- Ten temat ma 151 odpowiedzi, 66 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 16 lat, 11 miesi臋cy temu przez
Antenka18.
- AutorWpisy
- 16 grudnia 2007 o 00:58 #71720
Ja mam przyjaci贸艂k臋, prawdziw膮.
Nie jeste偶my zawistne, cieszymy si臋 swoim szcz臋偶ciem, smucimy nieszcz臋偶ciem. Jest ju偶 przy mnie wiele lat. Mog臋 przy niej by膰 w 100% szczer膮, mog臋 jej powiedzie膰 absolutnie wszystko, mog臋 jej zaufa膰, nie musz臋 wa偶y膰 s艂贸w, czujemy si臋 ze sob膮 bardzo swobodnie. 馃檪
Reszta kobiet to kole偶anki albo dobre kole偶anki, za ma艂o jeszcze razem prze偶y艂y偶my 偶ebym mog艂a je teraz nazwa膰 przyjaci贸艂kami, to za du偶e s艂owo, ale mo偶liwe, 偶e to si臋 za jaki偶 czas zmieni. Czas poka偶e.Natomiast je偶li chodzi o przyjaci贸艂 facet贸w… mam jednego strasznie wa偶nego faceta w 偶yciu, ale kiedy偶 go kocha艂am.
Trudno mi wyobrazi膰 sobie w stu procetnach czyst膮 przyjacielsk膮 relacj臋 mi臋dzy mn膮 a jakim偶 m臋偶czyzn膮, zazwyczaj faceci, z kt贸rymi si臋 „przyja藕ni臋” s膮 dla mnie atrakcyjni i vice versa. I zawsze s膮 podteksty, ko艅czy si臋 to r贸偶nie, ale nie jeste偶my dla siebie aseksualni, wi臋c chyba trudno nazwa膰 to przyja藕ni膮.16 grudnia 2007 o 08:45 #71721@Olgu偶 wrote:
Ja mam przyjaci贸艂k臋, prawdziw膮.
Nie jeste偶my zawistne, cieszymy si臋 swoim szcz臋偶ciem, smucimy nieszcz臋偶ciem. Jest ju偶 przy mnie wiele lat. Mog臋 przy niej by膰 w 100% szczer膮, mog臋 jej powiedzie膰 absolutnie wszystko, mog臋 jej zaufa膰, nie musz臋 wa偶y膰 s艂贸w, czujemy si臋 ze sob膮 bardzo swobodnie. 馃檪
Reszta kobiet to kole偶anki albo dobre kole偶anki, za ma艂o jeszcze razem prze偶y艂y偶my 偶ebym mog艂a je teraz nazwa膰 przyjaci贸艂kami, to za du偶e s艂owo, ale mo偶liwe, 偶e to si臋 za jaki偶 czas zmieni. Czas poka偶e.Natomiast je偶li chodzi o przyjaci贸艂 facet贸w… mam jednego strasznie wa偶nego faceta w 偶yciu, ale kiedy偶 go kocha艂am.
Trudno mi wyobrazi膰 sobie w stu procetnach czyst膮 przyjacielsk膮 relacj臋 mi臋dzy mn膮 a jakim偶 m臋偶czyzn膮, zazwyczaj faceci, z kt贸rymi si臋 „przyja藕ni臋” s膮 dla mnie atrakcyjni i vice versa. I zawsze s膮 podteksty, ko艅czy si臋 to r贸偶nie, ale nie jeste偶my dla siebie aseksualni, wi臋c chyba trudno nazwa膰 to przyja藕ni膮.Pogratulowac pieknej przyjazni 馃檪
oby trwala wieki!16 grudnia 2007 o 09:52 #71722Olgu偶 to dobrze, 偶e masz przyjaci贸艂k臋, tak膮 prawdziw膮. Na my z moim M(przyjacielem) jeste偶my dla siebie aseksualni, oboje kochamy inne osoby, a siebie tylko jak przyjaci贸艂.
16 grudnia 2007 o 18:35 #71723@Zielonooka wrote:
my z moim M(przyjacielem) jeste偶my dla siebie aseksualni, oboje kochamy inne osoby, a siebie tylko jak przyjaci贸艂.
Mo偶e kiedy偶 uda mi si臋 zbudowa膰 tak膮 relacj臋, na razie to si臋 nie uda艂o. 馃槈
Jeszcze jedna rzecz, te偶 znam wiele przypadk贸w, kiedy kobiety rezygnowa艂y z towarzystwa swojej „przyjaci贸艂ki”, na rzecz sp臋dzania ca艂ego swojego czasu z facetem. A potem, jak si臋 z nim rozsta艂y to lecia艂y z p艂aczem do „przyjaci贸艂ki”. 馃檮 Powinny zosta膰 kopni臋te w ty艂ek po prostu.
Przyja藕艅 nale偶y piel臋gnowa膰 i nie traktowa膰 jej jako zast臋pstwa zwi膮zku partnerskiego.Ja znam wiele zawistnych kobiet, z kt贸rymi oczywi偶cie si臋 nie przyja藕ni臋, sama taka nie jestem. Je偶li i Wy nie jeste偶cie fa艂szywe i zawistne to pozostaje Wam czeka膰 na w艂a偶ciw膮 kobiet臋. 馃槈 Mo偶na tak膮 znale藕膰, ale w dzisiejszym 偶wiecie w og贸le coraz trudniejsze jest spotkanie warto偶ciowych ludzi.
16 grudnia 2007 o 18:44 #71724@Zielonooka wrote:
Olgu偶 to dobrze, 偶e masz przyjaci贸艂k臋, tak膮 prawdziw膮. Na my z moim M(przyjacielem) jeste偶my dla siebie aseksualni, oboje kochamy inne osoby, a siebie tylko jak przyjaci贸艂.
Te偶 mia艂am takiego przyjaciela. Chyba nawet pisa艂am o tym w tym temacie ju偶 wcze偶niej. Jednak „chormony” zrobi艂y swoje. Przestali偶my si臋 zachowywac tylko jak przyjaciele. Tylko, 偶e ja si臋 zakocha艂am a on chcia艂 偶eby wszystko by艂o jak wcze偶niej (przyja藕艅+przyjemno偶c). No i tak si臋 sko艅czy艂o, 偶e nie odzywamy si臋 do siebie(bo to niby ma pom贸c mi zapomniec). A moje uczucia w stosunku do niego jako偶 nadal ie mog膮 si臋 zmienic.
Ale fajnie, 偶e Ty masz takiego przyjaciela 馃檪16 grudnia 2007 o 19:32 #71725Ja jestem zakochana w S, on jest niesta艂y w uczuciach i jakos nigdy nie my偶leli偶my o sobie w ten spos贸b, bo kocham go, ale w zupe艂nie inny spos贸b ni偶 S. martwi臋 si臋 o niego, troszcz臋, jestem ciekawa co u niego, ale brak w tym tego czego偶.
17 grudnia 2007 o 18:23 #71726Hmm… Jak dla mnie to oboj臋tne. I przyjaciel, i przyjaci贸艂ka s膮 bardzo cenni, oboje pokazuj膮 dwa r贸偶ne punkty widzenia, pomagaj膮 w innych sprawach i wspieraj膮 te偶 inaczej. Warto mie膰 oboje 馃檪
18 grudnia 2007 o 13:04 #71727ex (niby)przyjaci贸艂ka chcia艂a mi odbi膰 faceta. dla mnie to oczywisty pow贸d rozpadu (niby)przyja藕ni. mia艂am jeszcze dwie (niby)przyjaci贸艂ki. pisz臋 niby, bo jakby by艂y prawdziwe, to nie u艂o偶y艂oby si臋 mi臋dzy nami tak jak si臋 u艂o偶y艂o. nie twierdz膮 偶e ja bylam idealna. widocznie to nie by艂a przyja藕艅. a to, 偶e od czasu tamtych zdarze艅 osoby, z kt贸rymi si臋 zaprzyja藕ni艂am s膮 facetami-to nie jest ani normalne, ani nienormalne. jakbym pozna艂a kobiet臋, kt贸ra spe艂nia艂a by moje „kryteria” przyja藕ni, i ja jej, to pewnie zosta艂yby偶my przyjaci贸艂kami. tylko 偶e przyjaciel to wielkie s艂owo. nie b臋d臋 tak nazywa膰 kole偶anki, z kt贸r膮 czasem wyskakuj臋 na zakupy, albo pij臋 z ni膮 kaw臋 w pracy.
18 grudnia 2007 o 16:44 #71728@tygrysek wrote:
ex (niby)przyjaci贸艂ka chcia艂a mi odbi膰 faceta. dla mnie to oczywisty pow贸d rozpadu (niby)przyja藕ni. mia艂am jeszcze dwie (niby)przyjaci贸艂ki. pisz臋 niby, bo jakby by艂y prawdziwe, to nie u艂o偶y艂oby si臋 mi臋dzy nami tak jak si臋 u艂o偶y艂o. nie twierdz膮 偶e ja bylam idealna. widocznie to nie by艂a przyja藕艅. a to, 偶e od czasu tamtych zdarze艅 osoby, z kt贸rymi si臋 zaprzyja藕ni艂am s膮 facetami-to nie jest ani normalne, ani nienormalne. jakbym pozna艂a kobiet臋, kt贸ra spe艂nia艂a by moje „kryteria” przyja藕ni, i ja jej, to pewnie zosta艂yby偶my przyjaci贸艂kami. tylko 偶e przyjaciel to wielkie s艂owo. nie b臋d臋 tak nazywa膰 kole偶anki, z kt贸r膮 czasem wyskakuj臋 na zakupy, albo pij臋 z ni膮 kaw臋 w pracy.
A prawda. A u mnie chodzi艂o o to, 偶e przesta艂am jej by膰 potrzebna, ale jako偶 ma艂o si臋 przejmuj臋 tym teraz.
19 grudnia 2007 o 15:04 #71729Widocznie po prostu nie by艂y warte tego, 偶eby偶cie im ofiarowa艂y Wasz膮 przyja藕艅. Na 偶wiecie jest tyle ludzi, 偶e trafiamy niestety i na tych niew艂a偶ciwych. Ale pozostaje nam „szuka膰” (偶y膰 i poznawa膰) dalej, a偶 trafimy na tych odpowiednich. 馃槈
19 grudnia 2007 o 19:31 #71730ja mam dwie dobre przyjaci贸艂ki… takie, kt贸re s膮 „po mojej stronie”. zawsze. jednak najbardziej mog臋 polega膰 na przyjacielu – facecie…
19 grudnia 2007 o 19:35 #71731ah, i zapomnia艂am doda膰… Dziewczyny, ka偶dej z Was 偶ycz臋 przyja藕ni.. tej prawdziwej, na ca艂e 偶ycie… obecno偶膰 bliskiej osoby jest fundamentem naszego 偶ycia…
ps.uwa偶am r贸wnie偶, 偶e trzeba odr贸偶ni膰 przyja藕艅 od mi艂o偶ci… z m臋偶em, 偶on膮, partnerem, czy partnerk膮 nie zawsze chcesz porozmawia膰 o pewnych tematach. lecz to dzia艂a te偶 w drug膮 stron臋.
19 grudnia 2007 o 19:39 #71732otoz to. zawsze sie zastanawiam, z kim dziewczyny, ktore twierdza, ze ich jedynym przyjacielem jest partner, rozmawiaja, gdy sie po prostu z nim pokloca.
taaa…zaraz okaze sie, ze nigdy sie nie kloca:))) jasne, wiem…
19 grudnia 2007 o 19:45 #71733Ja nie mam potrzeby obgadywania i psioczenia na mojego faceta do przyjaciela. Ale prawda jest taka, 偶e jak si臋 pok艂贸cimy M potrafi bardzo poprawi膰 mi humor.
19 grudnia 2007 o 19:47 #71734buahahaha
jasne: chodzi tylko o psioczenie i obgadywanie.
po prostu nie moge…jak na tym forum plytko postrzegana jest rzeczywistosc.
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.