• Autor
    Odp.
  • werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Kurczę ja tez muszę w reżmin jakiż ćwiczeń powrócić, bo sie zapużciłąm ostatnio… Trochę stresów miałam, a co się z nimi robi-zajada;) No to jadłam, adłam i jestem nosorożcem;))

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Stres zajadamy a żeby dieta była trwała trzeba na stałe ją zmienić…to niestety smutne realia.

doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Ja i tak zawsze będę zdania, że lepiej już stres zajadać, niż np. zapijać… Albo palić dwie paczki fajek dziennie. Kilka kilogramów więcej na pewno w skutkach będzie znacznie mniej szkodliwe;) Jakoż trzeba się pocieszać, no nie?:)

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Kurczę ja tez muszę w reżmin jakiż ćwiczeń powrócić, bo sie zapużciłąm ostatnio… Trochę stresów miałam, a co się z nimi robi-zajada;) No to jadłam, adłam i jestem nosorożcem;))

też zawsze zajadam stres. Zawsze sobie obiecuję, że nigdy więcej, a w chwilach napięcia wszystko trafia szlag. No i PMS, to też nie jest fajna sprawa. Wtedy mam zachcianki jak kobieta w ciąży ;/

asiulka1985
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 202
    • Zapaleniec

A orientujecie się może czy L-karnityna ma jakiż wpływ na poziom hormonów? Jest to dla mnie bardzo ważne, bo w grudniu muszę zrobić badania hormonów i endokrynolog zabronił mi brać tabletek anty i jeżeli L-karnityna ma jakiż wpływ na hormony to nie będe mogła jej brać.

doll
    Member
    • Zapaleniec

Nie wiem… Wydaje mi się, że skoro l-karnityna jest substancją całkowicie naturalną, wytwarzaną wręcz przez sam organizm, to chyba nie powinno być takich powiązań… Ale wyrocznią nie jestem, jakby co;)

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

Zamówiłam L-karnitynę na allegro na początek dawkę na 2 tygodnie. Myżlicie, że w ciągu dwóch tygodni zauważę jakiż efekt czy może L-karnitynę trzeba brać dłużej?

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

a jak będziesz ją dawkować? Bo ja słyszałam o dawkowaniu 0,5-1 godzinę przed wysiłkiem… A jaką kupiłaż? Czystą czy z dodatkiem, bo ja rozwazam zakup tej:
    [usunięto_link]

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link]

To zamówiłam, tam pisze żeby brać 1/3 ampułki pół godziny przed wysiłkiem fizycznym.

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

ja stosuję kurację 2 tygodniową, Body Success z L Carnityną. Ale jak jest z samą Lcarnityną, to ciężko stwierdzić.

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

To raczej (tak mi się wydaję) nie wpłynie poziom twoich hormonów, bo ich nie zawiera, ale też specjalistką nie jestem.

doll
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Myżlicie, że w ciągu dwóch tygodni zauważę jakiż efekt czy może L-karnitynę trzeba brać dłużej?

Na pewno zauważysz taki efekt, że zaczniesz mocniej i szybciej spalać tłuszczyk, czyli po prostu nieźle się pocić w trakcie wysiłku, to na pewno;) Daj znać, jak już będziesz zażywać;)

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

Ja to się i tak bardzo pocę, jak kończę ćwiczyć to mam całe plecy mokre. Zakładam sobie do ćwiczeń pas neoprenowy, więc muszę uważać jakie spodnie zakładam:) Pod tym pasem brzuch poci się bardzo mocno i wypływa spod niego prosto na spodnie, więc muszę wybierać takie dresy na których nie widać mokrej plam. Gdybym miała inne wyglądałabym jakbym się posikała:)

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

A co to za pas?

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

Ja dostałam go gratis jak kupowałam steper. Jak się go mam podczas ćwiczeń to bardzo brzuch mi się poci i boczki. Tak, że aż nieraz pot wypływa spod niego na spodnie.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sport + co?:)"

Przewiń na górę