- AutorOdp.
- 30 stycznia 2010 at 20:43
I racja. A aby podać jakiż przykład. Chociażby dzisiejszy mecz (niestety 🙁 ) widziałam w full HD i jakoż zupełnie do mnie przemawia. Naprawdę czułam się uczestnikiem. I mogę żmiało powiedzieć, że nikt niczego nie wciska. HD działa.
31 stycznia 2010 at 01:54A masz może technologię odżwieżania 100Hz albo 200Hz ? :>
31 stycznia 2010 at 20:29O włażnie, Fenris, mógłbyż tak króciutko i po ludzku napisać o co chodzi z tym odżwieżaniem, bo ostatnio wszyscy się tym tak emocjonują, a mnie to totalnie nic nie mówi xD A ten nasz być może nowy LG ma to 100Hz… Rozumiem, że to dobrze, ale co to znaczy dla przeciętnego użytkownika? 🙂
31 stycznia 2010 at 22:13To parametr okreżlający, ile razy obraz będzie odżwieżał się na monitorze w trakcie sekundy. Może w przypadku kablówki i gier nie jest zbyt istotne, to w przypadku filmów robi różnicę. Obraz staje się żywszy i płynniejszy, chociaż niektórzy uważają, że wygląda to aż za płynnie i naturalnie (jak w teatrze) to jest to kwestia gustu i przyzwyczajenia.
22 lutego 2010 at 10:45O kurcze…to ja takich cudow na pewno u siebie nie mam. W sumie i tak nie za bardzo sie orientuje w tych wszystkich nowinkach. Juz gry w dekoderze sa dla mnie szczytem nowoczesnosci. Chyba nie mialam okazji ogladac filmu z tym „odswiezaniem”.
23 lutego 2010 at 14:42Odżwieżanie tak czy siak masz 😉 Tylko wynosi o ile dobrze pamiętam 60 Hz. Podniesienie tego parametru wpływa oczywiżcie na wygląd obrazu
28 lutego 2010 at 11:38[usunięto_link] wrote:
A masz może technologię odżwieżania 100Hz albo 200Hz ? :>
100 ? 200 mhz? Słabiutko słabiutko ;]. Powiedz mi proszę lepiej czy korzystałeż już (bo jak wnioskuje masz Nkę) z opcji zakupów na Allegro przez dekoder? I czy działa Ci okej.
28 lutego 2010 at 21:48lateksowa – a co znaczy to słabiutko? Masz coż lepszego w sensie? 😛
Fenris – dzięki wielkie, już kapuję 😀 Czyli warto zwrócić na to uwagę…28 lutego 2010 at 22:31Nie, z tego nie korzystałem. Ale jak będę w domu to spróbuję to ogarnąć:P Za to korzystałem z nagrywania programów 😉 Działa:P Mi tam pasuje się 100 Hz w TV 😉
23 marca 2010 at 20:44@Zuziaczek wrote:
ja w temacie bardziej telewizji cyfrowych jako platform
tzn co mozecie mi powiedziec z doswiadczenia o tv od operatorów telefonicznych, jak dialog, tp, netia to nawet nie wiem czy ma ?
To istnieje coż takiego ;]? Heh
Tutaj pioniersko pnie się Nka a Ty wyskakujesz z jakimiż szarlateństwami. Polecam „Wielką Rewolucję” na pewno nie będziesz się zastanawiać po tym nad głupotami 😛
24 marca 2010 at 01:34Ciekawe, czy planują wprowadzać w VOD albo do możliwych do wyboru kanały 3D 😉 Nie mówię teraz…ale za jakież 2 lata 😉 W tym roku na rynek wchodzą już telewizory 3D, tylko, żeby było co na tym oglądać:P
26 marca 2010 at 11:55Wiem, że mają VOD, ale chodzi mi konkretnie o pozycje w 3D. LG teraz wprowadza swoją serię TV z 3D, podobnie Samsung, Panasonic i inni, więc ciekawe jaka będzie reakcja polskich TV cyfrowych
27 marca 2010 at 19:32@Zuziaczek wrote:
tzn nie rozumiem o co pytasz> ze strony dialogmedia wynika ze VOD to oni posiadaaj, i nawet kilkaset pozycji w niej,
do lateksowa >
tak istnieja na rynku, telewizje cyfrowe od operatorów telefonicznych, i wydaje mi sie ejsli szukasz pakietu, telefon interent tv to moza znalesc niezle promocje, upusty,tylko wlasnie szukam opinii o tym, bo nie mialam tego u siebie wczesniej
Ja Ci na pewno mogę polecić dwie promocje Nkowe. Jednak to „Wielka Rewolucja” a drugiej niestety nie pamiętam. Zaglądnij sobie na stronę. Tam na pewno znajdziesz więcej.
30 marca 2010 at 00:27Tak, musi być odpowiedni TV. Związane jest to z tym, że po pierwsze okulary muszą być zsynchronizowane z telewizorem, po drugie telewizor musi wyżwietlać tak jakby podwójny obraz, dla jednego oka i dla drugiego. Ale nie będę wdawał się w zbędne techniczne wyjażnienia 😛 W tym roku pojawia się sporo modeli 3D, więc jest w czym wybierać, chociaż jak się domyżlasz bardzo tanie to nie jest.
„Wielka rewolucja” to bardzo kusząca promocja. Ta promocja + 2 inne trwać będą jeszcze trochę ponad tydzień, więc jak decydować się na n-kę to teraz. Tutaj więcej na ten temat: [usunięto_link]
31 marca 2010 at 10:20[usunięto_link] wrote:
„Wielka rewolucja” to bardzo kusząca promocja. Ta promocja + 2 inne trwać będą jeszcze trochę ponad tydzień, więc jak decydować się na n-kę to teraz. Tutaj więcej na ten temat: [usunięto_link]
No i w końcu ktoż to kuma. Martwi mnie trochę żwiadomożć ludzi. „Eee jakie tam promocje, to i tak żciema”. Aż żal d$T%#$ żciska :P. Kurde czemu takie negatywne nastawienie do żwiata. Promocje istnieją tak samo jak w supermarketach i trzeba z nich korzystać!
- AutorOdp.