• Autor
    Odp.
  • nie-bo
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

czytałam gdzież, że solarium nie pomoże zbytnio, że lepsza jest fototerapia, czy jakoż tak, czyli nażwietlanie specjalnymi lampami, ale nawet chyba nie chcę wiedzieć ile to może kosztować

ja powoli wychodzę z impasu energetycznego, nadal popijam plussz, ale powolutku wchodze na prostą

choockolaka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

W poprawie koncentracji pomaga wplecenie w codzienną dietę MAGNEZU. Najlepiej kupić go w tabletkach rozpuszczalnych w wodzie, ponieważ w płynie najszybciej zostanie przyswojony do organizmu. Proponuję zakupić tabletki nie typu „12 witamin” tylko konkretnie tabletki musujące – magnez, gdyż będzie tam jego podwyższony poziom. Takie tabletki kosztująw aptece ok 8zł.

Wielu z nas szuka włażnie rozwiązań w przereklamowanych lekach, które działają zazwyczaj na osoby starsze. U osób młodych problem często leży po prostu w braku Mg i wystarczy ten brak uzupełniać. Jeżeli jednak mamy nerwicę żaden z takich leków – witaminekw nie zadziała i trzeba udać się po prostu po leki uspakajające, których zazwyczaj skutekiem ubocznym jest obniżony poziom koncentracji – ale to już inna bajka :), bo nie sądz, żeby Ciebie ten problem dotyczył.

A jeżli chodzi o efekt podwyższonej koncentracji, który chcesz osiągnąć po prostu jednorazowo (przed egzaminem, kolokwium itp) i chciałabyż”zarwać nockę” weź Sesję, pomaga, sama testowałam 🙂

Na co dzień jednak po prostu magnez 😉 Efekty będą szybko odczuwalne.

Pozdrawiam 😉

malenka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

no tak magnez to podstawa i jego niedobory koniecznie trzeba uzupełniac a w szczególnożci jak się pije dużo kawy bo ona strasznie wymywa ten pierwiastek z naszych organizmów!!! ja tak normalnie to łykam sobie magnez a teraz jak mam sesje to na koncentracje pije plusssz active który ma też magnez 😀 😀

nie-bo
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

tylko trzeba pamiętać, że jednoczesne przyjmowanie z magnezem żelaza się mija z celem, bo żelazo hamuje przyswajanie magnezu (wspominam, bo brak żelaza tez może być przyczyną apatii i zmęczenia)

malenka
    Member
    • Zapaleniec

dzięki nie-bo za info nie wiedziałam o tym, ja kiedys piłam też takie żelazo ale teraz głównie magnez, jednoczeżnie mi sie nie zdarzyło!!!!

u mnie objawem braku magnezu są częste skurcze łydek w nocy…koszmarne uczucie 😡 😡 😡

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

niedobór magnezu to skurcze w łydkach drganie powieki poddenerwowanie jest wiele objawów a każda z nas reaguje inaczej. poza tym brak słońca też nie pomaga nie-bo fototerapia to rzeczywiżcie dobry pomysł ale sama nei wiem gdzie miałabym szukać takiej pomocy ja dziż mam syndrom „poniedziałku” padam ze zmęczenia a dziż muszę zostać dłużej w pracy

malenka
    Member
    • Zapaleniec

[/b]hostessa wypij sobie coż energetyzującego, od razu Ci się lepiej zrobi!!! poniedziałki są najgorsze 😈 😈 😈

hostessa
    Member
    • Zasłużony

heh to prawdda poniedziałki są najgorsze, podobno jest udowodniony naukowo fakt że ludzie najgorzej znoszą poniedziałki więc kupiłam sobie wczoraj czekoladkę moją ulubioną lindt’a a w pracy klasycznie kawka potem plussz i jakoż dobrnęłam do końca dnia ale muszę przyznać że nie lubię wracać do pracy po urlopie 🙁

malenka
    Member
    • Zapaleniec

o tak najgorzej wracać do pracy po udanym urlopie, niby wypoczęta i pełna energii ale się nie chce do pracy, tak samo jest ze mną, po feriach nie chce mi się do szkoły 🙁 🙁 🙁

ale widzę hostesso że masz już swoje sposoby, ja mam podobne 🙂

kalla
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Dziewczyny, wszystkim osłabionym polecam badania kontrolne. sprawdźcie czy przypadkiem nie macie anemii….

malenka
    Member
    • Zapaleniec

ja robiłam sobie badania i u mnie jest wszystko ok 😛

hostessa
    Member
    • Zasłużony

u mnie ostatnie wyniki tez były ok a teraz w zimie nie robiłam może rzeczywiżcie powinnam 🙂
    ale ostatnio złapałam oddech w pracy i czuję się lepiej więc myżlę że to tylko chwilowe osłabienie związane z ilożcią obowiązków tak więc leki nie były potrzebne wystarczył plusssz i dużo owoców no i sen 🙂

malenka
    Member
    • Zapaleniec

no u mnie jest podobnie, też wszystko ok jak już pisałam, po prostu dużo pracy i nauki, sesja i zaliczenia i organizm po prostu jest wyczerpany…w końcu człowiek jest tylko człowiekiem 😉

hostessa
    Member
    • Zasłużony

dokładnie czasem jest bardziej intensywny czas w pracy i nie pozostaje nam nic innego jak przeżyć wspomóc się kiedy trzeba i odpocząć po wszystkim 🙂

malenka
    Member
    • Zapaleniec

no włażnie kiedyż trzeba odpocząć, miałam intensywny czas przed sesją, dzisiaj miałam poprawkę ale już jestem po i od razu jaka ulga, trochę poodsypiam nieprzespane noce i będzie ok!!!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ciągłe zmęczenie,brak energii,ospałożć…jak to,,wyleczyć”?"

Przewiń na górę