- AutorOdp.
- 19 grudnia 2007 at 13:42
tez nie moge schudnac :C mam 173 i waze 58 a chcialabym chociaz 53 ….
20 grudnia 2007 at 11:15tluszcz nie tuczy??? bardziej niz weglowodany????
tluszcz ma wiecej kalorii niz wegle , ale oczywiscie zdrowe tluszcze typu omega3badz 6 nie tucza wrecz przeciwnie obnizaja nasz zly cholesterol i podwyzszaja dobry a wiec jesli ktos sie oodchudza warto go stosowac wraz z oliwa z oliwek bo pomoze nam schudnac. A co do weglowodanow to nalezy jesc tylko te dobre czyli owoce , warzywa i produkty pszenne , reszta to zle wegle.
a wiec nalezy unikac: zlych wegli : czyli wszytko poza warzywami , owocami i produktami pszennymi, oraz unikac zlych tluszczy:tluszczy zwierzecych!!!
ale nalezy jesc bialko , zdrowe wegle i zdrowe tluszcze bo bez nich bedziemy chudnac ale tylko z wody organizmu!
26 grudnia 2007 at 12:25Jovita, ja chylę czoła przed Tobą. Skąd Ty tyle wiesz??
26 grudnia 2007 at 20:45dzieki ale jeszcze malo wiem natomiast inetresuje sie odzywianiem juz ho ho nawet sama artykuly pisze 😉
28 grudnia 2007 at 09:10Takie rady dał mi kiedyż lekarz:
1. Dbaj o różnorodnożć spożywanych produktów.
2. Wybieraj produkty jak najmniej przetworzone.
3. Produkty zbożowe powinny być głównym źródłem kalorii.
4. Spożywaj codziennie co najmniej dwie duże szklanki mleka.
5. Dostarczaj organizmowi odpowiednią ilożć błonnika (chleb razowy, płatki zbożowe, warzywa).
6. Spożywaj codziennie dużo warzyw i owoców.
7. Ograniczaj jedzenie, w szczególnożci produktów zwierzęcych, a także zawierających cholesterol.
8. Unikaj węglowodanów prostych (cukry i słodycze).
9. Ograniczaj spożycie soli.
10. Zastępuj tłuszcze zwierzęce (tłuste sery, masło, mięso) tłuszczami rożlinnymi (margaryna, oliwa).
Może to coż pomoże…
28 grudnia 2007 at 12:07to bardzo madrze ujete , ale dodalabym tylko:
jedz bialko.
6 stycznia 2008 at 13:51nie no białka lepiej nie jedz moze ewentualnie produkty bialkowe: produkty mleczne, mieso, straczkowe ale tez niezbyt duzo tak zeby bylo bialka 1g/kg naleznej masy ciala
6 stycznia 2008 at 20:33macek – przeciez bialko wlasnie zawarte jest w produktach bialkowych ekhm cos tu ci sie zle skojarzylo.
bialko pomaga schudnac – o tym juz piasalam baardzo czesto.
7 stycznia 2008 at 22:11jestem zwolennikiem pisania jasno i zrozumiale, nie chcemy zeby ktos zaczal jesc mleko w proszku łyzkami bo tam jest duzo bialka. 😉
8 stycznia 2008 at 11:06no racja ktos rzeczywiscie moze zle zrozumiec jesli nie wie o co chodzi 😉
9 stycznia 2008 at 10:02[usunięto_link] wrote:
Takie rady dał mi kiedyż lekarz:
1. Dbaj o różnorodnożć spożywanych produktów.
2. Wybieraj produkty jak najmniej przetworzone.
3. Produkty zbożowe powinny być głównym źródłem kalorii.
4. Spożywaj codziennie co najmniej dwie duże szklanki mleka.
5. Dostarczaj organizmowi odpowiednią ilożć błonnika (chleb razowy, płatki zbożowe, warzywa).
6. Spożywaj codziennie dużo warzyw i owoców.
7. Ograniczaj jedzenie, w szczególnożci produktów zwierzęcych, a także zawierających cholesterol.
8. Unikaj węglowodanów prostych (cukry i słodycze).
9. Ograniczaj spożycie soli.
10. Zastępuj tłuszcze zwierzęce (tłuste sery, masło, mięso) tłuszczami rożlinnymi (margaryna, oliwa).
Może to coż pomoże…
mam takei pytanie a propos sera. ile i jaki ser mozna jesc, by chudnac? ja uwielbiam przetwory mleczne i rezygnacja z serow wydaje mi sie czyms niedopuszczlanym…
12 stycznia 2008 at 18:48zalezy jakie sery lubisz i o ktorych mowa czy o zoltych czy twarogowych. twarogowe wybieraj chude im mniej tłuszczu tym mniej kalorii oczywiscie nie zalecam jakichkkolwiek produktow mlecznych z serii 0% tluszczu takie cos nie powinno sie pojawic w diecie tluszcz wprowadza do organizmu witaminy A D E K i musi byc w diecie tyle ze w odpowiednich ilosciach. Sery zolte jesli bardzo lubisz mozesz od czasu do czasu zjesc ale na pewno musiz je ograniczyc kanapke z cienkim plasterkiem sera zoltego mozesz zjesc ze 2 – 3 razy w tygodniu z duza iloscia warzyw i pieczywem pelnoziarnistym to troche ograniczy wchlanianie zemulgowanych tłuszczy.
26 stycznia 2008 at 15:14[usunięto_link] wrote:
zalezy jakie sery lubisz i o ktorych mowa czy o zoltych czy twarogowych. twarogowe wybieraj chude im mniej tłuszczu tym mniej kalorii oczywiscie nie zalecam jakichkkolwiek produktow mlecznych z serii 0% tluszczu takie cos nie powinno sie pojawic w diecie tluszcz wprowadza do organizmu witaminy A D E K i musi byc w diecie tyle ze w odpowiednich ilosciach. Sery zolte jesli bardzo lubisz mozesz od czasu do czasu zjesc ale na pewno musiz je ograniczyc kanapke z cienkim plasterkiem sera zoltego mozesz zjesc ze 2 – 3 razy w tygodniu z duza iloscia warzyw i pieczywem pelnoziarnistym to troche ograniczy wchlanianie zemulgowanych tłuszczy.
ale ja uwielbiam sery zolte, a juz najbardziej przekasic sobie tak przed snem ze 2 czy 3 plasterki… tzn. ze powinnam w ogole to porzucic:(
31 stycznia 2008 at 09:43ale ja uwielbiam sery zolte, a juz najbardziej przekasic sobie tak przed snem ze 2 czy 3 plasterki… tzn. ze powinnam w ogole to porzucic:(
nie musisz porzucac ale ograniczyc stosowanie tak jak napisalem ze 3 razy w tygodniu moze 4 jak bardzo lubisz ale sery sa bardzo kaloryczne wiec trzeba je ograniczyc bo inaczej nie schudniesz.
31 stycznia 2008 at 09:53Ja niemalże z nich zrezygnowałem. Sam uwielbiam żółte sery, no ale cóż. 😕 Czego się nie robi dla zdrowia, siebie i kobiety.
- AutorOdp.