• Autor
    Odp.
  • Olisa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

Dwuczłonowe niezła rzecz:D tylko że ja mam niestety dożć długie własne nazwisko… i jeżli doszłoby mi drugie długie, to mogłoby być kłopotliwe.

-MENA
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

Ja zmienię nazwisko na nazwisko przyszłego męża.
    Nic nie mam do swojego panieńskiego nazwiska, jest okej, ale wystarczająco długo go używam 😉

Moniika
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

A ja jestem pewna ze przejde na nazwisko meza 🙂 podoba mi sie 🙂 A dwuczlonowe nie wchodzi w gre bo jakos nie bardzo pasuje 🙂

milatros
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

a ja?
    nie zamierzam zmieniać swojego nazwiska, mój mąż będzie się tak nazywać jak ja.

🙂
    Przekonałam go. Zresztą narzeczonego nic nie wiąże ze swoim nazwiskiem.
    Ojciec zostawił ich rodzinę jak miał 6 lat. Nie chce się nazywać tak jak on.
    Różnie w życiu bywa…

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Moj tez bedzie mial moje nazwisko – sam to zaproponował 🙂

On chce moje nazwisko, a czy mi zalezy na tym- jeszcze sie nie zastanawialam.

Sylvia28
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

hej dziewczyny 😀 od dziecka marzylam o dwuczlonowym nazwisku 😀 a teraz?? gdy sie nad tym zastanawialam to w sumie jest mi to obojetne 😀 bylebym byla z ukochanym 😀 a On? On chce bym sie nazywala jak On i jak dzieci 😀 wiec dlaczego mialabym nie spelnic tej jego prosby 😀 kazdy robi jak chce 😀 pozdrawiam serdecznie

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

coz…moje nazwisko znaczy juz cos w swiecie nauki. nawet, gdy probuje sie je „wygooglowac”, to wyskakuje jako pierwsza. tak samo jak nazwisko mojego faceta. i ja sie tego skromnego dorobku pozbywac nie mam zamiaru.

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Szanowni Panstwo jesli chcecie sie wyzywac to mozecie to pisac na PW, zostaly juz odblokowane wiec nie widze w tym problemu ,zbedne posty beda usuwane!!

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

ej no ;(
    a ja tak sie staralem piszac mojego posta ;(

Zbereznik
    Member
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Kurcze blade gdzie post! Tyle wysiłku żeby dogryźć parvati na marne. NIe NIE NIEEEEE!!

A do rzeczy. Chyba wszystkie kobiety znane mi, które coż publikuja zostaa przy swoim nazwisku, ewentualnie dołączają 2 człon. Wiec ma to swoje uzasadnienie.

I tyle grzecznie , miło i miałko. Pasuje? 😐

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

a ja napisalem najdluzszego posta w swoim zyciu do Zbereznika i nawet nie przeczytal!! skandal!!
    kurka wodna ja cie krece!!

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

i co?i dalej piszecie nie na temat a pozniej macie pretensje ze posty sa usuwane tak jak napisalam odblokowane sa PW wiec tam sie wyzywajcie

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

Włażnie. Ten post do miszcza był niepotrzebny.. Assha. Głupia prowokacja.
    O co Ci kaman? Czy to, że pokolorowana i wytłuszczona informacja skierowana do Forumowiczów jak wół widnieje na poprzedniej stronie ma dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie?
    Ehh..
    EOT

Eve__19
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Ja na pewno chciałabym mieć dwa nazwiska, ponieważ moje nazwisko podoba mi się. Chciałabym, żeby w przyszłożci moje dzieci miały też dwa nazwiska, moje i mojego przyszłego męża, bo niby dlaczego mają mieć nazwisko tylko ojca? 😀 Kobiety, łamcie zasady 😆

Hegemonia
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

Nie tyle zasady co utarte rozwiązania 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nazwisko – zmienić czy nie?"

Przewiń na górę