie tak by nie przeniknął do niej nikt z zewnątrz nawet moda! A tolerancja kończy się w chwili zobaczenia, że ktoż z innego „obozu” jest „lepiej” lub „gorzej” ubrany. !! To jest żmieszne, ale i tak się lubimy bo nie jesteżmy liczą klasą i szkoła też nie powala wielkożcia 🙂

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Ja jestem na architekturze i z racji kierunku obowiązuje inny styl ubierania:) Bardziej oryginalny, nikt Cię tu nie ocenia.

baby22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

wiecie co, smiech na sali. Każdy chodzi w tym co lubi i w czym mu wygodnie a nie pod presja podporzadkowuje się żrodowisku. Wyżmiewanie się z ludzi „gorzej” ubranych jest dla mnie żmieszne, nie każdy ma gust i nie każdy potrafi wybrać sobie to co do niego pasuje albo nie wygląda zbyt dobrze w modnych ciuchach

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zeby dobrze wygladac, trzeba miec kase…"

Przewiń na górę