• Autor
    Odp.
  • patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

ha ❗ ja i mój dar przekonywania 😀
    a drożdże to albo w tabletkach albo włażnie takie piekarskie 😀

magdalarine329
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

A ten zel z Lirene to dobry, od jakiegoż czasu sie nad nim zastanawiam…narazie stosuje mirraculum slim body ale on chyba malo co skuteczny …
    dotychczas uzywalam eveline zielone wyszczuplajacy, kolastyna brazujaco ujedrniajacy, soraya z kofeina…

pluszak
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Ja lubię kostki dove 🙂 Dobrze nawilżają i mają nietypowe zapachy – grejpfrutowy z trawą cytrynową, zielona herbata z ogórkiem.. Teraz przymierzam się do kostki peelingującej, używałyżcie już?

cimka1
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Polecam naturalne kosmetyki które można przygotować we własnej kuchni. Nie chodzi mi o jakież skomplikowane receptury zalatujące chemią ale o najprostsze przepisy na banalne w wykonaniu maseczki i peelingi. Co prawda nie da się przygotować wszystkiego – np dobrego kremu z filtrami czy kolorówki – ale zdradzę wam parę moich najlepszych przepisów na piękne gładkie jędrne ciałko. przede wszystkim ten zabieg: [usunięto_link] Uwielbiam go i nie sądzę żeby jakikolwiek zabieg w gabinecie kosmetycznym przyniósł takie efekty! Moja ulubiona maseczka ujędrniająca: [usunięto_link] Nie zrażajcie się prostotą składników, po prostu spróbujcie, a pokochacie te zabiegi jak ja!

ajazlc
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Ja uwielbiam:
    -Krem do twarzy z Vichy (normaderm)
    -balsam do ciała Nivea (wygładzający)
    – i ujędrniający krem do biustu GodenOli
    Polecam szczerze:) jak dla mnie- niezastąpione:D Juz kilka razy ratowaly mnie z opresji:P

Urbban
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Nie ruszam się nigdzie bez:

-kremu do twarzy Dermika
    -różanego toniku Garnier
    -peelingu cukrowego Dax Cosmetics
    – pasty cynkowej

😉

tutka13
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Balsam : mleczko Garniere’a,do bardzo suchej skóry, z formułą kanadyjską na suchą i popękaną skórę, sprawdza się w okresie zimowym 🙂
    Podkład : ASTOR Anti Stress & Lift, super wygładza skórę i zakrywa wszystkie niedoskonałożci 🙂
    Tusz do rzęs: ASTOR – Volume Artist, ładnie rozczesuje rzęsy i wydłuża.
    Kredka do oczu: ASTOR Kohl Kajal Pencil, moja ulubiona, jest bardzo miękka, roztarta wygląda jak cień do powiek 🙂
    Błyszczyk: ASTOR Prismatic Volume & Shine, super połysk 🙂

Wyżej wymienione kosmetyki są moimi ulubionymi, tak jak firma ASTOR. Myżlę, że są godne polecenia 😉

Paris
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Twarz: na dzień krem rokitnikowy Synesis, noc: luksusowy krem na noc tej samej firmy + ich maseczka z oleosomami + pod oczy ich eliksir pod oczy w formie olejku – zgodnie z zasadą, że wszystko powinno być jednej firmy:)
    Ciało: kosmetyki farmona – nazywają się „kosmetyki naturalne” chociaż nie wiem, co to z naturalnożcią ma wspólnego:P ale żlicznie pachną
    Paznokcie: nailTek -od lat tylko ich odżywki i jestem zachwycona:)

Aż się przeraziłam jak pisałam tego posta ile codziennie na siebie nakładam 😆

Zauroczona
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

od wielu miesięcy (jeżli chodzi o pielęgnację twarzy) jestem wierna firmie Vichy.
    krem + tonik + żel do mycia twarzy z serii NORMADERM
    płyn do demakijażu z serii PURETE THERMALE

No i mój ukochany krem Lancome, o którym chyba już gdzież tu pisałam – ale należy mu się reklama – jest rewelacyjny 🙂

Naomi
    Member
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

polecam balsam z ESTÉE LAUDER
    Body Performance
    (naturally Radiant Moisturizer) , ktory nawilza i troszke przyciemnia skore 8)

przyspieszacz do opalania PIZ BUIN
    ktory chroni przed UVA-UVB

utwardzacz do paznokci z ALESSANDRO (nail spa control ) z biotyna 🙂

pollyanja
    Member
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Moje typy:
    1. kremik Bambino – zawsze niezawodny
    2. masełko do ust z Body shopu – bosko pachnie i super nawilża
    3. czerwone mleczko do ciała Garnier
    4. Rexona crystal – nigdy mnie nie zawiodła
    5. pomadki i kremy Nivea – nigdzie się bez nich nie ruszam 😀

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Ostatnio kosmetyczka poleciła mi kosmetyki Bandi. Dała mi próbkę kremu. Całkiem dobry. Jutro go kupuje. Korzystałyżcie może z kosmetyków tej firmy?
    Dziewczyny, które założyły Drużyny w akcji Schudnijmy Razem i wrzucają codziennie jakież ciekawostki, diety, ćwiczenia…itd zachwalają działanie kapsuły podciżnieniowej, może spróbować?

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Jak każda z Was mam swoją gorącą listę:

*Tusz Lancome Virtuose-absolutny hicior!!!
    *zapach w którym jestem zakochana już dłuuugo-Euphoria od CK
    *olejek pod prysznic Nivea-może i mógłby mieć ciekawszy zapach ale skórę pozostawia rewelacyjną i jest wyjątkowo wydajny!
    *podkład Loreal True Match bądź Astor Matitude-przy tłustej cerze żwietny!
    *Satynowe Stopy krem do stóp (żwietnie pachnie cynamonem) i Aksamitne Dłonie krem do rąk (nic nie zostawiało tak gładkiej skóry dłoni) obydwa z Eveline!
    *balamy Garniera-w sumie wszytskie dobre-w zimie ten do skóry mocno przesuszonej bo mam z tym problem a na lato coż lżejszego!

somsiadka
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 83
    • Zapaleniec

tusz do rzęs avon color trend – pogrubiający, oliwka dla dzieci nivea baby, krem brzoskwinia-mleczko migdałowe avon, tonik różany ziaja, dezodorant antyperspiracyjny antidral – według mnie najlepsze z najlepszych!

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

Twarz:
    – peeling do twarzy z minerałami morskimi i krzemionką firmy Perfecta – jest żwietny, zarówno drobnoziarnisty, gruboziarnisty jak i enzymatyczny (dla osób z problemami trądzikowymi) cena – niecałe 10 złotych 🙂

[usunięto_link][usunięto_link]

– maseczki firmy Perfecta, ogromny wybór, ja używam maseczki oczyszczającej z glinką termalną

[usunięto_link]
    maseczki i peeling można kupić zarówno w saszetkach (jedna starcza na ok. 2 – 3 razy) cena ok 1,3zł jak i w całym opakowaniu gdy już dobierzesz coż dla siebie, cena ok 10 złotych

[usunięto_link]
    – żel do twarzy Loreal Pure Zone – jest idealny dla mnie, cena około 20 złotych, ale czasem można z promocji go kupic nawet za 12 a jest bardzo bardzo wydajny i doskonale oczyszcza 🙂 w wygodnym opakowaniu 🙂
    [usunięto_link]
    – kremu używam również z serii Loreal Pure Zone
    [usunięto_link]

WŁOSY:

– szampony Pantne lub Loreal
    – odżywka Dove (granatowa)
    – maseczka (Loreal)

– do prostowania również balsam Nivea, jest dla mnie ok ale bez większych rewelacji do niego używam pianki do włosów Pantene zwiększającą objętożć, ale nie dla objętożci tylko dla ochrony przed wysoką temperaturą – zauważyłam, że żwietnie chroni moje biedne końcówki 😀 choć nie do tego została stworzona 😯 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wasze kosmetyki godne polecenia"

Przewiń na górę