• Autor
    Odp.
  • Mart
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

ja raczej obywam się bez odżywek, po prostu sporadycznie robię sobie maskę na koncówki co by je odżywkić z Panthenolu w sprayu i to moj sposób na zdrowe włosy 🙂

ava
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Pirolam szampon jest super! Szybko i skutecznie likwiduje przyczyny i objawy łupieżu. Posiada optymalne własnożci myjące i pielęgnujące oraz starannie dobrane pH do potrzeb włosów i skóry głowy. Dodatkowo zawiera w swoim składzie witaminy A+E warunkujące wzrost włosów, zapobiegające starzeniu się skóry i przeciwdziałające jej wysuszeniu. Polecam :))) włosy są mięciutkie i bez bialego czegoż xDDD ;DDD bez recepty, ok 30 zł chyba kosztował … dba o skóre głowy, włosy i ogólnie bardzo dobry !
    tu link [xxxxx]

EDIT:kowal2

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

Najlepsza odżywka do włosów to zdrowy tryb życia.

malinka maja
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec
    jagoda87 wrote:
    czeżć dziewczyny, niedawno po raz pierwszy zobaczyłam farby biokap w aptekach i postanowiłam trochę poszukać info na ich temat 🙂 generalnie wszędzie piszą że są takie super zdrowe, odżywiają włosy, nabłyszczają i wygładzają… ale czy to prawda? nigdy nie spotkałam się z taką farbą i nie chce mi się wierzyć że coż takiego istnieje. Dziewczyny, naprawdę stosowałyżcie ten Biokap i jest taki dobry?[/quot

bez żciemy jest dobra. zrobiłam 3 podejżcie i machnęłam ciemny brąz, wyszedł idealnie w zimny odcieniu jakim chciałam, zawsze wychodził ciepły odcień 😛 co tu dużo sie rozpisywać. spróbuj a sama się przekonasz

malinka maja
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Podpowiedzcie mi proszę fajną odżywkę do farbowanych już troszkę zmęczonych włosów?

odżywka odbudowująca – żwietnie odżwieża włosy
    poza tym olejek arganowy – boski na końcówki, lepiej sie sprawuje jak jedwab. pokombinuj tez z maseczkami własnej roboty z cytryna na włosy – w necie znajdziesz przepisy 😉

jagoda87
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

dzięki malinka, znalazłam dużo opinii o tej farbie i podpytałam panią w aptece i się na nią zdecydowałam 🙂 tzn jeszcze nie robiłam, ale na pewno kupię jak najszybciej… i włażnie z tym mam problem – chciałam odżwieżyć kolor na sylwka, ale boję się, że coż wyjdzie nie tak i wtedy już z dnia na dzień nic nie zrobię… jak myżlicie – ryzykować czy poczekać te kilka dni?

pikna
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 39
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Podpowiedzcie mi proszę fajną odżywkę do farbowanych już troszkę zmęczonych włosów?

Ja kiedy kupowałam farbę w aptece to pani poleciła mi też odżywkę Biokapu. Za jej namową kupiłam i bardzo dobrze mi się sprawowały, włosy po farbowaniu i zastosowaniu tej odżywki były w żwietnej kondycji, nie było różnicy między farbowanymi a przed farbowaniem, bardzo polecam 🙂

x-wandzia
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

ja używam kosmetyki profesjonalne ing – zaleciła mi je moja fryzjerka, zawierają kwasy owocowe które regeneruja włosy. polecam

malinka maja
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

dzięki malinka, znalazłam dużo opinii o tej farbie i podpytałam panią w aptece i się na nią zdecydowałam 🙂 tzn jeszcze nie robiłam, ale na pewno kupię jak najszybciej… i włażnie z tym mam problem – chciałam odżwieżyć kolor na sylwka, ale boję się, że coż wyjdzie nie tak i wtedy już z dnia na dzień nic nie zrobię… jak myżlicie – ryzykować czy poczekać te kilka dni?

jagoda i jak – farbowałas w końcu przed sylwkiem…? miałam ci pisać, że lepiej może nie ryzykowac, bo czasami włażciwy kolor wychodzi dopiero po kilku myciach i może na sam moment imprezy wyjżć to czego bys nie chciała. jestem ciekawa 🙂

jagoda87
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Malinka – farbowałam! Nie mogłam się oprzeć i w końcu pokusa okazała się silniejsza niż strach 😆 Wtbralam kolor podobny do mojego naturalnego więc miałam jakiż komfort że jednak zielona czy ruda nie wyjdę, bo to była gama blondów 😛 No kolor okazała się bardzo fajny, co prawda po kilku dniach był jeszcze fajniejszy, bo się trochę wypłukał, ale nie żałuję, że nałożyłam przed sylwkiem. Przynajmniej odrostu na imprezie nie miałam 😛

Stylowa
    Member
    • Tematów: 2
    • Bywalec

ja uważam, że najlepsze kosmetyki do włosów, to takie, które które sa sprzedawane albo w sklepach fryzjerskich, albo w profesjonalnych salonach fryzjerskich, ponieważ takie kosmetyki są zdecydowanie najwydajniejsze i przede wszystkim najlepszej jakożci, sklep , gdzie jest bardzo duży wybór to [xxxxx]

EDIT:kowal2

morenna
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ostatnio na jednym z blogów czytałam opinie odżywki włoskiej do włosów- niedroga a blogerka raczej zna sie na rzeczy i chwaliła ją że nadaje sie do cienkich włosów-firmy Genera… czy jakoż tak…widziałam na allegro.Ktoż próbował? 😀

krokus
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

ja polecam olej rycynowy do pięlęgnacji włosów wymieszany np. z jakąs odzywką, nakładamy na włosy, zawijamy i czekamy z pół h aż się wchłonie, dobrze tez maseczki robić w saunie bo wtedy lepiej wszystko się wchłania

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

ja polecam olej rycynowy do pięlęgnacji włosów wymieszany np. z jakąs odzywką, nakładamy na włosy, zawijamy i czekamy z pół h aż się wchłonie, dobrze tez maseczki robić w saunie bo wtedy lepiej wszystko się wchłania

Można też zmieszać olejek rycynowy z szamponem podczas mycia. Fajne daje rezultaty.

malinka maja
    Member
    • Bywalec

słuchajcie, a jakie znacie jeszcze farby i odżywki oparte na naturalnych składnikach (oprócz biokapu 😉 czy używałyżcie jakichż i co o nich sądzicie?
    moja koleżanka ostatnio farbowała color&soin i nie była do końca zadowolona. jakież macie dożwiadczenia z tym związane?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " najlepsze kosmetyki do włosów"

Przewiń na górę