• Autor
    Odp.
  • lammia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Ja nie zdradzam i nie sądzę, by kiedykolwiek nadszedł dzień, w którym będę tego żałować. Moi poprzedni mnie zdradzali, ale teraz – mój chłop beze mnie żyć nie może. Pierwsze co – po pracy do mnie, do domu. Do kolegów wykopać się go nie da. N****ętniej to by ze mną był 24/7. Czasem mnie to nawet irytuje, ale z drugiej strony – nie muszę się martwić, ze coż wywinie podczas pijackiego wieczoru z kolegami. Bo na taki nie da się go wołami zaciągnać.

kamila248
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Uważam, że nie ma po co wracać do tego co by było gdyby…
    Czasami może popłynąć zbyt wiele łez 🙁
    Jest dobrze tak jak jest 🙂

Wloczykij
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Nie warto rozdrapywać straych ran.A szacunek do własnej osoby to najważniejsze.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Jest takie powiedzenie:ZA 20 LAT BĘDZIESZ ŻAŁOWAŁ NIE TEGO,CO ZROBIŁEś,ALE TEGO,CZEGO NIE ZROBIŁEś
    Ale to chyba nie w tym temacie:)

Verona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 42
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Jest takie powiedzenie:ZA 20 LAT BĘDZIESZ ŻAŁOWAŁ NIE TEGO,CO ZROBIŁEś,ALE TEGO,CZEGO NIE ZROBIŁEś
    Ale to chyba nie w tym temacie:)

Nie zgodzę się z tym. B za 20 lat możesz również żałować tego co zrobiłeż. Różnie bywa. Niektóre decyzje mają ogromny wpływ na nasze przyszłe życie przecież…

Kinia_108
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

[usunięto_link]

Jeniffer
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

zawsze ta niewiadoma kusi jak cholera raz mniej raz bardziej, ale nie można sie na tym skupiać za bardzo tylko żyć teraźniejszożcią bo czasu się nie cofnie 🙂 onas

BlackCelebration
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Gdybałam przez ładnych kilka lat, co by było gdyby…
    Ostatnio mój książę sie do mnie odezwał…On tez gdybał. Teraz gdybamy razem ale osobno (on jest w związku). Może coż z tego wyjdzie,sprawdzimy 😀

biala_stopa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 28
    • Bywalec

No tak gdybanki, macanki i tak się umartwiamy, my naiwne kobiety. Wspominamy, jak to on…to siamto i sramto….
    Jakie miał piękne oczy, nie ważne, że zerkał nimi na inne, ale bł zabawny, nie ważne, że opowiadał dowcipy innym…
    żyjemy przeszłożcią, ja też żyłam długo…. wspominałam, rozkochiwałam się w przeszłożci…i płakałam.
    Było to g… warte. Teraz nie wspominam, ale żyje faktycznie dniem, czasem obecnym. I stawiam już na siebie, a nie na faceta

ilonq
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

każdy wraca ale nie każdy wie, że to nie ma sensu

ptysia
    Member
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

ilonq ma rację. Oglądanie się za siebie i wracanie do przeszłożci nie ma sensu. Czasu nie cofniemy, a jedynie będziemy się zadręczać pytaniami, na które nie uzyskamy nigdy odpowiedzi, bo przecież nie wiemy co by było gdyby… Może by było lepiej, a może i gorzej. Trzeba żyć teraźniejszożcią, a nie przeszłożcią, bo taką postawą można zniszczyć to, co w danej chwili mamy.

Renata78
    Member
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, bo nie mam czego żałować;)

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Dokładnie, nie ma co rozmyżlać i ciągle się oglądać wstecz. Z gdybania nic nie ma i tyle.

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

A gdy stoi się przed wyborem dwóch? I obu się kocha? Zastanawianie się co by było gdyby staje się codzienną udręką ;/

Niestety od 8 m-cy nie potrafię wybrać, a gdy próbuje podjąć decyzję pojawia się pytanie „co by było gdyby?”

Anka81
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

moja koleżanka żyje w takim układzie , mąż żyje w nieżwiadomożci tego faktu

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Trzy połówki jabłka – Co by było gdyby?"

Przewiń na górę