• Autor
    Odp.
  • hanna_f
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 48
    • Stały bywalec

Ooo żliwki, uwielbiam! Jedna kiwi rządzi. 🙂 Jeszcze w sezonie nie mogę się obejżć bez czereżni.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

a ja jestem chyba uzależniona od syropów smakowych zwłaszcza zimą muszę mieć herbatkę z dodatkeim syropu smkowego, ale to chyba zostałao mi z dzieciństwa bo moja babcia jak pamiętam zawsze miała w spiżarce syropy owocowe, które latem dodawała do deserów i robiła napoje, a zimą dolewała do herbatki, więc pewnie dlatego i teraz szukam tych smaków z dzieciństwa w sklepie.

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Ja na zimę przygotouję dodatki owocowe do herbaty już latem/jesienią, szczególnie np. maliny i syropek z nich, cudo 🙂

Miska26
    Member
    • Zasłużony

ja też jak mam czas to staram się przygotować syropy na chłodne dni, ale nie zawsze przygotowana ilożc wystarcza 🙂 bo dużo ich spożywam, w sytuacji awaryjnej sięgam po gotowe syropy smakowe, które swoim składem przypominają nabardziej naturalne smaki.

Rencia
    Member
    • Pasjonat

No i zawsze to domowe, wiadomo co w tym jest 🙂 a że owocowe to i dobre i pożyteczne bo witamin całą masę mają.

Miska26
    Member
    • Zasłużony

to prawda domowe są najzdrowsze, ale nie każdy ma czas i talent żeby je przygotowywać samemu w domu, chociaż teraz to i w sklepach można znaleźć bardzo naturalnie przygotowywane syropy, nie wolno tylko sięgać po te z najniższej półki bo nigdy nie wiadomo co tam w żrodku może sie znajdować.

Rencia
    Member
    • Pasjonat

No niestety trochę czasu się zużywa na przygotowywanie takiej domowej żywnożci, ale fakt można czasem dostać w sklepach produkty eko które są naprawdę dobre.

Miska26
    Member
    • Zasłużony

to prawda w sklepach już mamy pełny wybór produktów, i tak naprawdę można już wszystko znaleźć w skelpie, ja jednak staram się dobierać ze szczególną uwagą produkty zwłaszcza jeżli chodzi o dzieci, nie chcę ich faszerować niezdorwymi przekaskami i nafaszerowanymi chemią produktami.

Lila03
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Tylko pierogów ruskich im nie odmawiaj 😉 bo to powinno być karalne.
    Jaka jest najzdrowsza kuchnia waszym zdaniem?

Wloczykij
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Taka najmniej przetworzona według mnie.

olamik
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

WItam,

jestem uzależniona od herbaty Earl Grey. Gdy nie zauważę, że sie skończyła, to jestem chora. Najbardziej lubie Lipton.

majk@
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Witam, jestem uzależniona od muffinów i wszzystkich różnych ciast, ale muffiny chyba najbardziej bo najszybciej się je robi 😀

majk@
    Member
    • Bywalec

Przyznam się, że odkryłam swoje nowe uzależnienie 😀 Mianowicie makaron w każdej postaci 😀

czarnulka
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

a z czym lubisz najbardziej?

majk@
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

a z czym lubisz najbardziej?

Na słodko to najbardziej z serem białym i sosem truskawkowym, a że niedługo sezon truskawkowy to już nie mogę się doczekać 😀
    No i ostatnio zakochałam się w szpinaku i penne pomidorowo-czosnkowym 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kuchniowe uzależnienia? :)"

Przewiń na górę