• Autor
    Odp.
  • Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Hmm herbaty owocowe też lubię, choć pewnie ktoż kto się zna na herbatach to powiedziałby że te w torebkach marketowe to nawet nie herbata 🙂 ale to też lubię i zawsze w kuchni owocowa jakaż jest np. jeżyna, malina, mandarynka itd.

dudus.79
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Ja natomiast nie przepadam za owocowymi, wolę zielona herbatę. Ale najększym uzalężnieniem kuchniowym to kawa i chleb. Potem muszę się ratować od wzdęć ale co zrobić, w końcu to „kuchniowe uzależnienie”.

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Chlebek tak, w każdej formie i postaci, ale tylko super żwieży a najlepiej jeszcze ciepły 🙂

PachnacaAzalia
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

U mnie chyba oregano 😀

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@PachnącaAzalia wrote:

U mnie chyba oregano 😀

o tej porze skoro tym pachniesz > to chętnie :-

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

O tak! ciepły chlebek to raj dla podniebienia!

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Zdecydowanie 🙂 choć podobno nie jest to zdrowe aby jeżć ciepły chlebek, ciasta itd, choć nie wiem czemu tak mówią – ważne że jest smakowicie 🙂

vajola
    Member
    • Odp.: 113
    • Zapaleniec

Jestem uzależniona od mięsa!:P

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Hehe to jak mój TŻ, musi być mięso i kropka,. mogą być dodatki, warzywa ale główna czężc mięsna musi być 🙂

Panienka2
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Jestem uzależniona od prawdziwej kawy, od schaboszczaka i wszelkiego rodzaju surówek, sałatek i jogurtów. 😀

Rencia
    Member
    • Pasjonat

A co do kawy to moja druga połówka musi od niej zacząć dzień, a mnie natomiast jakoż to nigdy nie korciło, lubię kawę ale nie mam czegoż takiego, że aby się obudzić to muszę jedną wypić 😀 Nałóg normalnie 🙂

dudus.79
    Member
    • Stały bywalec

Ja tak mam, jestem totalnie uzależniona od kawy. Jeżli nie zacznę dnia od kawy, to potem czegoż mi brakuje, albo jestem cały czas głodna. Tylko to moje uzależnienie wiąże się z dwoma rzeczami. Pierwszą łykaniem magnezu, bo przecież kawa go wypłukuje, a drugim to espumisanem w portfelu, bo nigdy nie wiem kiedy mnie złapią wzdęcia.

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Trzeba tylko pamiętać, żeby najpierw coż zjeżć a potem kawa, żeby nie lać jej na pusty żołądek to podobno nie jest zdrowe.

hanna_f
    Member
    • Odp.: 48
    • Stały bywalec

Jestem uzależniona od kiwi. Jem codziennie i chyba nigdy mi się nie obrzydzi. 😀 Kiedyż byłam uzależniona od Mister Woka – to taka knajpa z chińskim żarciem, na szczężcie dla mojego zdrowia i mojej figury zamknęli tą w moim pobliżu i już tam nie chodzę. 😀 Mam też zdrowie uzależnienie – uwielbiam serki Bieluchy, potrafię zjeżć po kilka dziennie. Na szczężcie to nie szkodzi mojemu zdrowi, ani figurze. 🙂

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Ja kiedyż lubiłam kiwi, a potem jakoż przeszło, klasycznie z owoców uwielbiam jabłka oraz żliwki ale także brzoskwinie 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kuchniowe uzależnienia? :)"

Przewiń na górę